Dobry den.uz dlhsie mam problemy so zvacsenymi uzlinami.doktorka ma poslala na sono,dostala som Papier s nalezom ktoremu zial nerozumiem a nikto mi to nechce vysvetlit.prosim nevie tu niekto Co znamena citujem:,,zaver- anechogenne zagulatene LU okcipitalne bilat.-podla USG obrazu nesplnaju kriteria benignity-patologicke LU"
Je to nieco vazne ci nie? Mam trochu obavy ze asi hej ked Sa Doktorin vyhybaju odpovedi :(
Nalez-Patologicke LU Co to znamena
tu máš význam slov:
patologický - poznačený chorob. procesom
anechogenny - oblast ktora sa zobrazuje pri ultrazvuku ako čierna, nieje viditeľná žiadna štruktúra, miesto s veľmi malou odozvou pri usg vyšetrení. Anochogenne sa často zobrazujú tekutiny v tele. Ak by bolo všetko v norme mala by si tam napísané slovo echogenny.
bilatelárny - obojstranný
okcipitálny - záhlavný, zátylový, to bude asi sa týkať zadnej strany LU, neviem..
benigný - znamená nezhubný, napr. benigný nádor je nezhubný, rastie obmedzene, neprerastá do okolitých orgánov, zväčšuje sa pomaly, netvorí metastázy.
Kedže tebe napísali že nesplňa kritéria benignity, je podozrenie že ide asi o maligný(zhubný) rast.
Aj to slovo patologické LU... Pýtaj sa, nerozprávajú s tebou lebo je tam podozrenie na zhubné ochorenie. A čo výsledky krvi?
Nesplnaju kriteria neskodnosti? To znamena ze si skodlive? A ako to skodi? Je to nebezpecne?
Ona Mala v Juni silny zapal ladvin vtedy bola aj na pohotovosti ale Po antibiotikach to preslo...tie uzliny nas obe bolia na dotyk a vadia nam v pohybe krku a hlavy...
Uzliny nespĺňajú kritéria neškodnosti na základe ultrazvuku, nákazlivé to nie je. Neprekonala dcéra teraz v poslednom čase nejaký zápal, bolia ju tie uzliny na dotyk?
A este som Sa chcela spytat ci to nieje nakazlive pretoze dcera ma tak isto zvacsene uzliny ale nechce ist K doktorovi