Ahojte som tehotna a chcem sa spytat ci sa mozem kupat vo vani alebo iba sprchovat. Som v 26tyzdni dakujem:)
Kupanie
Môžeš sa tam aj kúpať
Bolo vyvrátené žeby kúpele spôsobovali potraty alebo predčasne spôsoby. Je to jeden z dalších populárnych výmyslov. Keby to tak bolo, boli by všetky ženy čo prenášajú namočené vo vani čakajúce na kontrakcie.
Je pravda ale ze voda nema byt príliš tepla kvoli výkyvom tlaku či nie je pre tehotné vhodne.
Kúpať sa môžeš ÚPLNE NORMÁLNE.
dakujem velmi pekne radsej to nebudem ryskovat :) Staci mi aj sprcha aj ked sa velmi rada kupem ale to pocka :)
jj ak presiahne voda teplotu 37 °C tak je to trochu nebezpecne....neviem si predstavit ze by sa nasla tehotna zena ktora by sla do sauny
Lekári naozaj upozorňujú na to, že kúpanie sa vo vani počas tehotenstva môže byť pre ženu i bábätko rizikom. Avšak zdôrazňujú, že rozhodujúca je najmä teplota vody. Tá by počas tehotenstva nemala prekročiť 37°C, inak je už voda príliš teplá.
Vyššia teplota vody totiž môže spôsobiť prehriatie v oblasti panvy, uvoľnenie svalstva a tým spustiť kontrakcie a vyvolať predčasný pôrod, prípadne potrat. Pričasté kúpele vo vani sa tehuľkám ale neodporúčajú, pretože vo vani hrozí vyššie riziko gynekologických infekcií, na ktoré sú tehotné ženy náchylnejšie. Kúpele vo vani sa vôbec neodporúčajú spravidla ženám s rizikovým tehotenstvom.
Pozor aj na sprchu!
No nejde len o kúpele vo vani s teplou vodou. To isté platí aj o horúcej sprche alebo pobyte v horúcom prostredí (napríklad v saune). Pôsobenie príliš veľkého tepla na telo budúcej mamičky by totiž mohlo viesť k už spomínanému predčasnému pôrodu alebo potratu
To čo ťa prosím ťa napadlo
A nevyvola to nedaj Boze porod ??ci potrat??
Ahoj, môžeš sa kľudne aj kúpať.