Facebook

celebrita FB

Ja vôbec nie som na FB a neuznávam sociálne siete takéhoto typu. Hrozia hackerské útoky, zneužitie osobných údajov, šikanovanie, až po vyplienenie bankového účtu cez e-mail adresu a stratu identity... Ale niektorí zamestnávatelia žiadajú zamestnancov o založenie si FB konta... vtedy si to už človek z donútenia musí dať, aj keď nechce.

celebrita FB

Príklad: Ja som robila predavačku v mekáčí a dostala som príkaz do šéfa, že mám spočítať kečupy a tatárske a iné pochutiny, koľko ich je na predajni. Pri každej kase bolo niekoľko krabíc s kečupmi a tatárskymi. Spočítala som, koľko ich je v jednej, zapísala som to, potom koľko ich je v druhej, zapísala som to... nakoniec som vytiahla mobil, že to všetko zrátam dokopy, lebo sa mi nechcelo počítať z hlavy, keď som tam mala niekoľko stĺpcov s dvoj, trojcifernými číslami, plus do toho s viacerými výrobkami (kečup zvlášť, tatárska zvlášť, sladko kyslá zvlášť barbecue zvlášť...) no proste robí mi to stres, tak som vytiahla mobil, že to bude rýchlejšie, keď to zrátam na kalkulačke, ktorá je v mobile. Kamera ukázala, že sa hrám s mobilom, tak prešla okolo mňa šéfka a pýtala sa, čo to robím, prečo sa hrám a povedala som jej, že nefacebookujem, ale používam kalkulačku a ona to aj videla a povedala, že dobre, fajn, ešte že tak. Čo som tým chcela povedať? Neurobila som vtedy nič zlé, iba som si plnila pracovnú úlohu a jediná funkcia, ktorú som využívala, bola kalkulačka. Kamera ale ukazovala niečo iné. Kto nevedel, čo robím, tiež si mohol myslieť, že chatujem na FB. Teoreticky. Lebo to tak naozaj vyzeralo.
POINTA: nie každá sklonená hlava pri mobile automaticky znamená, že človek zanedbáva povinnosti. Možno iba deťom zadávala domáce úlohy, možno komunikovala s riaditeľkou písomne, aby hlasným telefonovaním nerušila žiakov, ktorí práve písali písomku. Možno používala iba kalkulačku. Možno nahadzovala známky z písomiek žiakov inej triedy do klasifikačného hárku :) Ale očitý svedok si môže byť domýšľavý a klebetný a potom vzniká nedorozumenie, odsúdia nevinného. VEĎ kto jej videl do toho smartphonu, čo tam naozaj robí?

doktormudry

zavislacka... co dodat.....mala by sa liecit lebo normalne to neni... je to ako alkoholizmus, gamblerstvo, cigarety, drogy, erotomania, nymfomania a ine dusevne choroby, no pri tejto skodi viac sebe a svojmu zdravu ako inym.

Iiiii

Ale v tom máš Jatt pravdu, že človek by čakal niečo iné.
Ale aj to je umenie, že zakladateľa témy píše mimo svojej vlastnej témy:-)
K FB len toľko, ja tam mám jedného kamoša, ale posledné dni už rozmýšľam nad tým, že aj v jeho prípade stlačím tlačidlo de-friending:-) A tiež neviem pochopiť, prečo mi moja mama poslala žiadosť o priateľstvo. Ešte to by mi chýbalo ku šťastiu, aby ma komandovala ešte aj cez FB:-)

Iiiii

Niektorým príspevkom už len chýba formálny úvod, že v mene SK:-)
Keď sa tá učiteľka prihlási na FB, tak sa jej stále niečo pýtajte, hláste sa, že niečomu nerozumiete a podobne, ak Vás to otravuje, že si chatuje počas hodiny. A inak odkiaľ viete to, že je akurát na FB? Však pokojne môže hľadať aj materiály, ktoré sa jej zídu na hodinu.

Jatt

Pri pohľade na kombináciu kategórie témy a nadpisu témy som očakával obsah témy s odlišnou tematikou, aký som práve prečítal.

Pokiaľ Vaša kamarátka nemá svoje tvrdenie o neplnení si pracovných povinností pedagogického zamestnanca tej-ktorej pedagogickej pracovničky podložené relevantnými dôkazmi, tak toto jej tvrdenie nenadobudne akúkoľvek výpovednú hodnotu. V opačnom prípade kamarátke odporúčam túto pedagogickú pracovníčku nahlásiť vedeniu školy, kde by sa za pomoci ňou predložených hodnoverných dôkazov mohla domôcť spravodlivosti, ktorou by bolo prípadné vyvodenie dôsledkov pre už spomínanú pedagogickú pracovníčku.