Nezvladam vysoku skolu

Príspevok v téme: Nezvladam vysoku skolu
Gabi000

Ahojte, videla som a citala som ze tu piše vela ludi na tuto temu... Som na tom velmi podobne. Som prvacka a nezvladam to. Matiku mam len prvy semester ale nejde mi, mam Doucovanie 3 krat za tyzden no aj tak sama nebiem nic vypocitat... Z ekonomie piseme každú hdoinu ťažký test a ulohu na 10 strán s príkladmi ekonomickymi ktore neviem... Uz teraz zaostávam s bodmi, zapocty som posrala, uz teraz viem ze budem tieto dva predmety prenasat... Nici ma to.. Ničí ma ze budem za uplnu hlupanu ak to nezvládnem... Rodičia velmi chcú aby som mala aspon bakalára no ja nezvladam ani len šiesty tyzden skoly :( pomoc prosim :( :(

ANGEL-DEMON

mala si riešiť to čo chceš TY !!! a nie to čo chcu rodičia...! oni maju vysoke skoly??? mna tiez mater donutila ist na prijimacky, ktore som zamerne neurobila este ma aj donutila napisat odvolanie ...
nasla som si rychlo prácu, rychlo vypadla odtial , zijem sama a mam pokoj! mala si o urobit aj ty..!

zita 05

Ahoj, Gabi000, na vysokú školu naozaj nemá každý, to len súčasný trend káže, že bez VŠ sa žiť nedá. Ale podľa toho, čo píšeš, to Tvoj prípad určite nie je. Ak si bola natoľko úspešná na SŠ, bez problémov zvládneš aj vysokú, ale takú, ktorá Ťa bude baviť.
Vážiť si rodičov, to je bezpochyby správna vec, ale oni Ti predsa nemôžu rozkazovať, čo máš študovať a čo budeš celý život robiť. Tvoja poddajnosť a úcta k rodičom Ťa tak akurát privedú k psychiatrovi, a to by určite nechceli ani oni. Pokús sa s nimi porozprávať, vysvetliť im to tak, ako to píšeš tu. Myslím, že to pochopia. Ak nie, si dospelá, postaraj sa o seba sama. Taká šikovná baba ako Ty to určite dokáže. A časom si urobíš určite aj tú VŠ. A takú, akú budeš chcieť Ty. Lebo o Tvoj život ide.
Držím palce!

Gabi000

pravdu ? rodičia.. nič iné mi dovoliť nechceli. chcela som pedagogickú, ale to mi zakázali. potom som uvažovala nad masmediálnou, ale zavrhli aj to.

Gabi000

ďakujem, už chápem. bratovi to ide dobre, otec ma 3 vysoké, dve z toho v zahraničí, a mamina výšku tiež zvládla bez problémov..nerozumiem, prečo mne to nejde :( inak mi idú všetky predmety, nikdy som ani na strednej problém nemala, vždy samé 1, maturovala som s vyznamenaním..tak som zo seba sklamná, že sa niečo zmenilo, alebo že na to proste naozaj nemám

kabel

ja som nepísala o snaživosti a usilovnosti. Ja som písala o intelektuálnej výbave, čo je dané viacmenej geneticky. Jednoducho sú ľudia, ktorí na VŠ štúdium nemajú. Možno by ti išla nejaká iná VŠ, kde netreba matiku, to ja nemôžem vedieť, aký talent sa v tebe skrýva.

Gabi000

ja sa snažím, učím sa od rána do večera, aj teraz keď boli sviatky, nikde som nebola, maximálne tak v obchode.. :( stale sa učím, snažím sa naozaj. ale to nestačí, čo mam urobiť viac ? prečo mne to nejde a iným áno ?