Nepríjemné pocity medzi ľudmi

Príspevok v téme: Nepríjemné pocity medzi ľudmi
Antisocialna

Ahojte. Ako je už v názve písané, cítim sa medzi ľudmi nepríjemne ba priam ohrozene. Čím viac ľudí tým horšie. Cítim strach, úzkosti, potrebu okamžite odísť, tlak v hlave, mám obavy, že stratím kontrolu a strápnim sa.

Nebolo to takto vždy. Normálne som nemala žiadný problém, lenže po škole som začala pracovať a bludny kruh iba praca spanok, Prestala som socialne žiť. A potom jedného pekného dňa som si išla niečo vybaviť a prišiel na mňa v obchode neuveriteľne neovladnutelny strach. Odvtedy som sa začala báť chodiť medzi ľudí a každa socialna situacia je pre mňa peklom. Mám strach stretavať sa s priateľmi, zoznamovanie s novými ľudmi je pre mňa nepredstavitelne. A ísť s niekym na rande posedieť na kávu to by som asi rovno umrela. Viem, že to je všetko v hlave ale nemám silu sa tomu postaviť, je to hrozne vyčerpavajúce žiť život v neustalom strachu ....
Je tu niekto kto s tym vyhral boj ?

tina172

Je to sociálna fobia. Ja s tým tiež niekedy bojujem. V bežných situáciách nemám problém, iba vtedy, keď som v centre pozornosti.

School

Ja som bola na tom horsie a to som chodila do skoly a musela som pretrpiet byt medzi ludmi čo ma zabijalo. Raz som ale nasla citat: robte veci ktorych sa bojite.
Proste netreba sa bat, su to len ludia, nic ti nespravia. Si predstav ze zijes v Amerike niekde kde je velka kriminalita.. taki maju dovod sa bat

ajja

Ja to mam tiez a hlavne medzi vrstovnikmi. Citim sa rada sama a nie medzi ludmi. A obchodne centra no hnus.Bezpecne sa citim len doma. Mam panicku poruchu a beriem antidepresiva ale aj tak hroza skratka necitim potrebu byt medzi ludmi.

Iiiii

To asi nebudú len nepríjemné pocity, to bude "len" tvoja intuícia, ktorá ti radí dobre, aby si si držala dištanc. Nezvaľuj všetko len na nejakú diagnózu. Tvoje podvedomie ti radí dobre. Ver mi alebo never, ako chceš:-)

ANGEL-DEMON

ja som to mala,.. pomože ti len chodit medzi ludi, alebo práca kde je vela ludi, hlavne sa nevyhybat ludom, cim viac sa im budes vyhybat tým to bude horsie...

andy228

Ahoj, mala som rovnaky problem pred 3 mesiacmi. Tieto stavy mi vsak vyvolala panicka porucha. Tak dlho som cakala kym to prejde, az som nakoniec ani z domu poriadne nevychadzala. Teraz beriem antidepresiva a mozem povedat, ze mi je znovu fajn. Ak to bude pretrvavat viac ako mesiac a bude sa to zhorsovat, urcite navstiv lekara... mozes si este skusit pomoct sama a to jedine tak, ze sa budes vrhat do situacii, ktorych sa najviac obavas. Jedine tak strach prekonas. Ale nie je to lahke