rodina s 1 dieťaťom

otecrodiny

To je velmi nepresne formulovana otazka. Zalezi, kto ma aky prijem a ake naklady a kde byva. Ci vo svojom, kde ma pracu, kolko zaraba. Ci zarabaju obaja. Ake je dieta stare, ci je zdrave /a rodicia tiez/. Ci poberaju nejake vyhody, alebo ma byt ci dom v osobnom vlastnictve. Taktiez ci sa mu nevyplacaju nejake socialne davky, ci poistenie, atd.

Moze to byt od 0,- EUR do niekolko tisic.

A taktiez je to zavisle, ako dokaze zarabat a ako dokaze minat, ako sa dokazu uskromnit.

fantomasss

Poďme rátať
1kg mäsa 8€/kg x30 240€/mesiac
ostatné potraviny 400€
hypotéka 350€/mesiac priemerná výška splátky poskytnutého úveru za rok 2015 podľa NBS
bývanie réžia 200 €
auto 150 €
voľný čas 200 €
1540€ mesiac čo by nemal byť problém ak obaja pracujú
Poďme uvažovať
kto kupuje každý deň kg mäsa 30x do mesiaca? nikto
ostatné potraviny toto je snáď najvariabilnejšia položka, ľudia sa nevedia stravovať, minimálne tretina z tejto položky končí reálne v koši
350€ splátka hypo, videl som splátku aj 950€ aj 150€ toto je údaj z NBS pri priemernom úvere 75000€
auto? nutnosť? mhd? luxus?bežný spotrebný materiál?
200 bývať musí každý človek
200 voľný čas, kino pre troch minimálne dvacka, aquapark minimálne 40, výlet mimo minimálne 50 je to nutné? no je lebo život je hlavne zážitkoch

Jaja15

Každý má iný životný štandard, iné náklady takže nikto ti nedá správnu odpoveď na tvoju otázku - iba ty si ju vieš vyrátať.....Zrátaj si všetky preukázateľné mesačné náklady(hypotéka, úvery, nájomné, elektrika, plyn, poistky...) a odrátaj ich od príjmu...zo sumy ktorá ostane treba navariť a pokryť iné drobné výdavky napr.drogéria.... Niekomu stačí týždenne na stravu a drobné výdavky 50eur, iný potrebuje 100eur a ďaľšiemu nestačí ani 200 eur....Záleží aj od veku dieťaťa a samozrejme či rodičia majú obedy v práci....A podstatné je ako manželka varí, ak jedávate často mäso, či sa snažíte stravovať zdavo - dostatok ovocia, zeleniny.....Inú sumu minie na sravu rdina kde rodičia majú obedy v práci, dieťa v škole a varí sa len cez víkend, cez týždeň bývajú studené večere a inú sumu minie rodina kde sa denne varia obedy aj večere a matka s dieťaťom sú doma....Detto výdavky na dieťa sú iné pri batoľati a iné ak dieťa chodí do školy....