Viem pochopiť tvoje stavy. A myslím si, že veľa ľudí sa cíti tak nejako. A vôbec si nemyslím, že je to ovplyvnené tým, že Ťa nebaví škola. Možno práve tá škola TI nič nedáva a máš pocit, že Ťa to nebaví. Ja som bola úplne v inej životnej situácii ale cítila som sa tak isto, možno ešte horšie. Bolo mi jedno čo sa mi stane a čo so mnou bude... ale jedno som vtedy, inak bolo to po maturite a rodičia nechceli,aby som študovala ďalej, ja som bola na tajňáša aj na prímačkách.... a dostala som to pekne vyžrať, keď sa to dozvedeli. A práve to bol pre mňa impulz, konečne sa zamyslieť, či budem živá mŕtvola a stále sa podriaďovať vôli niekoho iného, alebo ... zamyslela som sa a nevedela som čo mám robiť. A tak som rozmýšľala aké mám vôbec možnosti ??? Čo mám urobiť? Kto by mi mohol pomôcť ? A všetko som si prešla.
1. Bola som mladá a neskúsená
2. Nemala som vôbec nič, len pár vecí na oblečenie
3. Žiadne peniaze ale ani príjem
4. Nikomu na mne nezáležalo a tak žiadna pomoc
5. Bola som zúfalá a neštastná... a nechcela som svoj doterajší život
... musela som odísť niekde preč... a vtedy sa m vynárali iba otázky a obavy
A vieš čo mi pomohlo ? Odišla som z domu rodičov a to bol ten prvý krok a ten najlepší, ktorý som kedy urobila... dokázala som to!
Nebolo to ľahké a trvalo kým som pochopila ako sa mám o seba postarať a ako zostať sama sebou a nehambiť sa za seba. Bola som sama a mala som možnosť ale aj dôvod zmeniiť seba a aj spôsob života. Nebolo to vôbec ľahké a dlho trvalo kým som dosiahla ustálenie a spoznala som jednu obrovskú pravdu, a to že všetci sme si strojcami svojho osudu a šťastia a nezáleží koľko krát spadneš, ale či sa vždy znova a znova dokážeš postaviť a nevzdať to. Mám skoro 50 a práve teraz som si myslela, že tiaha problémov a tá nemohúcnosť čo s tým všetkým, že ja to už nezvládnem, tentokrát nie. A práve úplne náhoda, som si prečítala tvoj príbeh, teda to čo práve zažívaš a nedá mi nereagovať. Zmeň, čo sa zmeniť dá a keď nič iné, zmeň seba. Zmeň prostredie, osamostatni sa, odíď zo školy a nájdi si prácu, alebo niekam vypadni len tak sama so sebou a porozmýšľaj, ...prečo si vôbec napísala a prečo sa musíš sama so sebou porozprávať. A nájdeš odpoveď a keď nie hneď, tak urob tú veľkú zmenu vo svojom živote. Nič sa nedeje náhodou a všetko má zmyseľ. Ver svojím inštynktom a pohni sa iným smerom ak ti tento nič neprináša. Zadaj si cieľ, ...alebo len tak sa sa rozhodni a hlavne zdvihni zadok a konaj. Prajem Ti priaznivý vietor do plachiet a nevzdaj to. Držím palce... Dokážeš všetko, čomu uveríš, že to dokážeš.