úzkosti

Príspevok v téme: úzkosti
erika1993

Dobrý deň, už asi 4 roky sa liečim na uzkostnú poruchu. Doteraz som bola kompenzovaná a lieky som nebrala už vyše pol roka. No zrazu sa mi to vrátilo. A v oveľa horšej forme, brala som serlit 4 roky. Vždy mi pomohol, no teraz lieky nezaberaju, doktor mi dal nové lieky brintellix, zatil ho uživam len druhý deň, tak dúfam tieto stavy prejdú. mám pocit ako keby som miestami nevedela kto som. Zamýšlam sa nad sebou, bojím sa ostať sama, mám depresivnu naladu, dušu mam ako vo zveráku. má niekto také popdobné problémy?

emann

Zdravím erika
Ano aj ja mám take problemi,bral som escilatopram asi 9 mesiacov a na spanie benzodiazepíni gerodorm a xanax.Nálada bola o niečo lepšia,potom horšia,vždy to kolísalo,raz som spal dvakrát nie.Potom sa mi začalo zhoršovať ako nafigu nálada,neustále vtieravé a nezmyselné myšlienky,závrate,zhoršené videnie,sucho v ústach,živé sny,nepozornosť,sledovanie sa atd atd.Mala si aj ty takéto stavy?A ako si ich riešila?Je možné sa tieto stavy sa mi zhoršili aj od toho že som bral menej toho escilatopramu postupne až nakoniec ho vysadil?Ale aj popri nom mi bolo špatne,preto som ho začal vysadzovať,Alebo to može byť aj z toho xanaxu nakolko ho beriam asi rok?

Iiiii

Vieš, úzkosť nie je strach v pravom slova zmysle. Úzkosť vzniká vtedy, keď má človek málo pozitívnych sociálnych podnetov. Máš aj ty málo pozitívnych podnetov, ak sa môžem opýtať? Nechcem tu rozoberať negatíva, ktoré ťa asi postretli, ale už keď nič, tak ich nerieš a nekontaktuj sa s nimi, aj keby traktory z neba padali. Vieš, jeden ti povie o takom probléme, iný ti povie o inom probléme a tak ďalej, a tak ďalej. A z toho všetkého dostaneš ty úzkosť. Možno strieľam vedľa, ale možno sa v tom aj ty nájdeš. Najlepšie bude, ak si dáš od všetkých pauzu, lebo to nezvládneš.
Všetko by vyriešila 100 percentná zamestnanosť, hoci sa do politiky nechcem miešať, ale to je môj názor a za ním si stojím.

Mon1990

Zdravim...chcela by som sa spytat..co vsetko pocitujete pri uzkostiach, najma co sa tyka psychiky...mne sa totiz nejak nevedia zhodnut na diagnoze..momentalne vysadzam lieky-benzodiazepiny, ktore do mna lekarka pchala 4 roky...lekar povedal ze aj z toho mozem mat uzkost...len ja mam pocit ze je to vaznejsie uzkost- som zmatena, nie som to ja, som mimo

erika1993

ďakujem priatelia za vľudne slová, kto má tieto problémy, to pochopí. a čo je na tom najlepšie - som zdravotná sestra a ľudom na ambulancii pomáham každý deň . Keď som v práci je všetko v poriadku, som štastná naplna ma to, ak možem pomocť iným ľudom. Akonáhle nie som na 110 percent zamestnaná je to tažké. Hádam sa čoskoro stabilizujem a bude všetko , tak ako má byť. :)

ivan2

Erika to prejde. Potrebuješ aby sa ti v tele nazhromaždil dostatok látok ktoré si telo nevytvára v množstve ako má a potrva nejaký ten deň kým tomu tak bude. Pretrp to prosím bude to lepšie. Neboj to prejde. Drž sa.

nevzdavajko

Tiež trpím úzkostnými poruchami. Bojovať proti ním sa mi darí športom.No niekedy sa dostávam do takých stavov že to nezvládam. Nie si v tom sama.

Najčítanejšie články