ahojte je tu niekto kto ma hiv? Ktory lekar alebo lekarka na sk co sa specializuju na hiv su naj? mozete mi niekoho dobreho odporucit?ide hlavne o to aby to bol fajn lekar s ktorym sa da dobre poradit porozpravat a aby mal nezaujaty postoj bez predsudkov hlavne voci zene ktoru nakazil neverny frajer... dakujem
je tu niekto hiv pozitívny?
Ešte ma napadlo podľa toho aké budeš mať alebo màš lieky môže sa stať že budeš mať vysoky cholesterol ja som to tiež mala. Na raňajky si vzdy dam2kašu z ovsených vločiek ovtedy mám vždy cholesterol mierne zvýšený alebo normal. Pred týždňom som boa na krvi teraz som v norme
Našla som si čas tu máš rozpis :
Aloe vera - nevhodný kvôli tbl ( účinok )
Chili - môžu uškodiť
Echinacea - zvyšuje virus v krvi
Ibiš - redukuje koncentráciu lieku
Eukaliptus - redukuje koncentráciu lieku v krvi
Psyllium - môže zhoršiť príjem liekov v tráviacom takte
Ginkgo + Ginseng- redukujú koncentráciu lieku v krvi
Grepy + zelený čaj - redukujú koncentráciu lieku v krvi
Pľuzgierka islandskà + Ľubovník bodkovaný + slez - redukujú koncentráciu lieku v krvi
Mačacì pazúr - zvyšuje virus v krvi
Cesnak - redukuje koncentráciu lieku v krvi
Ĺanovè semienka - sťažujú príjem liekov v tráviacom takte
Pestrec mariánsky - zvyšuje virus v krvi
Lastovičnìk väčší + Pľùcnik lekarsky - nie je vhodný kvôli pečene
Všehojovec štetinaty - zvyšuje virus
Ps musíš si dávať pozor na niektoré veci ako napr echinacea a určité ovocie tie nepasuju spolu s liekmi alebo s hiv. V jednej z tém som to pekne rozpìsala prečo keď to nenájdeš môžem ti to sem popísať
Vďaka tomu že sa v skorom štádiu zistilo že som pozitívna a ihneď zacala s liečbou a od liečby po pol roku som už bola pod hranicami. Je veľmi dôležité každý deň v tú istú hodinu brať lieky a v jesenných časoch beriem doplnky na podporu imunity a hlavné očkovania. Stravu som zmenila o niečo pribudlo viacej kuracieho mäsa ovocia a zeleniny a alkohol už len príležitostne alebo vôbec a prestala tiež fajčiť. Sìce piť som predtým tiež nepila veľa len po vykendoch keď som bola vonku a fajčiť som toho tiež nefajčila veľa krabička stačila na 3m. Trochu športu a menej stresu síce ten stres sa nikdy nedá vypočítať. A pomaly som sa dopracovala ku tomu. Momentálne beriem probiotikum Nutrolin B
shayleen citala som ta tu v temach o hiv vraj si sa uz s virusom dostala pod hranicu ako sa ti to podarilo?okrem liecby aj sa nejak specialne stravujes?dakujem :)
Musíš vopred mať všetky potrebné očkovania a najdôležitejšie je aby si mala virusy pod hranicami inak nič extra
a velmi by ma zaujímala este jedna vec..co vsetko budem musiet podstupit ak by som v buducnosti chcela mat dieta?mate niekto skusenost?
CoUz poznas to, ako sa hovori, ze ked nemas povedat nieco mudre, mas byt radsej ticho? tak toto bol ten pripad. tvoja poznamka bola vrcholne zbytocna. presne o tomto pise zakladatelka, ze sa chce vyhnut lekarovi s predsudkami. pretoze existuju ludia ako ty, maju to nevinne obete nakazenia este tazsie, ako by to mali bez ludi ako ty. lebo nikdy nevies, kto sa ako nakazil. no svojimi predsudkami ublizis aj nevinnemu.
CoUz to bola riadna podpásovka! Nekrič hop kým si nepreskočil, nevieš čo teba čaká za rohom.
CoUz a vedel si hiv sa nenakazìš iba sexom? Pretože ja som sa nakazila úplne inou cestou tak tu nemudruj a neodsudzuj ihneď ok?