Mám 26 rokov a ešte pred rokom ma oslovovali ľudia v okolí aj tí čo ma nepoznali slečna,a naraz akoby sa všetci proti mne sprisahali, z každej strany počujem pani,pani,pani.Pozerám sa do zrkadla skumam sa,či som naozaj tak skoro zastarla,mojej kamaratke aj kolegyniam čo su rovnako staré ako a hovoria naďalej slečna.Byvalí spolužiaci hovoria že som se vobec od 18 rokov nezmenila,v 25 rokoch mi tipovali 19 a naraz taká nahla zmena.Ešte sa necítim taká stará aby ma oslovovali pani,priam to nenávidím a tých ľudí čo ma tak oslovuju by som najradšej nakopala.Uvádza ma to do depresie.Na nete som čítala,že ešte aj 35ročným ľuďom nechcu predať alkohol a pýtaju občiansky pretože sa im zdaju mladí,nechápem čo na mne vidia že sa im zdám taka stará.
Vyzerám tak staro?
neviem čo sa nad tým pozastavujete... :-D
mne zas ked niekto povie slečna - zo známych, kamošov, kolegov..tak akože zvýšim hlas a oznámim "mám dosť rokov aj na pani!!!" :-D
vo FR oslovenie slečna zrušili, je to diskriminujuce..
chlap je pán bez ohladu na to či je ženaty alebo slobodny.. preto mne to niekedy pride ponizovanie a este ked to vedia niektorí takym povýšeneckym tonom povedať-cudzí ludia...
**
a čo sa týka oslovenia "teta" tak ako maju osloviť?? ked nepoznaju dotyčnej meno... aj mne sa to občas stane ale jedná sa o nejake dieťa čo chodi na zakladnu že sa ma opyta či neviem kolko je hodín...
Asi to nebude vedieť nikto posúdiť, lebo vás nikto z nás nevidel a ani nevidí:-) Netreba sa až tak trápiť, isto to nebude až také zlé.
Toto je aj môj prípad. Ja mám síce 27 rokov, ale ešte vlani mi každý vravel, že vypadám sotva na 18 a teraz mi cudzí ľudia hovoria pani a čo ma najviac vytáča, tak poniektorý mladý mi hovoria teta.
Neviem čím to je, ale ma to doslova ubíja.