Dieťa alebo škola ?

Príspevok v téme: Dieťa alebo škola ?
Skolacka007

Stojím pred vážnym rozhodnutím, som tretiačka na výške, stíham babo donosit a mat bakalara,, to je pre mna dôležité. priateľ je tiez tretiak.. O potrate sme ani nepremýšľali, lebo by mi to zničilo aj tak uz narušenú psychiku... Mame 23 rokov obaja. Sme z Ba, a bývame kazdy u seba, priateľovi rodičia sa rozviedli a otec zostal sam žiť vo veľkom dome, tak premýšľame, ze pojdeme tam, ale cítim sa za to blbo. Ja bývam v paneláku a mam aj izbu s bratom, tak neviem ako by sme to urobili u nas... Rodičia obaja su smutni z nasej situácie, ale uz sa pomaly začínajú tesit, potrat mi zakázali, no mna trápi to, co bude potom...ze budem bez titulu, s dieťaťom,...

mironella

prosim ta vzdy sa da vsetko zvladnut ked sa chces.Len treba mysliet pozitivne.Preco by si nemohla dostupovat aj popri dietatku?Vies kolke zeny to dokazali?Da sa vybavit nejake individualny plan, alebo jednoducho si na rok prerusis studium

ANGEL-DEMON

maš sakra šťastie že máš kam s tým deckom isť... že neostaneš pod mostom... a že "titul" titul je moja zlatá nič... je X-ludí ktorí tituly nemaju a sú uspešní, lebo su chytrí, nemaju v gebulke nakakane...
su podnikatelia, majitelia firiem...atd... a uprimne povedane Bc. je nič :-D mnoho ludí sa na tom smeje,... a najlepsie je ked si niekto myslí že má neviem aký nóbl titul a zakvačí si to Bc. na FB pred meno,...pritom napr. lekári ktorí su "viac" to nemaju potrebu robiť...

zub

s priatelkou sme boli na tom rovnako, akurat sme nemali kam ist byvat. ale nakoniec sme zvladli obidvaja aj skolu, striedali sme sa pri malom. hlavne robis chybu uz teraz - ze sa kvoli tomu trapis. pises ze uz teraz mas psychiku narusenu, tak neblbni, to male co je v tebe vsetko vnima. to sa raz vypomsti, dieta moze byt nervozne, precitlivele atd. radsej kasli na to, co sa mozno vyriesi samo a radsej sa tes na malicke. len rataj s tym, ze byvat napr. s tvojim bratom moze byt dost problem, male bude v noci revat, nevyspite sa ani vy dvaja s priatelom ani tvoj brat, mozu nastat hadky atd. ak mate moznost ist do vacsieho k jeho otcovi, tak to vyuzite. napokon, to male bude jeho vnuca, mozno jeho otec bude cely vyteseny aj ked teraz to tak nemusi vyzerat. a este ti moze aj pomahat varovat ked sa budes ucit.
co je hlavne v tejto situacii: nic neber tragicky, co sa stalo sa stat malo. vela ludi na tom bolo a je ovela ovela horsie. toto co pises sa da zvladnut, nic strasne sa nedeje. a nevyprdni sa ani na skolu, nanajvys si mozes prerusit ak bude treba, ale do porodu este potiahni kym sa da. neboj, zvladnes vsetko, drzim ti palce!

11nina11

dorabat si vs pri dietati a materskych povinnostiach je uplne ine ako ked si bezdetna a mas dieta..moja kamoska ma dve decka a vobec to nezvlada pri vsetkom tom chaose okolo nich..proste si si to riadne dokašlala... mohla si normalne dostudovat odpracovat si par rokov a potom rodina... ked mas kde byvat ...

Skolacka007

Kondomy používame a taktiež pharmatex gel alebo kapsule... Nikdy by som si nedovolila mat styk bez ochrany. Neviem kde sa stala chyba, gyn povedala ze je možné vsetko a nic nerobi 100% ochranu..
Nasetrene peniažky nejake mam.. Myslim ze na môj vek to je dost, a rodičia ma budu podporovať,. tak bohužiaľ no budem musiet žiť podpriemerne, sama si za to mozem, nemala som zit pohlavny zivot.. Bez vedomia co sa moze stat

denisaf

Ludia akoze nehnevajte sa za moj komentar ale to si fakt neviete na gyndu dat predpisat antikoncepciu alebo kupit kondomy za dve ecka? Nieje nic horsie nez urobit si decko ked nemam pracu nemam kde byvat...potom to tak vypada v dnesnej dobe...nemas nic odpracovane nakolko si studentka budes mat len rodicak... 200eur...ziadnu matersku...s dietatom bez praxe to budes mat velmi tazke...a ten kto ti hovori ze nie je pokrytec ktory je rad ze sa ho tvoja situacia netyka.....

0vecka

nj ale radsej by si bola s titulom bez dietata? navyse si myslim ze ak budes chciet tak si tie 2 roky uz nejako dorobis... spytaj sa na skole jedna znama dostala kvoli dietatu viac casu na stadium... mozno by sisi to mohla odkrutit externe za 4 roky namiesto 2