Mám problém...mám 17 a páčim sa jednému spolužiakovi s ktorým chodím do triedy už 5 rokov. Prvé roky sme sa až tak veľmi nerozprávali ale na tretí rok po školskom výlete sme sa spolu začali viac rozprávať. Spolužiačka mi povedala, že som sa mu páčila od úplného začiatku čo spolu chodíme do triedy ale až na výlete sa konečne odvážil so mnou viac porozprávať. Už sme spolu boli aj viackrát vonku. Najprv som ho mala veľmi rada (tiež sa mi páčil) ale po dlhšom čase, keď som ho viac a viac spoznávala tak som ho menej a menej ľúbila a začala om ho brať len ako kamaráta. Lenže za ten čas sa do mňa asi zamiloval. Už som mu chcela aj viackrát povedať, že ho beriem len ako kamaráta ale bojím sa mu to povedať aby si niečo nespravil a nechcem zraniť veľmi jeho city. Prosím poraďte mi čo mám spraviť :/ :(
Ľúbi ma ale ja jeho nie
a_dr1a myslel som to trosku inak ale da sa to aj tak povedat...
myslel som to skor tak ze taka 18tka si povie no nic tak mi to nevide nic sa nedeje ale cim je zena starsia tym viac ten vztah k zivotu potrebuje a teda logicky je ochotna prekusnut aj nedostatky typu ze to nieje ziadny hajzelhof a tak....
Je to skor tak, ako pise Ovecka. Lebo baby v tomto veku nepozeraju na tie "normalnosti" u chalanov, staci im, len aby bol velky čavo) co v preklade znamena velky k.... a az o par rokov neskor pochopia, niektore aj to nikdy, v com/v kom su prave hodnoty a hlavne, ze vo vztahu je vzdy lepsie, ak muz miluje o nieco viac a vacsmi, nez ta zena. Je to velka pravda)
Ale chcela som pocut od dotycnej tie jej "dovody". Z toho by sa dalo pekne vycitat jej emocna vyspelost, zrelost osobnosti ai. No "zabudla" som, ze ona je vlastne este dieta a taketo tie vztahy v tomto veku nemavaju aj tak dlhu zivotnost trvacnost
ono je to tak ze ten neznamy je zaujimavejsi ako znam.. a najme v okolo 18tky si slecny dost vyberaju... aspon s vlastnych skusenosti. Ked som mal 18 tak so mnou ziadna nechcela nic mat clovek musel ukecavat a cojaviem co a tak od 25tky sa pozvu same na rande, takze mi vobec nepride divne ze na zaciatku zaujem mala a teraz zu nema
Nemusel sa jej prestat pacit kvoli tomu,ze ho viac spoznala a nieco sa jej na nom nepacilo. Mozno sa jej viac zapasoval na post dobreho kamosa ako na frajera. No tiez by som to povedala rovno ale nie typom, ze sorry sme kamosi a nic viac. Skor by som povedala, ze tak nenapadne(viem nie je dobre mu to nedat rovno aby chlapec vedel na com je,ake tak je to lepsie)tak, ze by si mu povedala ze si velmi dobry kamos, ze je pre teba nieco ako brat, aby pochopil, ze ho neberes ako nadejneho patnera. Alebo mu povedz ze si vazis ze su aj chlapci ktori ta nechcu hned zbalit ale s ktorymi si mozes len tak nezavazne pokecat. Viem, nie je to ideal ale nezranis ho az tak velmi a bude vediet, ze si ho vazis, ale nwm mozno bude lepsie povedat mu to na rovinu aby chlapec vedel ze ma lovit v inych vodach. No drzim prsty.
Pisala si, ze cim si ho viac a blizsie spoznavala - prestala si byt donho zalubena. Co take si o nom zistila a nepaci sa ti na nom?
treba mu to na rovinu povedať inak to nevidím