Mám 26 rokov a ešte pred rokom ma oslovovali ľudia v okolí aj tí čo ma nepoznali slečna,a naraz akoby sa všetci proti mne sprisahali, z každej strany počujem pani,pani,pani.Pozerám sa do zrkadla skumam sa,či som naozaj tak skoro zastarla,mojej kamaratke aj kolegyniam čo su rovnako staré ako a hovoria naďalej slečna.Byvalí spolužiaci hovoria že som se vobec od 18 rokov nezmenila,v 25 rokoch mi tipovali 19 a naraz taká nahla zmena.Ešte sa necítim taká stará aby ma oslovovali pani,priam to nenávidím a tých ľudí čo ma tak oslovuju by som najradšej nakopala.Uvádza ma to do depresie.Na nete som čítala,že ešte aj 35ročným ľuďom nechcu predať alkohol a pýtaju občiansky pretože sa im zdaju mladí,nechápem čo na mne vidia že sa im zdám taka stará.
Vyzerám tak staro?
u mna to je podobne, hoci mam 37, minuly rok ma nepustili do podniku, lebo som nemala so sebou obciansky, a tento rok mi vacsina ludi hovori namiesto slecna pani, tiez som si nevsimla, ze by sa nieco zasadne zmenilo, neviem, ako sa tieto veci deju, ale urcite nevyzeras staro, mozno iba vyzeras tak, ze vzbudzujes vacsi respekt, neviem :))
chlap3:
"moja" môžeš hovoriť akurát tak tej svojej, ktorú máš doma :) ale určite tak nemôžeš osloviť neznámu dámu !
to vobec neries. zhoda nahod, ako kto oslovuje. to nema nic s tym, ako vyzeras. ludia nevedia ani len spravne vykat. a ja nikomu nehovorim slecna, ked nad tym rozmyslam, pripada mi to cudne.
A podľa mňa ,,moja,, môžeme hovoriť hocijako starej žene
Buď rada, že ťa oslovujú pani, aj keď máš "len" 26 rokov. To vôbec neznamená, že by si pôsobila stará. Pani je predsa slušné oslovenie pre dámu nad 18 rokov, oslovenie "slečna" je len pre dievčatá do 18r ! To si nevedela? Ja mám práveže opačný problém, mám 36 r. a ešte sa nájdu odvážlivci, ktorí ma oslovia "slečna". Tých by som ja zase najradšej nakopala. Samozrejme že každého opravím, že som pani! Lenže ľudia sú dnes drzí, a najradšej by ešte aj 40ročnej hovorili "slečna", avšak nejakému fafrnkovi 20 ročnému samozrejme povedia "pán". Tak aká je tu spravodlivosť ???
fuha ,to su problemy :) no ved tak rychlo si nemohla zostarnut :) nechapem ani ja .. ja mam 30 ale vyzeram na 25 .nikto mi neveri vek ,ale kedze mam dieta , tak ma volaju pani :D co uz narobim :D -- pre boha sak sa hadam nezblaznis :) daj foto :)