Alergia na arašidy alebo na mlieko?

Príspevok v téme: Alergia na arašidy alebo na mlieko?
Peter89

Dobrý deň. Mám takýto problém. Zrejme trpím alergiou, no nie som si istý, či je to isto alergia a z ktorej potraviny. Jeden deň som vypil kávu s mliekom a zjedol arašidové chrumky a druhý deň som mal červené suché miesta na tvári a to kúsok na čele, veľkú časť na nose a na brade. Štípalo ma to a po dni mi dokonca na brade vznikli aj také suché hrubšie nánosy kože. Pomáha mi iba steroidová mastička, ktorú dostala moja priateľka, ktorá mala exzém na ruke. Vedeli by ste mi pomôcť, resp. poskytnúť mi nejaké informácie? Ďakujem.

Messje

masandra
Ked vies pomoct,preco nenapises tu nech si to precitaju viaceri co maju podobny problem?
Alebo ide o nakupy prkotin z ktorych nie je ziadny vysledok?
Vlastne je...prazdnejsia penazenka

masandra

Viem pomôcť v prípade, že to je alergia, prosím kontaktujte ma na mail sandramasarova33@gmail.com
Nie je pravda, že tých alergií má byť viac, ľudia v dnešnom svete si myslia, že je to normálne, ale mýlia sa. Riešim alergie klientov v práci takmer denne a verte či nie pomohli sme už stovkám alergikov zredukovať a neskôr aj odstrániť alergie.

Peter89

Ďakujem veľmi pekne za rady. Určite pôjdem na testy a skúsim aj metódu "overovania", či to nebudú tie arašidy alebo mlieko.

Kycera

Peter, mal si alergickú reakciu, vytvoril sa Ti ekzém. Neaplikuj sa naň NIČ! Počkaj 3 dni, tvár by sa Ti mala dostať do pôvodného stavu. Vyhni sa kozmetike, drž diétu.
Máš potravinovú alergiu, ale môže to byť aj skrížená alergia. Aj ja, tak ako Pišta, podozrievam arašídy, lenže... Lenže si mal dosť silnú reakciu, a tak Ti odporúčam vyhľadať alternatívne zdravotnícke centrum, kde Ťa otestujú. Ak sú to arašídy, je viac ako pravdepodobné, že máš alergiu na ORECHY. Ono tých alergií budeš mať VIAC!
Ak chceš robiť na sebe pokusy, tak to sprav takto : Po vymiznutí exému si daj RÁNO pohár takého istého mlieka a počkaj "3 dni". Po 3 dňoch (vymiznutí prípadnej reakcie) si daj z tej istej nátierky a tiež počkaj 3 dni. Ak by si nezaznamenal žiadnu reakciu, tak si daj naraz mlieko aj nátierku a počkáš, ako Tvoje telo zareaguje. Pokusy rob len RÁNO a vtedy, keď máš pri sebe niekoho, kto môže volať lekára. Možno budeš mať slabú reakciu, či rovnakú a možno budeš potrebovať RZP!!! Pre istotu nos so sebou aspoň antihistaminikum!!!

pišta00

No tak ja tam vidím len 2 možnosti ako zistiť z čoho to je, dať si spraviť testy čo máš najistejšie alebo zjesť jeden deň arašidové maslo alebo arašidy a na druhý deň vypiť mlieko a uvidíš na čo telo zareaguje a z čoho sa ti to robí, skôr si ale myslím že to bude asi z tých arašidov