Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otuzujem sa zijem zdravo beriem Wobenzym ale casto som chora

Príspevok v téme: Otuzujem sa zijem zdravo beriem Wobenzym ale casto som chora
Lilienprosipomoc

Dobry den. Hoci dodrziavam rady od lekarov a aj sa riadim svojim telom, casto som chora.
Minuly rok som brala Wobenzym 800 tbl, pretoze so mala az 3x silny zapal dutin (ano brala som sice ATB, ale tie neberiem casto).
Pravidlne sa otuzujem v sprche, pravidelne sportujem uz zopar rokov (beh a plavanie, no v zime som vkuse chora tak nemozem behavat vonku s dutinami, cvicim skor indoor) ... snazim sa ako viem> jedlo si varim, jem vela vyvaru kracieho, zeleniny a ovocia, pijem zazvorovy caj, je med, citrony, jem jedla zo zemiakov, z ryze,jem vela ryb / nie z konzervy, obas si dam aj chude meso, ale casto meso casto nejem. Nejem lepok ani kravske mlieko lebo mam na to alergiu a nechcem kvoli nej vynechat z prace.
Postavu aj hmotnost mam normalnu, repektive som podla okolia skor stihlej postavy, ale nie som slaba, kedze cvicim aj mierne posilnujem mam kondicku.

Nos si pravidelne preplachujem solou, som bohuzial silny alergik, beriem Dymistu do nosa a Fixit.
Hrdlo pravidelne ak ma zacina boliet kloktam solou. Ked je to zle davam si JOX ale nie je to zrona zdravy a prirodny sprej, preto si ho davam len ak je zle a hrdlo mi doslova hori / to sa mi stava niekedy aj z alergie, vetdy si jox nemm davat, iba ak ma boli hrdlo cez infekcne obdobia. Ostatne spreje su vyhodene peniaze, nezaberaju mi.

Samozrejme, cely zivot som nefajciar, alkohol pijem iba prilezitostne / tak dva deci vina aleb jedno pivo, z tvrdeho max jedno poldeci ked je velka oslava par krat do roka, ale nepijem vela, ale najmenej zo vsetkych hosti, ja mam medzi ludmi dobru naladu aj bez alkoholu :).

Uz ma to nebavi, zase som dost chora aj ked sa staram o zdravie celorocne... Poznam ludi, ktori ziju totalne nezdravo a maju ovela lepsiu imunitu ako ja. Nemyslim to tak, ze im to zavidim, ja som rada, ak su moji blizki stastni :) Ako osoba myslim prevazne pozitivne, nejdem sa zblaznit kvoli blbostiam, ved- ako sa hovori . aj tak zo zivota nevyviaznem ziva hihi :D Konflikty v praci ani v osobnom zivote s partnerom nemam, mam to stastie na v pohode ludi a ak je niekto protivny viem to hodit za hlavu :) S pratelmi sa stretavam casto, mam 28 rokov, som bezdetna a deti teraz ani neplanujem , ani sa v tejto teme nechcem venovat teme deti v ramci vasich rad. Vzhladom na taky zivotny styl nechapem casty vyskyt tych chorob a tiez na to este nemam vek. Poradte mi este nieco na imunitu.

Kycera

No, ak si často chorá, mala by si navštíviť alergiológa/imunológa, aby Ti vyšetril imunitný systém. Ak máš na mlieko a lepok alergiu, tak si musíš poriadne sledovať každú potravinu, kt. dáš do úst. V dutinách môžeš mať ložisko. Zdá sa, že všetko robíš správne. A tak Ti odporúčam vziať do úvahy ešte detox, vyšetrenie v alternatívnom centre...

kafe

Ak sa kolegovia, mamine kamošky do teba starajú, kedy budeš mať deti, asi je čas prestať byť slušná a niečo im drzo odšteknúť (tak aby sa to viac už nepýtali). Napríklad: a ty kedy poôjdeš na plastiku a urobíš niečo s tými hroznými vráskami na tvári? Kedy budeš mať tehličky miesto pivného brucha, je to fakt nechutné sa na teba pozerať, rob so sebou niečo! Alebo: Ja neviem ako sa deti robia. Alebo: Čo, máš chuť nám pri tom asistovať? Fuj, ty úchyláčka.
Ľudí, čo radi rýpu treba doslova ovaliť odpoveďou, lebo oni sami od seba neprestanú. Takže nádych, výdych a do toho!

