Nie zdravý priateľ

Príspevok v téme: Nie zdravý priateľ
Lenka255

Cez internet som spoznala muža, veľa sme si písali, neskôr volali, namotali sme sa na seba. Dlho som čakala na niekoho, kto by bol ako on, rozumieme si atď. Stretli sme sa až po čase, nejak nám to skôr nevychádzalo. Vtedy som zistila, že nie je úplne fyzicky zdravý. Niečo mi predtým spomínal ale nechcel konkretizovať. Myslela som si, že som našla možno aj životnú lásku no vtedy som sa zosypala. Je zďaleka tak sa vidíme málo ale stále sme v kontakte, už bolo neskoro vycúvať, cítila som sa osamelá a zrazu som nebola. Nesúdim ľudí podľa vzhľadu a pod. ale jednoducho si neviem predstaviť byť s ním v spoločnosti ako pár, som citlivá, neviem si predstaviť ako by som zvládla reakciu mojej rodiny, známych, vyhýbam sa tomu aj v myšlienkach..ale nechcem ublížiť ani jemu a ani oňho prísť a byť tam, kde predtým. Vôbec neviem, čo mám robiť..viem, že sa do mňa zaľúbil a už dlho nebude chcieť byť len kamarátom.

kafe

pre zdravého človeka, ktorý sa nestretáva s hendikepovanými ľuďmi (mentálne zaostalými, autistami, vozíčkármi..) je fakt ťažké zvyknúť si čo i len na prítomnosť človeka, čo je INÝ a vzbudzuje pozornosť. V zahraničí sa k postihnutým chová verejnosť úúplne inak, ústretovo, pekne, ľudsky. Na tvojom mieste by som tomu dala čas - aby si si zvykla na to aký je. Skôr vidím problém v tom, že nemáte možnosť sa stretávať často, a to aj keby bol zdravý je na figu. To neni vzťah - písať si, telefonovať a rozumieť si virtuálne. Fyzickú prítomnosť a spoločné zážitky to nenahradí. Špeciálne, keď si potrebuješ zvykať na to aký je výzorovo.

Že si myslíš ako nesúdiš ľudí podľa vzhľadu, he-he, si pekne teraz vyskúšaj čisto prakticky. Lebo ANO, súdiš. Nie si citlivá ale obyčajne povrchná. To je v mladom veku ale každý, aj ja som taká bola. Na slovensku sa v "normálnej" spoločnosti s postihnutými ľuďmi nestretneš, takže sa nemáš kde trénovať. Nevyčítaj si to.
Len podľa tvojich reakcií "zosypala som sa" "už bolo neskoro vycúvať" "neviem si predstaviť ako by som zvládla reakciu mojej rodiny" si myslím, že na to nemáš - byť partnerkou možno skvelému chlapovi, ktorý ale nie je fyzicky zdravý. Fakt to vyzerá, že ani z voza ani na voz. Ja osobne by som uprednostnila čas - možno si zvykneš. A ak si nezvykneš, rozlúčiš sa s ním.
To, že sa niekym spoznáš predsa neznamená, že ho určite budeš predstavovať aj rodičom a kámošom. Môžete sa rozísť po roku a tvoji rodičia ho nemusia ani vidieť. Ale ak bude vaše puto pevné a láska silnieť, neexistuje aby si sa hanbila. Lebo budeš na svojho chlapa pyšná, za to aký je skvelý, citlivý, dobrý k tebe, aký je šikovný, schopný, vie sa postarať o seba i o teba aj keď neni zdravý...
Chlapík pracuje? Čomu sa venuje vo voľnom čase? Čo ťa na ňom zaujalo, aký je?
Len pre inšpiráciu - tento kriplík má nádhernú ženu a čakajú spolu už druhé dieťa. www.youtube.com
Vieš, byť s niekym len z ľútosti, lebo ho bereš ako chudáka a nechceš mu ublížiť, je to najhoršie čo môžeš urobiť. Takže buď úprimná k sebe i k nemu, daj mu čas prejaviť sa, spoznávaj ho aký je človek, ako sa správa, všímaj si aké má vzťahy s priateľmi, rodinou, stretávajte sa tak často ako sa dá... a uvidíš. Nie si predsa odsúdená byť s niekym koho spoznávaš, rozísť sa môžeš kedykoľvek. Aj to, že sa nedokážeš vyrovnať s jeho postihnutím, no tak to nedokážeš, proste nie každá baba je taká silná osobnosť. Ale ak ťa priťahuje, má vlastnosti, ktoré ti sadli a predýchaš to, že nie je zdravý... môžete prežiť nádherný život. Ale to chce silnú ženu, nie padavku. Uvidíš.

Messje

Lenka ako clovek ti vyhovoval po vsetkych strankach.Az ked si ho zbadala ako v skutocnosti vyzerá,vyhovaras sa na ludi co by povedali.Ale si to ty kto napisal ze si nevies predstavit ist s nim do spolocnosti.Prestan mu radsej davat nadeje.Tu nejde o neho ale o teba.Neublizuj mu a bud uprimna.

tarapaca

Ja neviem co riesis. Pozri aku nadhernu frajerku ma napriklad tento vozickar. Ta baba by mohla mat hocikoho aka je krasna a vybrala si jeho.
www.cas.sk
Ale to chce trochu aj silnu osobnost.

zita 05

Lenka, záleží Ti na Vás dvoch alebo na tom, kto si čo myslí a kto čo o Vás povie? Budeš si musieť vybrať.
Na Tvojom mieste by som možno skôr riešila, aké nevýhody jeho zdravotný stav bude znamenať pre Váš vzťah a Váš život. Vykašli sa na to, kto si čo myslí. Ide o Tvoj život!