Dobrý den, Ahojte
Prosim potrebujem poradit co dalej ci volat sanitku s psychiatrom alebo sa mame ist liecit my doma. Je to uz neunosne odstahovat sa nemame kde.
Zijeme s babkou, kt. ma 71 rokov v jednej domacnosti mama otec a ja, ale zivot s nou je uz na nevydrzanie.
Starka zanedbava svoju osobnu hygienu a nie len to vsade po sebe nechava neporiadok zje keksik a papierik schova do gauca, nespalchuje po sebe, pri malej potrebe ocika aj okolo wc a neurtie to po sebe, neprezuva sa, po dvore nechava sacky flase proste bordel.
-Co je najhorsie je tororizacia v domacnosti a obmedzovanie slobody. Ked k nam pride navsteva stale zakukuje a pozoruje za dverami. nedaj boze ze navstevu ponukneme s alkoholom vtedy sme vsetci doma alkoholici. nasledne flasu vyleje a namiesto alkoholu tam naleje vodu.ked sa vaberieme niekde na prechadyku do dediny sleduje nas ci vnucku alebo vlastnu dceru ci zata. ma potrebu neustalej kontroly nad nami vsetkými. ja ked idem von vecer s priatelom len trpnem z ktoreho kriku vyskoci, alebo v tom lepsom pripade mi niekto povie ze babka ma hlada. a som na posmech to robi aj svojej dcere ako keby sme boli nesvojpravny. ak sa stane ze sa bavim s niekym kto sa jej nepozdava vysetruje kto preco naco atd....
- mava take stavy ze ked sa jej niekto opyta na minulost na manzela nezhody so sestrou tak dokaze dookola hovorit o krivdach ktore sa jej stali aj pol dna v kuse to iste... nieco take ako obsedantno kompulzivne vylevy...
- stava sa ze pise listy na stroji a posiela ich
- kradne veci napr ked som z domu na oslave ukradne mame mobil a vytaca v noci cely zoznam, pokial sa nedovola mne aby mi povedala ze mam prist domov. pritom si viete predstavit otazky tych ludi na dalsi den co sa stalo....ze v noci o 3 im volala mama.
bez opytania si berie veci co sa tyka jedla ale aj veci co si mysli ze sa jej zidu schova vo svojej izbe
-rozprava sa sama so sebou v lepsom pripade s TV. aj v noci sa prechadya po zahrade a hovori sama so sebou. resp s niekym imaginarnym a vycita krivdy alebo nadava .. vyjadrovanie je tiez sama nadavka.. take nieco ako dobra rada od starkej neviem co je
- ma vybuchy hnevu bez priciny staci ze jej poviem preco za sebou neupratala uz je krik ze ona sa narobila uz dost a ci mi ma robit sluzku
- vymysla si klamstva a afery....cim nas depta . pr: sused privezie mamu domov z prace a uz su milenci potom to vykrikuje. niekedy to zachadza az do takych krajnosti ze zacuje vetu a s toho spravy telenovelu a vykrikuje ako by to bola pravda.
- robi take naschvaly ze poupratujem a v papuciach zablatenych prejde este ani neuschne a ked jej poviempreco to urobila.. tak ze ona to nebola.
posta- vybera zo zamknutej schranky s palickou postu a otvara ju zapatrosi a to aj seky a potom chodia upomienky a tvrdi ze ona nic. zabuda aj kde co odlozi a potom robi cirkus ze ju okradame a ked si to najde ani sa neprizna. tvari sa akoby nic
- na domacnost neprispieva doslova parazituje jej mesacny nakup je muka a cestoviny a plati plyn. a chodi do sekača nakupovat tony oblecenia za par centov to zvlaca domov uz to ani nema kde davat a nesmie sa v jej veciach nikto hrabat nedaj boh vyhodit nieco co je jej.... dokonca jedlo kradne anoí si nevari len caka kto co urobi a dokonca aj v noci chodi vyjedat na tajnaka... a ked ju upozornime tak ju len sledujeme a terorizujeme urobi zo seba obet je to bludny kruh
Prosim poraddte co mame robit