Ahojte, ma niekto skusenost a citovou zavislostou ? Sme s priatelom 10r od 16. Prekonali sme spolu strasne vela veci, momentalne spolu mame dom a hypo. Som na nom citovo zavisla. Mozno je dovod to, ze od utleho detstva som mala zly vztah s otcom a bola som aj prilis ochranovane dieta. V mojom pripade sa ta zavislost prejavuje ziarlivostou. Chcem byt pre neho najkrajsia( co mi stale tvrdi, ze tak to aj je), mam problem ked chce ist na kavu s kamosom. Niekedy ma aj oklame, a poton je moja nedovera este vacsia. Stale mu kladiem otazky, on odpoveda ...a stale mu neverim, hoci za 10r nic s nikym nemal...skor ja... nevypisuje si s nikym, ani nestretava(myslim zeny). On mi tvrdi, ze ho druhe zeny nezaujimaju. Ze son pre neho iba ja.ale verit mu toto? Hadame sa vela, niekedy je velmi velmi zly pri hadke. Neviem uz, co man robit a ako sa tej citovej zavislosti zbavit...dakujem za rady
Citova zavislost
Myslím, že by si mala vyhľadať odborníka. To čo opisuješ, pôsobí ako chorobná žiarlivosť. Takýmto správaní partnera iba vyprovokuješ k tomu, z čoho ho neustále obviňuješ.
Snaž sa korigovať svoje správanie, ale inak s tým asi veľmi veľa nenarobíš.