Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Unava mi znicila zivot

Príspevok v téme: Unava mi znicila zivot
unavenaznicena

Ahojte. Trpim unavou, ktora mi uplne nici ak uz aj neznicila zivot. Nemam absolutne ziadnu energiu, stale len spim, rano nedokazem vstat ani na ste zvonenie budika, boli ma hlava, .... Musela som si prerusit studium VS, ludia v mojom okoli si myslia, ze za to moze moja lenivost, ktora sa da prekonat. Pritom som vzdy bola vyborna a zodpovedna studentka. Rozpadol sa mi uz aj vztah. Uzivam rozne vyzivove doplnky, zmenila som stravu, nepomaha nic. U lekarky som bola, testy neukazali nic nezvycajne. Je tu, prosim vas, niekto kto mal podobny problem a co mu zachranilo zivot? Co vam pomaha na takuto prisernu unavu? Za kazdu radu budem vdacna.

action

pocas VS unava ktora branila normalne zit, problem vyriesili antidepresiva, docasne uzivanie 1,5 roka, potom uz nikdy rovnaky problem, tiez to nevyzeralo na depresiu, iba neprekonatelna unava

rencika

ziadna depresia, potrebujes najst dobreho alternativneho terapeuta, detoxikovat sa, precistit, mozes mat potravinovu intoleranciu, ten test si mozes uribit aj doma fooddetective a vysadit co ti skodi, mozes mat histaminovu alergiu a takto sa to prejavit, parazity, virusy, toxiny, plesne. Mozes chodit roky po lekaroch, nic ti nezistia, od lekarov by som na tvojom mieste upustila. Ak najdes terapeuta, v liecbe treba vytrvat do konca, necekaj , ze ti bude za tyzden alebo mesiac dobre, trva to cele mesiace kym sa dostavia vysledky. Drzim palce.

Odvaha

Myslím, že máš depresiu. Prejavuje sa veľmi často chorobnou únavou. Začni to riešiť čo najskôr, lieky ti určite rýchlo pomôžu. Neskôr, keď už budeš v poriadku, ich môžeš začať vysadzovať. Neboj sa klasických liekov, takýto život je oveľa horší.

yxcvbnm

Kýčera veľmi dobre napísala. Treba zistiť príčinu. Pomohla by lekárska prehliadka. Študenti často zo stresu siahajú po sladkostiach a únava by mohla byť príznakom cukrovky. Ale na to tu my nie sme, aby sme určovali diagnózy. Lebo to môže iba lekár.
Pomohlo by prerušiť štúdium na jeden rok, niekde sa zamestnať, dávať väčšiu časť zo zarobených peňazí rodičom, aby si takto "odčinila" svoje zlyhanie, ale zaobstarať si knihy z vyššieho ročníka a učiť sa v tom roku "ešte neprebraté učivo". To by bolo asi najlepšie. Rodičom môžeš povedať, že v škole bolo veľa stresu, že si potrebuješ dať na rok pauzu a keď im budeš dávať ten rok peniaze, tak im to zapchá ústočká :) Doma občas umyješ okná a vyperieš záclony, niečo navaríš a upraceš. Kolektívy v slovenských fabrikách síce nebývajú moc priateľské a "študentovi inteligentovi" dajú pocítiť, že ho nemusia, ale tá myšlienka, že si tam len rok, ti pomôže zniesť aj to. Tam najlepšie urobíš, keď kúpiš balík cigariet, jednu si s nimi vyfajčíš a ostatné rozdáš, hneď ťa budú mať radšej :) a ešte lepšie urobíš, keď nepriznáš, že si študovala :) Je to ťažké v dnešnej dobe, ale život sa nemazná ani s tebou, ani s nikým, ver tomu. Chvíľu si šťastná, chvíľu nešťastná. Asi ako každý človek. A bude to tak po celý život. Je lepšie dostať titul o rok neskôr ako nedostať ho vôbec. Alebo sa utrápiť a skončiť niekde u psychologa s depresiou. Veď už len samotné antidepresíva by ti spôsobili ešte väčšiu únavu a tvojim rodičom ešte väčšie trápenie.

Kycera

Únava je sprievodným znakom mnohých telesných aj psychických ochorení.
Môžeš trpieť únavovým syndrómom, v tom prípade by si mala vyhľadať dobrého imunológa.
Môžu Ti to spôsobovať toxíny, baktérie, vírusy, parazity, alergie...
Výživové doplnky Ti nepomôžu, musíš zistiť príčinu a a tú odstrániť. Inak sa pohybuješ len v bludnom kruhu. A nie je to lenivosť!