Ako je to u vas? Neviem ci je toto co mame my normalne. Obaja pracujeme cca do 16 h. Obaja v administrative. Ked pridem domov ja, mam povinnosti s detmi v domacnosti, vikendy pranie, nakupy, atd atd... Muz po prichode domov, pocitac, nonstop sport v tv, navsevy chladnicky, potom spanok, vikend sport od rana do vecera v tv na gauci. Do kazdej cinnosti ho nutim, nic neurobi sam od seba. Ale stale kritizuje ako robim vsetko zle, od varenia atd atd. Ako je to u vas?
rozdelenie povinnosti v domacnosti
Mozno ti nepomaha lebo ma pocit, ze to sama zvladnes.heh Pises, ze sedi za PC? Fajn, tak ked pride domov, sed tam ty a nepusti ho :) v telke nech je zapnuty tvoj serial. predpokladam, ze mu aj peries, zehlis, varis. tak odteraz mu jeho spinave pradlo vrat a per len svoje a deti.
Tomuto vsetkemu by mal predchadzat rozhovor, mal by si ta vypocut a zaujat k situacii postoj. vysvetli mu preco si unavena a frustrovana. najlepsie si dohodnut pravidla a ked ich porusi, povol v domacnosti a zacni sa venovat svojim zalubam, idealne mimo domova. deti mu zaves na krk
Pochybujem, ze sa ti to podari, pretoze to chce byt sebavedomy a trpezlivo trvat na pravidlach
ehm, nevieš či je to normálne? No, ak ti to vyhovuje tak určite že sa dá fungovať aj takto.
A ak ti to nevyhovuje, potrebuješ asi robiť niečo inak. Od totálneho štrajku minimálne na pol roka, až po dvojtýždňový odchod ku kámoške (rodičom), nech sa ocinko stará o rodinu sám. A uvedomí si, spolu s deťmi, koľko toho v domácnosti treba robiť a že jeden človek na to nestačí. Ale takto ste si to chlapov naučili VY. Okolo zadku im beháte VY, zanedbávate svoje záujmy VY, nikto vás nenútil.
U nás to bolo tak, že buď chlap varil a ja som mala na starosti poriadok, alebo sme to robili spolu.
Tak u nas je to podobne okrem kritizovania varenia ,ale inak to iste ,sam od seba nic neurobi ,niekedy uz stracam trpezlivost ,ked mu poviem aby mi pomohol ,mi povie ze kde mam deti.Deti pomozu ,ale co by som dala za to keby sme volaco urobili spolu ,vsetko len sama ,byvame v rodinnom dome ,milujem svoj dvor svoju zahradu on to dobre vie ,tak mi povie ze sa mi tam nebude motat ,,vyhovorka '' tak aj to je na mne .Tak ze nie si v tom sama .
Ty nič neurob a po čase to tvoj manžel pochopí že má pohnúť riťou. A máš aj deti.. Neviem koľko majú rokov, ale aj ich zapájaj do domácich prác. Ak to nie sú školopovinné deti, tak im ukazuj čo ako sa robí a nech Ti pritom pomáhajú. Uvidíš že budú chcieť časom robiť všetko za teba. :) Možno deti svojho ocina budú nabádať k tomu, aby začať aj on niečo robiť. Držím palce.
Presne tak celý deň ste v teplúčku , popíjate kávičku , idete na obedík, v papučkach celý deň . Stazujes si ze musis navarit ? Pohodlnost niektorych ludi nepozna hranice
Obidvaja úradníčkovia v štátnej správe