Nebaví ma život

Príspevok v téme: Nebaví ma život
tina172

Ahojte. Neviem či má niekto podobný problém, ale potrebujem sa vyrozprávať. Nemám to komu povedať a nemám niekoho kto by ma pochopil. Nebaví ma život. Som bez práce, priateľa, moja najlepšia kamoška mi urobila vec, ktorú jej už nikdy neodpustím. Nemám radosť zo života, zmysel života, neteším sa na nič a najhoršie na všetkom je to, že mi diktujú život moji rodičia. Mám 24 rokov. Mama ma nikde nepustí, kontroluje ma kde idem, čo robím. Donútila ma rozísť sa s priateľom, vlastne žiadny môj priateľ jej nevyhovel. Chce, aby som si našla doktora alebo právnika. Nechcem to tu viac rozpisovať, lebo by mi asi ani nikto neuveril čo všetko mi urobila. Vďaka nej je moje sebavedomie na bode mrazu. Už to ani nemôže byť horšie. Bohužiaľ sa nemôžem osamostatniť kým nemám prácu. Od budúceho roka chcem pokračovať na Mgr., aby som si mohla nájsť lepšiu prácu. :-/

96danka96

tina lenze to je tvoja chyba ze si matke dovolila aby ti diktovala aky mas mat zivot chalana atd... niesi ziadne dieta ale dospelá baba. Ale tiez robis chybu. Namiesto toho aby si vypadla s prostredia ktoré ta ničí chceš študovať dalej byt bez roboty bez príjmu. Viem ze je tazké sa osamostatnit ale nieje to nemozne.Ked som to ja dokazala dokaze to kazdy.

tina172

Ďakujem všetkým za odpovede. Zatiaľ si zarábam doučovaním. Bola som aj na brigáde na jednom ostrove v Grécku 2 mesiace, ale narobila som sa tam a keď som zaplatila letenky, trajekt, stravu, ubytko, tak mi zostalo 200 eur. :/

denisaf

yxcvbnm keby kazdy rozmyslal ako ty nikto by sa nikam nepohol... ja som vo vyrobnom podniku ani nemala cas riesit kolegov lebo sme stale mali co robit...slecna ma dve moznosti...bud bude doma nestastna studentka alebo zamaka na svojej buducnosti a bude mat pokoj od matky ktora ocividne nieje normalna. Prikazovat 24 rocnej mi pride chore .

