ahojte :) prvy krat som sa rozhodla napisat na toto forum. casto tu citam prispevky, radim, alebo citam co radite vy. ja by som teraz mala otazku, ze co je v zivote naozaj dolezite ? mam 22 rokov, som len prvacka na vysokej skole (isla som neskor na zakladku, potom som bola na bilingvalnom, a este rok v zahranici na pobyte, tak sa mi to trochu natiahlo). casto premyslam, vsimam si ludi, ich reakcie, spravanie, z akych su zazemi a tak. je dolezita rodina, praca, priatel, mat svoje byvanie, skolu, priatelov, co je naozaj tak dolezite ? da sa vobec vsetko stihnut do nejakeho normlaneho veku ? da sa tu na slovensku si zarobit na byt, byt na materskej, mat urobenu skolu, a mat aj nejake pracovne skusenosti ? velmi ma trapia tieto otazky. viem ze si ozno poviete ze som mlada a nemam riesit buducnost ale radsej sa ucit do skoly, ale mna toto velmi zaujima.. pride mi to vsetko zlozite, casovo narocne, financne narocne.
asi polka mojich kamaratiek ma alebo este len caka babo, nemaju skolu, pracu, ziadnu prax, byvaju s priatelom u rodicov, alebo v podnajme, museli sa vzdat vsetkeho a sustredit sa len na peniaze, peniaze, a ze pride dieta, ktore budu museit zabezpecovat dalsich 20 rokov cca. su odkazani na pomoc od rodicov. ako sa tito ludia chcu v zivote presadit, v praci, a s tym suvisia peniaze, zazemie dietatka atd..?
alebo na druhej strane napriklad suseda, ktora ma 31, len teraz skoncila vysoku skolu, ide pracovat, nema priatela, kedy budu deti, rodina?..
tak vela ludi a tak vela situacii.. citim sa tak na hrane zivota, ze neviem co chcem, neviem ako chcem pracovat, neviem ako chcem financne niekedy nieco utiahnut, atd.. velmi ma trapia taketo otazky tykajuce sa buducnosti. ak tu jeniekto, s kym by som sa o tom mohla otvorene porozpravat, pouvazovat, budem rada :)
co je v zivote naozaj dolezite ?
Zmyslom života je to, aby sme veľa športovali a aby sme sa zdravo stravovali, aby sme umreli zdravší:-)
Ale nie, máme sa snažiť, aby sme boli šťastní, čiže mali by sme sa každý deň dobre zabaviť bez ohľadu na to, či máme alebo nemáme peniaze:-)
pytaj sa seba, čo je pre teba dolezite,...asi skola.. tak sa venuj skole a zariad si zivot podla toho ako chces ty....
niekto v 25 bude len vš končiť a niekto ma v 25 už 6 rokov odpracovaných, stabilnú prácu a ma už aj svoje byvanie...
a su ludia ktorí uz v 25 maju 2 deti,..
každy si je strojcom svojho šťastia..
To je podľa mňa chyba, keď žena najlepšie plodné roky musí minúť na to, aby zarobila peniaze. O to by sa mal postarať muž. Ja som si bral manželku, keď mala 24 rokov, hneď po promócii. Nemala nič. Ja som mal 30, mal som byt, zamestnanie, takže sme hneď mohli mať deti. Deti majú teraz mladú mamu a sa im to veľmi páči. Manželka by sa už mohla nerušene venovať kariére keby jej o to išlo.
dôležitá je viera a tvoj postoj. Pokiaľ budeš neistá, ustráchaná tvoj život bude nič moc. Ak budeš veriť, že život zvládneš najlepšie ako vieš (tj aj s chybami), nemusí byť šťastný, sladký a bezproblémový, ale zvládneš ho. A ak si budeš myslieť, že život je krásny, he-he, možno ho tak jednoducho krásne aj prežiješ.
Život podporuje radostných ľudí, ktorí vedia čo chcú. Ak to teraz nevieš, nevadí. Okrem povinností sa venuj tomu čo ťa baví, hreje, napĺňa a ono sa ti to bude postupne odhaľovať krok po kroku, čo ďalej. Strach ťa bude len brzdiť a oberať o silu. Nepotrebuješ vedieť AKO, stačí vedieť čo chceš a prečo. Sústreď sa teraz na školu. Ak sa budeš zhrýzať budúcnosťou, že nevieš ako to bude o 5 rokov, VôBEC si tým nepomôžeš, naopak obavami si obrazne povedané, sereš do života. Dáko bolo, dáko bude. Nerieš ako žijú druhí, čo ak im to vyhovuje a nechcú partnera, rozumejú si s rodičmi a chcú bývať spolu.. sústreď sa na to čo chceš ty a ak to nevieš, tak presne na to máš teraz čas - zistiť, čo chceš, po čom ti srdce piští.
v živote je dôležité
dožiť sa smrti v zdraví
Ahoj margaretka :) dala si mozno otazku na starsich, starych ludi. Ja som sice len o zopar rokov starsi od teba, ale tak napisem ti svoj nazor. Nic z toho co si vymenovala, nieje to prave dolezite v zivote. Su to len veci, ktore ti pomozu, velmi pomozu, ale niesu tym najdolezitejsim. Podla mna su najdolezitejsie pre cloveka city. Kladne city, byt stastny, laska, priazen, milovat a byt milovany, obdivovany... to su podstatne veci v zivote. Mat poriadnu skolu ti pomoze byt obdivovanou, zvysi priazen voci tebe od druhych, ale milovat ta zato moc nik nebude.
Tie veci co si vymenovala sa daju stihnut do normalneho veku,, ked si sikovna, pracu najdes, a budes v nej zapraxovana do tyzdna ako nic. Ak si skvela baba a otvorena, priatela budes mat tiez hned,, so skolou sa ti to natiahlo, no tak v tom mas smolu, byvanie je najlepsie riesit az s priatelom, je velmi dobre, ak clovek niekoho ma, s kym sa porozpravas, zabavis, zveris, ktory ti bude pomahat, a s ktorym ostanes,, taky normalny chalan ci muz dokaze zabezpecit sam celu rodinu, aj byvanie,, mat niekoho dobreho v zivote, je nenahraditelna vec, a ak sa ma urcit ktora hmotna "vec"je najdolezitejsia v zivote, tak je to ten pravy. A este k tomu byvaniu, v pohode ludia si vezmu pozicku a kupia si vlastny byt, alebo kupia postavia dom. Ja osobne najviac podporujem odist na zopar rokov do zahranicia, aj s priatelkou, a zarobit si na start do zivota. Skoro kazdy okolo mna to takto robi, aj ja sam. Tak snad som napisal nieco pre teba prijatelneho :) tvoj debut v zakladani tem :)