Mamy, ako to zvladate?

Príspevok v téme: Mamy, ako to zvladate?
fluflu29

Mamy, ako zvladate starostlivost o deti, varit im, ucit sa s nimi, chodit s nimi po kruzkoch? S polovickou pomaly planujeme rodinu, ale ja to nejak stale odkladam, do prace odchadzam okolo 6:40, domov chodim okolo 17tej, asi 4x do mesiaca robim dlhsie, vtedy pridem domov okolo 21. Cely den v praci robim(nie manualne, ale hlavou, bez toho, aby som mala cas ist co i len 10 mnut na internet), z prace pridem vzdy absolutne hotova, aj vcera, o 18tej som zalahla do postele, ze na chvilu si oddychnem a zobudila sa az teraz o 7mej. Ako sa da zvladat starostlivost o dieta/deti pri normalnych pracovnych povinnostiach?

andrea30

je to velmi tazke preto mam len jedno dieta (viac by som ani nechcela) riesime to opatrovatelkou lebo po materskej som sa vratila doprace co najskor koli financiam ( hypoteka atd) tak sa to da ale zeny to maju naozaj narocne v tomto

rencika

presne sa tu ukazuje v prispevkoch, komu ide o peniaze a komu o dobro zeny matky a jej deti . Ja sa priklanam k prispievatelke, co radi zmenit priority aj za cenu slabsie platenej prace, co maju deti z takejto matky? H...o. Deti vyrastu rychlo a co si budu pamatat? Strhanu nervoznu matku, ktora nema cas sa s nimi ani porozpravat, ale hlavne ze im ako nahradu kupi nove tablety, telefony, aby mala od nich pokoj, lebo je vyflusnuta a nema chut uz nic po praci riesit. Deti az vyrastu si nebudu pamatat, ake drahe veci im rodicia kupili, ale co s nimi zazili pekne /alebo aj zle, alebo nezazili nic.../ Tak to vidim u mnohych pripadov ja.

Bubliii

Unsinn, a odchod na MD je čo iné, ak nie vzdať sa práce??
Ja každopádne súhlasím s Jajou, je to o prioritách, ale je jasné, že do tak časovo náročnej práce sa po MD nebude môcť vrátiť, ak jej nejak neupravia prac. dobu alebo čo.

Unsinn

Jaja15, ty čo jej radíš za hlúposti?? Prečo by sa mala dobrovoľne vzdávať dobre platenej práce a možnosti realizovať sa a ísť robiť podradnú manuálnu prácu?? Vieš ty, aké je dnes ťažké nájsť si prácu, a ak má určité vzdelanie, ani ju na menej kvalifikovanú prácu nevezmú, takže nakoniec zostane bez zamestnania, ale hlavne že bude mať decká.

Jaja15

No budeš musieť zmeniť priority - zmena práce v mieste bydliska aj za cenu finančne menej platenej práce a horšej práce...Je to vždy o prioritách - môžeš mať lukratívnu prácu(alebo prácu s výborným platom) za ktorou dochádzaš alebo v ktorej si do večera v práci(o deti sa stará babka alebo vypomáha opatrovateľka, manžel, študentka) alebo zmeníš prácu napr.za manuálnu a s nižším platom a si s deťmi.....Najideálnejšie si ešte pred otehotnením zohnať prácu v mieste bydliska, pracovná doba max do 16:30.....