Čo sa týka politiky, rozčuľovaním nepomôžeš ani sebe, ani našej politike, naopak, dosereš si zbytočne zdravie. Takže kľud, každé 4 roky (+komunálne voľby) je ďalšia šanca, netreba to vzdávať. Je to tak ako to je, čím môžeš prispieť ty, že budeš robiť svoju prácu najlepšie ako vieš (aby aj politici si robili tú svoju a v prospech ľudí, ktorí ich volili). Ľudia majú takých politikov, akí sú oni sami. A na slušných politikov sme na SK asi ešte nedorástli. Ale pár lastovičiek je a ak musí pár generácii umrieť, aby sa niečo na SK zmenilo, tak si holt musíme počkať. Neboj, je to dobré tak ako to je.

Lilienprosipomoc

@yxcvbnm:vytláčam si citrón do vody a pijem cez slamku, jem veľa ovocia a aj celaskon :-)

@kafe: no niečo na tom cítení isto bude, choroby často bývajú zo stresu. Väčšinou stres nemám a mám také správen akmošky že je s nimi sranda ale sú aj rozumné baby, a tak nemám pocit nejakého vyvrhnutia alebo podivnej spoločnosti. Partner je dosť empatický a navzájom sa pdoporujeme.

Máš pravdu, že veci by sa nemali robiť preto, že "sa majú" ... nechodím do kostola,a j keď to babka chcela, čo sa voľného času týka- študovala som to, čo som chcela ja, nei to, kde ma chceli mať naši... a čo sa týka športov- robím ich náladovo a striedam ich podľa toho, ako ma bavia, mňa napríklad bavili tréningy zamerané dosť bojovo, nie obyč. aerobic rpe ženy, tak som robila to, čo ma bavilo :) aj prácu mám podľa toho...
Inak v práci máme často chorých ľudí, sú bezohľadní, že nejdú na PN!!! Môže to byť aj z toho, ale na PN zarobíme málo tak je to začarovaný kruh. Môžu si však zobrať paragrafy, konkrétne 7x za rok, tak neviem an čo sa hrajú ... Mňa ešte okrem tlaku okolia (starajú sa do mojej vagíny, kedy budem mať deti- je to hnusné, bezohľadné, a v práci vrcholne neprofesionálne! Nie každý vidí zmysel života v posr...plienkach... a o SVK nemocniciach ani nehovorím, nechcem tam skončiť...deti mám inak rada, ale ľudia mi tú tému sprotivili, mamine kamošky radšej ani necitujem, aké sú!!!) Stresuje ma aj politika na Slovensku, nedokážem ani v kľude pozerať TV noviny a ani mávnuť nad tým rukou - dnes je deň študentov, ale od 89teho sa až tak veľa nezmenilo - Fico nás bude ešte dlho rozkrádať... a aj iní a mňa to štve, musím vypínať politické relácie. Inak v živote sa riadim tým, že nerob druhým to, čo nechceč aby robili oni tebe a bduem rada, ak takí budú aj ľudia,čo radi rýpu, ale asi som príliš citlivá :-) No ako sa to dá zmeniť a mať hrošiu kožu???

