Neviem sa rozhodnúť

Príspevok v téme: Neviem sa rozhodnúť
Gabiiiika

Dobrý deň,
v júli som ukončila VŠ a pred 3 dňami som dostala ponuku od jednej spoločnosti na prácu. Ponúk mám viac, aj pracujem, ale som otvorená aj novým možnostiam.
Viem, že ma spoločnosť vyhľadala kvôli tomu, že ovládam jazyk, ktorý je pre nich momentálne veľmi potrebný, ale odrádzajú ma ich praktiky.
Riaditeľ spoločnosti mi písal mail, suverénne mi v ňom tykal, oslovenie bolo "ahoj". Chápem, je mladý, niečo cez 40, ale aj tak na mňa nezapôsobil najvhodnejšie. V piatok sme si volali, opäť tykanie. Keď som sa ho pýtala na niektoré otázky, tak mal dosť vyhýbavé odpovede a do nekonečna omieľal, že sú super tím a asi je to najlepšia ponuka pre mňa. Včera som kus lustrovala net a prišla som nato, že v kuse niekoho hľadajú a nato, že ich je dokopy 17 v spoločnosti majú dosť často voľné ponuky.
Ide mi o to, že je to práca od domu na 450 km a neviem, či má význam sa tam trepať na pohovor. Viac vecí ma odrádza, takže sa neviem vôbec rozhodnúť. Viem, potrebuje niekoho so znalosť jazyka, ale zase pri lustrácii som objavila, že v spoločnosti už pracovali ľudia, ktorí tento jazyk ovládali (slovinský) a zase aj motivačný list vyžadoval v tomto jazyku, tak nechápem prečo mu je to taká súra? On sám mi povedal, že "ma" potrebuje čo najskôr.
Nemám skúsenosti, rodičov sa pýtať ani nechcem, lebo im nič nevyhovuje a hlavne nie, aby som odišla z domu. Čo by ste robili na mojom mieste? Aj vás by odrádzali takéto fakty?

Maajjka

Určite by som kvôli nim nemerala toľké kilometre. Máš prácu, takže asi si nemusíš nutne nájsť druhú a ešte lepšia práca sa Ti môže pritrafiť.
To, že Ti automaticky zatyká už v úvodnom maily svedčí o jeho inteligencii, už Ťa automaticky berie ako podriadeného a o úcte nemá ani potuchy. Môžu byť perfektný tím, ale to, že takúto informáciu považuje za podstatnejšiu ako iné, o niečom svedčí, zrejme odpútava pozornosť. Mňa by odradil takýto prístup.

detektivko

to že ti nenavrhol tykanie a hneď ti tyká je trošku neslušné od neho. Myslím že nato ide psychologicky aby si uverila aký je priateľský voči tebe a že mu môžeš veriť. Never! Manažeri a majitelia rôznych firiem majú často naštudované ako na ľudí vplývať a riadiť ich rozhodovanie a myslenie aby nakoniec konali tak ako chcú oni a nie sám človek.
a to že ti zatajuje informácie na ktoré sa pýtaš je tiež dosť podozrivé.

Gabiiiika

Nie, je Slovák. Ešte na fakulte sme mali zorganizovanú burzu práce a zverejnila som si životopis, ale nič som si nepreverovala.
Ubytovanie sa dnes dá vyriešiť, určite ho budem riešiť podnájmom. Som z východu, prácu síce mám, ale túžim po práci, ktorá by bola lepšie ohodnotená a takú na východe nenájdem.
Ja viem, že niektoré národy sú zvyknuté na tykanie, ale až po osobnom stretnutí a nie takto.

Kycera

Nie je náhodou Slovinec? Tieto južanské slovanské národy sú zvyknuté na tykanie. U nich vy znamená viacerí.
Byť Tebou overím si aj toto a rozhodnem sa podľa svojej intuície.

Jaja15

Ver mi, to že ti riaditeľ tyká nie je normálne chovanie....Môže mať aj 60 a rovnako byť aj tvojim vrstovníkom, ako riaditeľ serióznej firmy by sa mal chovať profesionálne a slušne - t.j. vykanie....Je veľa firiem kde sú neformálne vzťahy a zamestnanci si tykajú aj s majiteľom, ale určite návrh na tykanie príde až po nástupe....Oslovenie ahoj a tykanie ešte pred pohovorom svečí len o neprofesionalite a je to divné....Ale rovnako divné je, že uvažuješ nad pohovorom vo firme vzdialenej 450km od bydliska...Kde budeš bývať? Ako sa o tebe tá firma dozvedela?