Neviem čo so životom.....

Príspevok v téme: Neviem čo so životom.....
nadnesil0

Rozhodla som sa napísať na toto forum lebo už neviem kam sa obrátiť, neviem čo mam robiť, som úplne na dne svojich síl a neviem čo teraz...

Môj problém je to že beriem už dlho Antidepresíva, vystriedala som ich už veľa, momentálne beriem Brintellix, to je môj prvý problém že dlho bojujem s depresiami a aj pri liekoch je to na .... Nemám vôbec náladu na nič, chuť do ničoho, už stagnujem a nedokážem sa prinútiť do ničoho.. Som bez emócii vyše roka...

Chodím na VŠ.. ktorá ma nebaví lebo nemám motiváciu a chuť do ničoho (neviem sa ani prinútiť). Nezvládam ju, ani tam pomaly už nechodím a hromadia sa mi absencie.... V škole nedokážem sa s nikým rozprávať lebo ma nezaujímajú ľudia... poznám tam 1 spolužiačku ešte zo strednej inak s nikým sa nebavím, cítim sa byť iná ako sú oni....

Je toho veľa ešte čo ma štve a neviem čo mam robiť so sebou.. som už asi riadne švihnutá

Vie mi niekto pomoct?

Brmbula

Viem pochopiť tvoje stavy. A myslím si, že veľa ľudí sa cíti tak nejako. A vôbec si nemyslím, že je to ovplyvnené tým, že Ťa nebaví škola. Možno práve tá škola TI nič nedáva a máš pocit, že Ťa to nebaví. Ja som bola úplne v inej životnej situácii ale cítila som sa tak isto, možno ešte horšie. Bolo mi jedno čo sa mi stane a čo so mnou bude... ale jedno som vtedy, inak bolo to po maturite a rodičia nechceli,aby som študovala ďalej, ja som bola na tajňáša aj na prímačkách.... a dostala som to pekne vyžrať, keď sa to dozvedeli. A práve to bol pre mňa impulz, konečne sa zamyslieť, či budem živá mŕtvola a stále sa podriaďovať vôli niekoho iného, alebo ... zamyslela som sa a nevedela som čo mám robiť. A tak som rozmýšľala aké mám vôbec možnosti ??? Čo mám urobiť? Kto by mi mohol pomôcť ? A všetko som si prešla.
1. Bola som mladá a neskúsená
2. Nemala som vôbec nič, len pár vecí na oblečenie
3. Žiadne peniaze ale ani príjem
4. Nikomu na mne nezáležalo a tak žiadna pomoc
5. Bola som zúfalá a neštastná... a nechcela som svoj doterajší život
... musela som odísť niekde preč... a vtedy sa m vynárali iba otázky a obavy
A vieš čo mi pomohlo ? Odišla som z domu rodičov a to bol ten prvý krok a ten najlepší, ktorý som kedy urobila... dokázala som to!
Nebolo to ľahké a trvalo kým som pochopila ako sa mám o seba postarať a ako zostať sama sebou a nehambiť sa za seba. Bola som sama a mala som možnosť ale aj dôvod zmeniiť seba a aj spôsob života. Nebolo to vôbec ľahké a dlho trvalo kým som dosiahla ustálenie a spoznala som jednu obrovskú pravdu, a to že všetci sme si strojcami svojho osudu a šťastia a nezáleží koľko krát spadneš, ale či sa vždy znova a znova dokážeš postaviť a nevzdať to. Mám skoro 50 a práve teraz som si myslela, že tiaha problémov a tá nemohúcnosť čo s tým všetkým, že ja to už nezvládnem, tentokrát nie. A práve úplne náhoda, som si prečítala tvoj príbeh, teda to čo práve zažívaš a nedá mi nereagovať. Zmeň, čo sa zmeniť dá a keď nič iné, zmeň seba. Zmeň prostredie, osamostatni sa, odíď zo školy a nájdi si prácu, alebo niekam vypadni len tak sama so sebou a porozmýšľaj, ...prečo si vôbec napísala a prečo sa musíš sama so sebou porozprávať. A nájdeš odpoveď a keď nie hneď, tak urob tú veľkú zmenu vo svojom živote. Nič sa nedeje náhodou a všetko má zmyseľ. Ver svojím inštynktom a pohni sa iným smerom ak ti tento nič neprináša. Zadaj si cieľ, ...alebo len tak sa sa rozhodni a hlavne zdvihni zadok a konaj. Prajem Ti priaznivý vietor do plachiet a nevzdaj to. Držím palce... Dokážeš všetko, čomu uveríš, že to dokážeš.

opcan

Ked som ja studoval, tak si nespominam na nikoho, ze by mal depresie. Teraz je toho ako hub po dazdi. Dost divne...

snowflake

tak prečo neukončiš študium, preruš a dokončiš ked sa na to citiť budeš.... no a čo sa týka tých antidepresív nikdy ti nebude dobre pokial ich budeš brať... sama vidíš že to nemá zmysel... radšej by si sa mala zamyslieť nad svojou životosprávou, pretože v zdravom tele zdravý duch.... čiže potreviny proti depresii napriklad banany obsahuju take latky ako antidepresiva... zarad ich do jedálnička...
vela robí zdravá strava... a pohyb... sport, beh... kedy sa vyplavuju endorfiny.... je ked som v nečinnosti tiez ma chytá depresia z ničnerobenia... najlepsie sa cítim pri nejakych aktivitách, v práci...

opcan

Studium na VS nie je velmi zlucitelne s uzivanim antidepresiv. Tam potrebujes skor adrenalin ako lieky, ktore ta budu tlmit. Ak ta skola ani nebavi bez ohladu na uzivanie liekov, tak neviem, preco tam vlastne este si? Rozhodnut sa vsak musis sama co a ako dalej.