Ahojte ludkovia. Potrebujem poradit, ci nemate nahodou niekto podobnu skusenost. Uz 3 roky ma trapi kasel. Zacalo to, ked som v zime bola v nemocnici - decka tam kaslali o sto sest. A ja som odtial odisla s fajnym drazdivym kaslom! Trval dost dlho. Potom v septembri prisiel znova a drzal sa ma 4 mesiace!! Dusivy, suchy hnusny kasel. Robili mi testy na alergie - negat. Testy na vselijake ine veci - negat. Rtg - negat. Tak mi len predpisovali same atb. Za 4 mesiace 4 atb!! Potom ani nevieme ako kasel ustupil. No zacal prichadzat aj na jar, posledny rok uz aj v lete. Uz je tu skoro stale s preatavkami. Skusali sme atb - nepomohli. Skusali sme domace recepty - nic. Kedysi to byvali zachvaty kaslu len vecer - teraz hocikedy. Aj rano, poobede. Strasne na dusi. Niekedy 20min, niekedy to boli aj 2 hodiny. Strasne drazdivy - pritom ale obcas nejaky hlien vykaslem. Bola som na spirometrii pred pol rokom - lahka obstrukcna ventilacna porucha. Dali mi lieky na rozsirenie dych. ciest a sprej , zs ked ma to chyti, mam si streknut, lenze uz ani ten nezabera! Uz som zufala! Naozaj neviem co uz robit. Doktori si ma pohadzuju a uz sa tam aj hanbim ist. Ten kasel je taky chraplavy, citim zee potrebujem viac kyslika do pluc, ale zaroven pri kasli chrapci moje hrdlo, skor hrtan. Proste nikto poriadne nevie co mi je. Len mi ppvedia nech uzivam lieky a nic viac. No ked sa vecer dve hodiny dusim a nic nezabera a uz skoro zvraciam pri tom, neni to moc prijemne. Prosim vas mate niekto skusenost s takymto hnusnym kasliskom?
Nekonecny KASEL
Ahoj, neviem, či to zaberie aj na Tvoj chronický kašeľ, ale mne zaručene pomáha olivový olej - na lyžičku, niekoľkokrát denne, prehltnúť. Má dosť výraznú chuť, ak by Ti nechutil, možno sa dá použiť aj iný rastlinný olej. Dávam si ho, ak cítim škriabanie v hrdle, a už pár rokov som nemala kašeľ. (Predtým ma počas nádchových/chrípkových období zvykol chytiť - síce vždy len na pár dní, ale tak, že som myslela, že si vykašlem pľúca, nedalo sa popritom normálne fungovať.)
Prípadne na zachrípnutie si dávam Homeovox; z toho mi zaberie aj jedna dávka, no iné homeopatiká, čo som skúšala na nádchu/chrípku, mi nepomohli.
Kedysi som v akútnych prípadoch cucala mentolové cukríky (Golia, Anticol, aj drahšie z lekárne - účinok však vôbec nezávisí od ceny), trochu pomáhajú, ale olivový olej vedie na plnej čiare.
pridávam domáci recept, kloktať s čajovníkovým olejom od Hanusa...ináč patogén sa len presúva,nerobili ti test krvi na OEZ?
GERD rovna sa reflux
Treating GERD often helps to relieve asthma symptoms, further suggesting a relationship between the two conditions. Doctors most often look at GERD as the cause of asthma when: Asthma begins in adulthood, called adult-onset asthma. Asthma symptoms get worse after a meal, after exercise, at night or after lying down.
ak skutocne lekari robia vsetko a nic nepomaha, preco by pricina nemohla byt aj niekde inde? ved za opytanie nic nedas. Mojej kamaratke pri nekonecnom niekolkomesacnom kasli lekarka odporucila gastro vysetrenie a problem s refluxom sa potvrdil ako prvotna pricina. Ja netvrdim, ze to tak je, ale davam to ako prispevok, ktory moze pomoct.
Obštrukčná ventilačná porucha znamená, že máš zhoršenú priechodnosť dolných dýchacích ciest a vyskytuje sa NAJMA pri prieduškovej astme.
Uveď svoj vek, čo si predtým robila, jedla, v akom prostredí si sa nachádzala....
Na gastro nemusíš ísť, nejedná sa o žiaden reflux!!! Tiež tipujem astmu na alergickom podklade za predpokladu, že nemáš zápal dolných dýchacích ciest.
Akú spirometriu Ti robili? Predpokladám, že obyčajnú?
Spútum ( vykašľaný hlien) Ti tiež nevyšetrili? Alebo áno?
robili ti gastro vysetrenie zaludka? reflux sa moze prejavovat nekonecnym kaslom, aj ked nemas ziadne ine priznaky, len kasles
Vyzera to na astmu alebo Chochp, treba ist k pneumologovi a nech ta poriadne vysetri spravi testy na astmu a popripade vyluci Chochp
Astma?
Mozes tu na seba nechat mail.Viem o nejakom produkte, ktory by ti mohol pomoct.