Dobry den. Hoci dodrziavam rady od lekarov a aj sa riadim svojim telom, casto som chora.
Minuly rok som brala Wobenzym 800 tbl, pretoze so mala az 3x silny zapal dutin (ano brala som sice ATB, ale tie neberiem casto).
Pravidlne sa otuzujem v sprche, pravidelne sportujem uz zopar rokov (beh a plavanie, no v zime som vkuse chora tak nemozem behavat vonku s dutinami, cvicim skor indoor) ... snazim sa ako viem> jedlo si varim, jem vela vyvaru kracieho, zeleniny a ovocia, pijem zazvorovy caj, je med, citrony, jem jedla zo zemiakov, z ryze,jem vela ryb / nie z konzervy, obas si dam aj chude meso, ale casto meso casto nejem. Nejem lepok ani kravske mlieko lebo mam na to alergiu a nechcem kvoli nej vynechat z prace.
Postavu aj hmotnost mam normalnu, repektive som podla okolia skor stihlej postavy, ale nie som slaba, kedze cvicim aj mierne posilnujem mam kondicku.
Nos si pravidelne preplachujem solou, som bohuzial silny alergik, beriem Dymistu do nosa a Fixit.
Hrdlo pravidelne ak ma zacina boliet kloktam solou. Ked je to zle davam si JOX ale nie je to zrona zdravy a prirodny sprej, preto si ho davam len ak je zle a hrdlo mi doslova hori / to sa mi stava niekedy aj z alergie, vetdy si jox nemm davat, iba ak ma boli hrdlo cez infekcne obdobia. Ostatne spreje su vyhodene peniaze, nezaberaju mi.
Samozrejme, cely zivot som nefajciar, alkohol pijem iba prilezitostne / tak dva deci vina aleb jedno pivo, z tvrdeho max jedno poldeci ked je velka oslava par krat do roka, ale nepijem vela, ale najmenej zo vsetkych hosti, ja mam medzi ludmi dobru naladu aj bez alkoholu :).
Uz ma to nebavi, zase som dost chora aj ked sa staram o zdravie celorocne... Poznam ludi, ktori ziju totalne nezdravo a maju ovela lepsiu imunitu ako ja. Nemyslim to tak, ze im to zavidim, ja som rada, ak su moji blizki stastni :) Ako osoba myslim prevazne pozitivne, nejdem sa zblaznit kvoli blbostiam, ved- ako sa hovori . aj tak zo zivota nevyviaznem ziva hihi :D Konflikty v praci ani v osobnom zivote s partnerom nemam, mam to stastie na v pohode ludi a ak je niekto protivny viem to hodit za hlavu :) S pratelmi sa stretavam casto, mam 28 rokov, som bezdetna a deti teraz ani neplanujem , ani sa v tejto teme nechcem venovat teme deti v ramci vasich rad. Vzhladom na taky zivotny styl nechapem casty vyskyt tych chorob a tiez na to este nemam vek. Poradte mi este nieco na imunitu.