yxcvbnm

V živote to už tak chodí. Nikdy to nebude ideálne. Mňa osobne najviac štve tá neistota - neistota vo všetkom. Môžeš sa vykašľať na školu a nájsť si robotu hoci pri páse, ale istotu pravidelného príjmu ti nikto nedá, lebo najlepší zamestnanec môže byť prepustený z roboty len tak nečakane z minúty na minútu, najhoršieho si ponechajú... jeden ti bude nazerať do výplatnej pásky a závidieť, že si zarobila o euro viac, lebo si bola na nadčase, keď šéf prikázal na ten nadčas ísť. A ten, kto závidí, nebol na nadčase, ale opilý ležal doma na gauči a grcal do vedra. Jeden ťa bude podceňovať a ponižovať a vysmievať, lebo nefajčíš, druhý, lebo nepiješ, tretí, lebo si neporodila 10 detí, štvrtý, lebo nemáš vysokú školu, piatemu nebudeš sympatická, lebo si krajšia ako on, šiestemu nebudeš sympatická, lebo si škaredšia ako on, ďalšiemu, lebo máš dlhy a ... potom sa nečudujem, že toľko ľudí chodí po psychiatroch a dávajú sa hospitalizovať a ešte aj tie lieky berú, hoci by vôbec nemuseli. Lebo ten invalidný je jediná istota, ktorú človek má, takže keď sa má ísť na posudkovú komisiu kvôli invalidnému, tak "pacient", ktorému nič neni, zožerie za krabicu liekov, aby mal jazyk vyplazený a debilne vyzeral, keď tam pôjde, nech mu ako debilne vyzerajúcemu ten invalidný priznajú. Taká je dnes doba, taký je dnes svet. Pomaly už bude psychiatria náš druhý domov.
Akože mohla by si skúsiť do zahraničia ísť robiť au pair. Len keby si chcela, ale len cez spoľahlivú agentúru, cez ktorú už niekto z tvojich známych bol. To by si mala na jeden rok od rodičov pokoj, síce finančne nič moc, ale aspoň sa vrátiš domov s tým, že ovládaš jazyk. Ide len o to, či máš tú odvahu.
Na čo si treba dať pozor? Na pochybné brigády typu sieťový marketing, podomový obchod, poisťovníctvo... Akože aby si chodila z domu do domu a finančnú odmenu dostaneš len vtedy, keď sa ti niekoho podarí poistiť.
A ešte si treba dať pozor na podpisovanie čohokoľvek, pri čom musíš vynakladať pravidelné mesačné výdavky. Paušál na telefón, internet... Si zober, že na nete ti stačí byť 2x za mesiac hodinku, čo ťa vyjde možno 2 € dokopy. Ak by si išla kvôli tomu do internetcafé. A doma plať 20 € mesačne, či bývaš, či nie. To si radšej oddýchneš pri čítaní kníh, časopisov, lúštení krížoviek alebo niečoho, čo ťa baví. Netreba drahé hobby a zaväzovať sa na xy rokov, že budeš platiť pravidelne mesačne to a to, najmä ak nemáš istotu v príjme.
Tak je to. Pravidelný príjem ti nikto nedá a výdavky pravidelné mesačné vždy niekto od teba pýta.
Účet v banke najlepšie je mať obyčajný bez kreditnej karty. Bez možnosti ísť do mínusu. V opačnom prípade sa toho mínusu nikdy nezbavíš.
Keď do mínusu, tak jedine hypotéku na byt, stačí aj malý jednoizbový, ale nájsť si priateľa, aby ste stáli pri sebe v dobrom, aj v zlom. Teda o všetko sa deliť. Akože je to ťažké v dnešnej dobe a ideálne to nebude nikdy a nikde.
Väčšinou to tak chodí, že chceš si oddýchnuť od rodičov, tak ti budú žrať nervy iní ľudia. Možno, že spolubývajúce niekde v podnájme, možno, že niekto z anglickej rodiny, keď tam budeš opatrovať, možno, že frajer alebo svokra alebo svokor, ale určite to nebude ideálne nikdy a nikde. Taká je dnes doba, taký je dnes svet.

denisaf

tina to čo robí tvoja mama nieje normálne.Máš 24 si dospelá . A mimochodom vš ti lepšiu prácu nezaručí. Poznám ľudí s vš ktorý zarábajú roky 410 v hrubom. Nájdi si dobre platenú robotu s ktorou utiahneš aj prenájom . V prvom rade nerieš kamošku neutápaj sa v situácii doma ale makaj na svojej budúcnosti...chceš žiť ešte dalej pod jednou strechou s tvojou matkou?? Si zdrava a kazdy den mas moznost zmenit svoj zivot... pracu si mozes najst z minuty na minutu...

tina172

Uvažovala som nad tým, ale neviem či by som to všetko sama finančne zvládla. Predtým som študovala tri odbory v dvoch cudzích jazykoch a chcem prejsť na jednoodbor.

kvet54

dievca byt tebou vykaslem sa na celu vysoku a idem si v prvom rade hladat robotu aby som sa mohla osamostatnit. Tiez som to doma nemala ruzove ale nikdy som nebola bez prace robila som vo vyrobe upratovacku hocico len aby som doma nemusela byt...Pri tolkej robote som ani nemala cas mysliet na blbosti a na ludi .

ajka_5

neuvazovala si najprv sa osamostatnit, a potom dokoncit skolu? nie je to tiez sranda, studovat Mgr s takymito psychickymi problemami, samozrejme zalezi aj od narocnosti skoly