kafe

koľko ovocia a zeleniny približne zješ denne? Často si chorá - to sa týka dutín, hrdla a si silný alergik. Nuž, myslím si, že všetko čo robíš robíš skvelo. Drž si to.
Skús pridať niečo z nasledovného - Zapper (biorezonanciu) podľa mňa máš nejakého bacila ktorého je dosť ťažké v dutinách zničiť, potom smoothies (napríklad si mixovať jadierka z avokáda s banánmi, jablkom) a oil pulling (20 min. výplach kokos. olejom), malo by ti to vyničiť baktérie v ústach, zmierniť soplenie... skús, uvidíš. www.youtube.com
Čítala som jednu zaujímavú myšlienku, že choroba je spôsoben tým, že najprv oslabíme svoje telo neg. emóciami a až následne sa realizuje baktéria, vírus (to zdravé telo dokáže zlikvidovať), ktorá rozbehne angínu. Bolesť hrdla MôŽE/nemusí znamenať niečo nevypovedané (držíš hubu a krok, nepovieš čo si myslíš, cítiš), alergia popieranie svojich pocitov do takej miery až telo muselo "precitlivieť" - skús sledovať, čo máš rada a robí ti dobre nie preto, že sa to MÁ a je to SPRáVNE ale pretože ťa to teší. Ono aj toto všetko napríklad, čo robíš pre svoje zdravie - robíš to automaticky, lebo si presvedčená že je to dobré, alebo ťa to BAVÍ, teší? Spomínaš, že myslíš prevažne pozitívne. Myslíš a AJ CíTIŠ pozitívne? Vychutnávaš si život? To sú dve rozdielne veci. Len myslieť nestačí.

Lilienprosipomoc

qweqweqwe: Ďakujem, si zlatá :-) bohužiaľ mi aj ľudia v okolí povedali, že "ja som na PN nebol 10 rokov..." bla bla...nepomáha to :(

Ja nehovorím ľuďom, ktorí su pri sebe, jak mi dobre, že nemusím chudnúť --- namiesto chvastania im radím konštruktívne, poznám totiž osobne ľudí, ktorí schudli delenou stravou, postupne, pod dohľadom lekára, a bez hladovania, a jedli pestro a kilá sa im nevrátili :-) A ešte bicyklom a behom. Nepíšem ľuďom, ako je dobre mne, že to neriešim, lebo nikdy neviem, či náhodou ten problém , ktorý majú oni, nebudem mať v budúcnosti aj ja...a ešte existuje empatia, ktorú nemá každý rozvinutú rovnako.

qweqweqwe

dakujeme fifoline za to, ze odprezentovala zakladatelke temy, aka je ona zdrava. nechapem ludi, co toto robia. niekto pride s problemom a prosbou o radu a ludia maju tendenciu tomu cloveku porozpravat, ako im sa v tejto veci dari.

za prve - nikoho to nezaujima

za druhe - tomu cloveku to absolutne nepomoze, prave naopak, tymto pochvalovanim si svojej situacie mu davate akurat najavo, ze vy toto nemusite riesit a je vam dobre a nemate s tym najmensi problem. asi sa taki ludia potrebuju citit lepsie, ze niekomu je horsie ako im. ale proste ubohe.

s tou imunitou poradit, zial, neviem. urcite sa na fore najdu ludia, ktori budu vediet prispiet radou. a takych ako fifolina si nevsimaj, ludia maju roznu imunitu, dufam, ze tebe sa podari to zlepsit. :)

fifolina

no ja napriklad sa vobec neotuzujem , praveze ,chodim nabambusena ako zemiak . hned ako pride zima doma kurim ako o zivot , letna sprcha mi nic nehovori .iba horuca . nejak extra zdravo sa nestravujem .. mam 47 kg .. 31 rok .. a chora som raz za rok . klop klop .. neviem . a to minule bol moj muz strasne chory aj s malym .. prskali po byte kade chodili ,a neochorela som ,tiez neviem od coho to zavisi , vitaminy nejem . minule na mna nieco liezlo .. som citila .. hned som supla cesnak do seba .. panadol zeleny , teply caj s citronom ..a na druhy den , ziadny naznak ,ze by nieco na mna liezlo .. a krv mam kadejaku :)