Neviem ako ďalej, prosím poradte mi

Príspevok v téme: Neviem ako ďalej, prosím poradte mi
zufalec2

Pracujem v jednej činskej fabrike tu na svk. Pracujem tam už viac ako rok. Menilo sa vedenie pred troma mesiacmi a dosť sa zhoršili prac. podmienky. Ako v podstate má ta práca od začiatku nebavila ale človek musí z niečoho žiť ak chce živiť rodinu s jedným dieťaťom. Sťahujú nám z platu pre rôzne dôvody zámerne, proste sú tu rôzne komplikácie a veľa ľudí už keď môže odchádza odtiaľ. Pracujem v smradľavom prostredí, výroba gumennej obuvi a iných prac. pomôcok. Často mám z toho bolesti hlavy, závraty, máme stresy že už aj žaludočné ťažkosti sa začali objavovať. Menia nám často služby. Je to tu o ničom. Mám už sľúbenú prácu od januára inú a preto chcem sa spýtať.
Ako som sa dozvedel výp. lehota je 2 mesiace. Ja mám sľúbenú prácu od 1.1.17. Výpoveď som ešte nepodal ale oni ma neprepustia skôr však? Alebo sa to dá odísť skôr ako 2 mesiace? Ak by som neprišiel 1.1. do práce čo môže následovať? Dajú mi mzdu za mesiac december?
Druhá otázka, ak by som sa počas plynutia výp. lehoty hodil na PN, predlžuje sa mi tým pádom aj výp. lehota o dobu trvania PN?
Budem rád ak mi niekto odpovie lebo som v koncoch. Najradšej by som odišiel zo dňa na deň ale neviem zase mám dieťa, manželka pracuje tiež...
Aký je váš názor?
Ďakujem

Kycera

Môžeš si podať žiadosť o rozviazanie pracovného pomeru dohodou zo zdravotných dôvodov a podaj to čo najskôr. K žiadosti pripoj papier od lekára, kt. túto skutočnosť potvrdí. Ak máš naozaj také problémy, choď na maródku a lieč sa!
Iné spôsoby Ti neradím!!!

slonica

Do takychto fabrik radsej ani nenastupovat..a cinska fabrika+dohodnut sa so zamestnavatelom..na slovensku nehrozi..skus sa dohodnut a ked nic bez na pn a pred nastupom do tej novej prace do tejto sucasnej nenastup a hotovo. Lenze tu je to debilne pretoze ti daju abs. a budu ta tam drzat..

akodalej

Mas povinnost odrobit tam este tie 2 mesiace pocas skusobnej doby, ktora vsak zacina plynut od NASLEDUJUCEHO mesiaca po podani ziadost. T.j. ked teraz podas ziadost, tak december + januar si este cely v praci.

Moznost je urobit to dohodou - je zbytocne a kontraproduktivne niekoho nutit.

Alebo sa nechat vyhodit na hodinu za hrube porusenie pracovnej discipliny - napr. absencia v praci bez ospravedlnenia, pozitie alkoholu v praci a atd.

Pri absencii je problem, ze postihnutelne je, ked do prace neprides. Ale porusenie discipliny je ked dojdes neskor, alebo odides svojvolne z prace skor. Alebo budes robit zle a zahras to, ze ti je zle z tych vyparov, atd.

Ked uz mas isty odchod, mozes to hrat aj na dohodu. Vacsinou rozumni ludia nerobia problem. Ak problem budu robit, mozes im povedat, ze ti je zle z vyparov a mas podozrenie na nedodrzanie bezpecnosti pri praci, co by si mal oznamit Narodnemu inspektoratu prace... Rozumny zamestnavatel sa urcite radsej dohodne, ako si nechat zamestnanca, ktory robit nechce. Radsej sa skus vsak dohodnut po dobrom.