Cítim sa ako zaostalý

Príspevok v téme: Cítim sa ako zaostalý
Tam54

Ahojte. Chcem sa vás opýtať čo robiť (17r)
Ide o to , že sme teraz na tom finančne horšie. Mama síce zarobí dosť , otec tiež , ale kopec peňazí dávajú do obchodu , a ledva vyžijeme. Avšak berú už aj moje peniaze. Dostal som z brigády za dva mesiace okolo 500e a na druhý deň už neboli.
A ja sa cítim ako zaostalý. Každý už pomaly má Iphone , ja zasratú nokiu. Gitara sa mi kazí a potreboval by som novú , ale niet začo :/
Taktiež som chcel psíka (Pitbulla s PP) no zatrhnuté , na somariny sa mínať nebude. Už som im takto dal minimálne 1000e a ani neviem , kam peniaze šli.
Ako ďalej ? :/

Cariboo

Tam54, stary mobil neber ako nevyhodu. mnoho ludi ma tehlu a to preto, lebo nepotrebuju byt in, su nad vecou. staci im na telefonovanie. ale moderne telefony maju aj mnozstvo vyhod. tak si kup nejaky neznackovy. kamarat si takto objednal lacnejsi model huawei a bol spokojny. podstatne je, aby si mal nan zaruku.

Henrieta123

Aj ja mam Nokiu :) nemusis mat predsa Iphone aj tak si myslim ze su to naprd mobily. Trosku ti spadne a uz je po nom. Kup si nejaky dotykovy mobil ktory je lacnejsi. To ze ostatni maju Iphone neznamena ze musis byt ako oni a mat ho aj ty :)

Fantasyi

Presne tak. Nikdy sa pred nikym nechval, ze si nieco zarobil a hlavne kolko, lebo vzdy sa najdu vyzieraci, ktori si budu robit naroky na tvoje peniaze. Pamataj, tie patria tomu, kto si ich zarobil, nikonmu inemu. Ziadnym vyzieracom, aj ked zial v pripade statu a bank, sa to aplikovat neda. Bohuzial otrokari, ktori si myslia, ze im mas odovzdavat svoju vyplatu su obvykle blizky ludia, ako rodicia, surodenci, partner :(

ANGEL-DEMON

tvoji rodičia su asi neviem ako napisať "nenajedenci"
budeš mať 18, vytvor si vlastný učet v banke a ked budes zarabat tam ti pojdu peniaze a nebudu ti vedieť zobrať,...a čím skor sa osamostatni, mozes cely rok chodit na brigady popri skole a šetriť si peniaze...
a čo sa týka psa, maju pravdu, toho si kup do vlastneho..
ked nemaju peniaze budud este aj tvojho psa chovať...?

tarapaca

Dalsie peniaze im uz nedavaj, ked ti beru, tak sa im uz ani nepochval, ze si nieco zarobil. A hej, kup si cez bazar, ked je to pre teba dolezite.

tina172

Mal by si si povedať svoj názor. Peniaze sú tvoje, zarobil si si ich sám. Ja by som rodičom nedala celú moju výplatu. max. na stravu alebo nejaké výdavky v domácnosti. Ak si chceš kúpiť nejaký lepší mobil, tak pozri na -odkaz odstránený- Sú tam aj nové mobily a lacnejšie ako v obchode.
-odkaz odstránený-