Ahojte, nechodím na toto fórum, začal som asi pred týždňom, po tom čo som sa asi pred 3-4 týždňami začal cítiť strašne zle. Psychicky následne aj fyzicky. preto som sa snažil niečo o depresiách nájsť na nete. Dlhodobo beriem AD. Myslel som že som už z toho vonku, normálne som sa dlhodobo predtým tešil zo života, normálne preciťoval veci až sa mi stalo to že som sa koncom Októbra začiatkom Novembra začal cítiť zle. Neváhal som a išiel som k svojmu lekárovi a povedal mu to. On mi zvýšil dávku AD a jedno nové aj pridal. ale to nepomohlo a ja som sa naďalej aj po týždni cítil zle, a to tak že som na hrudi pociťoval strašnú bolesť. A to takú že to bolo na zošalenie. Stiahlo mi žalúdok, prestalo mi tráviť, nič som do seba nemohol dostať, začal som byť zimomriavý, Celého ma to ochromilo. skrátka strašne mi začalo byť zle. Bralo ma na plakanie nemohol som sa vyplakať, ak som sa o tom porozprával so sestrou, tak ma to ešte viac rozbolelo a neuľavilo sa mi. . Po týždni som v ordinácii našiel iného lekára, ktorý zastupoval môjho doterajšieho a ten mi vysadil všetky AD a nasadil nové Mirzaten. Po týždni vraj mám prísť na kontrolu. Aj som prišiel. Nový lekár sa ma spýtal že či sa cítim lepšie, povedal som mu že ánolebo som sa dva dni a den pred tým cítil trochu lepšie. Ale vravel som mu že sa necítim stále dobre a že mám strachy a úzkosti. On iba povedal že za dva týždne mám prísť a vyprevadil ma s tým von.
Je od vtedy týždeň, ja sa strašne zle cítim. Sú vo mne nepokoje. Ako by sa vo mne niečo preladilo. Mám čierne myšlienky ohľadne budúcnosti. Nechodím von, všade mi je strašná zima , cievy mám stiahnuté, nasilu jem a nedokážem nič preciťiť, z ničoho sa potešiťiba ma zviera buď na hrudi alebo v podbružku. Nedokážem sa nijako uvoľniť to vnútorné zovretie je také silné. Striedajú sa vo mne strachy s prázdnotou bolesťou. Je tu niekto taký čo si tým prešiel a dostal sa z toho? Ak áno ako. Ako dlho to asi trvalo? Ak to bude takto pretrvávať tak neviem tak asi zošaliem, alebo ostanem otupenýcitovo vyprahnutý. Desím sa z toho. Neviem čo mám robiť.
Akoďalej?
Ľudia ak zvládate depky bez liekov, tak ich neužívajte. Hlavne nie benzodiazepíny ako Lexaurin, Rivotril a pod. Vtedy po nasadení Mirzatenu a vysadení lexaurínu to bolo strašné, už viem ako sa cítia feťáci, ktorí apstinujú. Po mojom hroznom stave o ktorom som písal vyššie mi lekár nasadil 2x ránoescitalopram a 1x na obed + lexaurin samozrejme naspäť a na večer Mirzaten. A teraz sa cítim ako živá mrtvola. Nemám žiadné emocie, neviem smútiť len ma niekedy zviera, často som neuvoľnený a neviem sa z ničoho tešiť nič precítiť. Aj toto je život. Neprajem to nikomu zažiť. Viem že mi tu nikto nepomôžete ale aspon som to tu napísal.
Ešte raz bacha si dajte na benzodiazepíny. Mne ich kedysi lekár nasadil bez toho že by mi povedal o ich vedľajších účinkoch. Mal mi to povedať. Je to povinnosť lekára ja som to nevedel. A je teraz zo mňa feťak. Neviem bez nich fungovať.. Na nete som sa dočítal že benzodiazepíny na depky neúčinkujú. viz: zdravie.pravda.sk
Bohužiaľ nebaví. Keď si prečítam niečo tak moje vnútro na to nereaguje. Ako by som to vyjadril neviem presne. Moje vnútro ostalo nejaké zatuhnuté, neohybne. V tom zmysle že to miesto kde som kedysi pociťoval radosť a iné emócie ich už nevie pociťovať. Bojím sa toho. Obchádzajú ma strachy pri pomyslení na to.
V tom linku čo si tu poštla som našiel veľa príznakov ktorými trpím.
Je mi ta velmi luto, ja netusim, ako sa ti da pomoct. Bavi ta citanie o tom? Ci absolutne nie?
Tu doporucuju nejaku knihu a popisuju co by mohlo pomoct.
www.2012rok.sk
Drzim palce, nech ti to prejde, aspon to najhorsie.