Pýtam sa tých, ktoré už majú skúsenosti so zväčšenými uzlinami - nakoniec mi treba kvôli histológii uzlinu vybrať - aspoň jednu - tak či je lepšie lokálne alebo v celkovej anestéze (počula som, že lokálne stačí) a bojím sa, či mi pri tom nepreseknú tepnu na krku (vraj sa to stať nemôže). Ale bojím sa toho viac ako pôrodu. A či môže byť príčinou aj to, že mám zápal na mandliach (ale hrdlo ma nebolí). Po vyšetreniach behám od začiatku septembra, tak keby to bolo nieeečo vážne, tak snáď by sa to už prejavilo, alebo sa mýlim? Len potom čo mám teda?
histológia uzliny na krku
Celú záležitosť by si pred zákrokom mala konzultovať aj s iným lekárom. Susedkin syn ( dieťa) mal ísť na biopsiu štítnej žľazy, lebo lekár tam videl uzlinu. Zobrala ho do Ľubochne, mal normálny nález a biopsii sa vyhol.
Zväčšené uzliny sú sprievodným znakom mnohých ochorení. Jedným z nich je aj to, čo ti napísala Netreba!
Je pravda, že pre telo je výhodnešia lokálna - Laurosik. Lenže je to väčšia záťaž na psychiku. Tak nech ti to dobre dopadne!
tak z lokalnej sa telo skor pozviecha
Na jednom diskusom fore som si prečítala názor, že mi určite nič nie je a že si iba vymyšľam
Z EBV to nie je?! Však po prekonaní mononukleózy bývajú dlhšiu dobu zväčšené uzliny.
daj si spravit fakt na to hivko...ono sa to roky u niekoho nemusi prejavovat...u mna sa prejavilo hned...myslim priznaky ako chudnutie bez priciny ci nocne potenie
testy mi robili na všeličo, mala som zvýšené EBV, ale vraj z toho to nie je, takže biopsiu treba - a aké príznaky rakoviny máš na mysli?
bola si aj na hiv testoch? alebo nemas nejake priznaky rakoviny? s uzlinami nieje sranda
Môže to súvisieť aj s tým zápalom, ale keďže sa rozhodli pre biopsiu, tak tam možno bola nejaká zmena v krvnom obraze alebo sa im nepozdáva vzhľad uzliny na základe sona. Tepnu ti určite nepretnú, nie sú vrahovia. :)