Zlomenina pistaly a vyskocena ihlica

Príspevok v téme: Zlomenina pistaly a vyskocena ihlica
helka1972

Dobry den.Chcem sa opytat ci niekto nevie ako bude prebiehat rehabilitacia po operacii triestivej zlomeniny pistaly a vyskocenej ihlice.Mam zatial ortezu a barle ale skusila som slapnut na nohu bez ortezy ale neslo mi sa na nu ani postavit a strach mi to ani nedovoli.Neviem este poriadne ani ohnut koleno ako keby mi tam zavadzal ten osteosynteticky material co mi tam dali.Vie mi niekdo poradit ako to bude na tej rehabilitacii?

sima11111111

Maja87
Mala som tú istú zlomeninu. Zlomenia píšťaly + ihlice. Mala som dve operácie a čo sa týka doby liečenia, tak ja som to liečila presne 7 mesiacov. Čo by som ti mohla odporučiť, je určite Wobenzym a cvičenie. Ak budeš pravidelne cvičiť, zaručujem ti, že sa dáš dokopy čím skôr. Ja som nohu zlomila v januári, je júl a chodím ako predtým. Nohu mám v oblasti zlomeniny trocha opuchnutú kvôli vzniku nového callusu. Bolesť nepociťujem žiadnu.

dadulamil

Maja je to rôzne. Predsa každý organizmus je iný a inú dobu to trvá to zotavovanie. Pri zotavovaní sú vhodné napríklad enzýmy, s tými máme aj my v rodine skúsenosť po operácii, skôr sa zotavíš, skôr to odpuchne a aj bolesti odoznejú :)

Maja87

Ahoj. Ja som si pred 4 tyzdnami zlomila pistalu aj ihlicu. Mala som operaciu kde mi dali platnicku 3 sroby. Pri zohnuti kolena pocitujem presne ten isty pocit ako ty. Neviem ci to ale nie je len stuhnute svalstvo po operacii. Tiez som dostala len ortezu a mam zatazovat nohu na 20 kil, no ledva dam len 10. Ako dlho sa ti hojila noha a ako dlho previehala rehabilitacia? Dik za odpoved