Ahojte, mate skusenost s citovou zavislostou ? Sme s priatelom 10r od 16. Prekonali sme spolu strasne vela veci, momentalne spolu mame dom a hypo. Som na nom citovo zavisla. Mozno je dovod to, ze od utleho detstva som mala zly vztah s otcom a bola som aj prilis ochranovane dieta. V mojom pripade sa ta zavislost prejavuje ziarlivostou. Chcem byt pre neho najkrajsia( co mi stale tvrdi, ze tak to aj je), mam problem ked chce ist na kavu s kamosom. Niekedy ma aj oklame, a poton je moja nedovera este vacsia. Stale mu kladiem otazky, on odpoveda ...a stale mu neverim, hoci za 10r nic s nikym nemal...skor ja... nevypisuje si s nikym, ani nestretava(myslim zeny). On mi tvrdi, ze ho druhe zeny nezaujimaju. Ze son pre neho iba ja.ale verit mu toto? Hadame sa vela, niekedy je velmi velmi zly pri hadke. Neviem uz, co man robit a ako sa tej citovej zavislosti zbavit...dakujem za rady
Citova zavislost
Tema je vymyslena , dotycna vymysla stale temy kde riesi vztahove problemy , ako jej muz raz si najde v nakupaku stihlu blondynu , druhy krat ako je tehotna a este mu to nepovedala a on riesi druhu a teraz zase toto
Niekto tu pottebuje dobteho psychiatra alebo maly dvor a velky bic
"stale mu neverim, hoci za 10r nic s nikym nemal...skor ja... "
Ak si ho podviedla ty urcite ho to stale velmi trapi a stale na to mysli ale ma ta natolko rad ze by ti to nikdy nevratil lebo si ta vazi. Teba to mozno trapi ako aj moju priatelku ale to je uz neskoro mali ste rozmyslat skor ako ste si vypili a nieco urobili co ste nechceli. Toto ti bude vycitat stale az kym sa cez to neprenesie ale to sa asi tak skoro nestane..mna to trapi uz 5 rokov a nic s tym nespravim odlahci sa mi len ked jej vynadam a potom to sam lutujem ze som zasa povedal co som nemal. Nesnaz sa byt ale ziarliva on sa snazi velmi ver mi ale uz ked si to raz narusila uz to nebude take ako pred tym!!!
Nemáš problémy, tak si ich vymýšľaš?
Nechápem, prečo chceš naštrbiť váš dlhoročný vzťah žiarlivosťou a spoveďami, kde bol, čo robil.
Nie je pekné, ak ti klame, ale čuduješ sa mu?
Nesprávaj sa ako žiarlivá stíhačka, daj mu dýchať a zameraj sa na iné veci. Príde mi, že nemáš nič iné na práci, len premýšľať nad teoretickou neverou tvojho priateľa.
Nekaz si vlastný vzťah hlúposťami.
Po prečítaní úseku úvodného príspevku "stale mu neverim, hoci za 10r nic s nikym nemal...skor ja... " mi mierne stúpol tlak.
Desať rokov je pomerne dlhá doba na to, aby vo vzťahu bola vybudovaná dôvera nezanedbateľných rozmerov. Ak však táto ešte vybudovaná nie je, v dohľadnej dobe by medzi Vami mala prebehnúť konverzácia, ktorej predmetom by bola problematika uvedená v obsahu príspevku. Desať rokov života bez mihnutia oka "zahodiť za hlavu" by bol podľa mňa dosť veľký omyl.