Ake mate skusenosti s nazorom muzov na zenu na materskej? Nemate pocit, ze mnohi podcenuju pracu zeny v domacnosti spojenu so starostlivostou o novorodenca?
materska dovolenka v ociach muza
našťastie som nikdy taký pocit nemala a nikdy ma tak môj muž ani nebral. on práve že si ma vážil za to že som mu porodila dcéru a teraz sa o ňu starám najviac a aj o domácnosť a jeho. to nie je starostlivosť len o dieťa ale o celý chod domácnosti
Nastasia
moja manzelka je na materskej, ja pracujem a vobec ju nepodcenujem v tejto role, beriem to prirodzene ako 1:1, a tak to aj ma byt, ... skor ma zarazaju v poslednej dobe feministky typu nicholsonova, petrik a spol., ktore povazuju zeny na materskej za ponizene a menejcenne, co je samozrejme totalna blbost, ale vid ked to ide zo zapadu tak to asi musi byt "in"
podla mna je to narocnostou ako ina praca... proste chlap je v praci a zena sa stara o dieta... si myslim ze nieje spravne aby chlap napr bral dovolenku aby stihol ist s deckom k lekarovi o toto sa ma starat zena ked je doma. chlap moze po praci si zobrat dieta na hodinku vecer k sebee nech si zena trosku oddychne a cez vikendy si to mozu podelit. V okoli ale skor vidim len dva extremy.. jeden je ze chlap chodi k lekarovi kazdu volnu chvilu sa stara alebo druhy ze pride z prace a stara sa o dieta tak max 5 min.
inak co sa materskej pre chlapa tyka kolega mi vravel ze jeho zena bola 7 mesiacov a on dalsich 7. Ale bolo to strasne lebo hockam isiel s deckom tak nanho divne pozerali a vsade sa dostal do styku len zo zenami...
V ociach akeho muza?Ak si ta ten tvoj vazi tak ti druhy muzi mozu byt ukradnuty a ak nemas muza tak ti tiez mozu byt ukradnuty.Nazor muzou ta nemusi trapit,ty vies o com je materska a babetko to vie najlepsie ake je stastne ze ma pri sebe milujucu maminkua vie to ocenit aj ked treba mat obcas pevne nervy.
Materskú si môžeš užiť, závisí od typu dieťaťa a od prístupu aký si zvolíš, ak si vychováš dieťa závislé na tvojej pozornosti, budeš mu ofukovať každú boliestku, doma robiť nepodstatné a nedôležité veci a to spomaleným tempom, tak budeš večer unavená a vyšťavená, z pohľadu muža si toho spravila minimum, resp. ani si nevšimne, že si vydrhla prakticky čistú kúpeľňu. Oddychuj keď sa dá, nebehaj dieťaťu neustále za zadkom, nerob nepodstatné veci, nauč sa efektivite.
Ja sa stretavam s tym, ze muz ma pocit, ze zena moze vzdy ked spi dieta spat a to znamena ze je oddychnuta a muz nechce ani len ziadnu malickost po sebe upratat. A nechat muzovi dieta? No podla mna by bolo dost zanedbane, velaveci co robi zena by neurobil.
Opäť téma na vyvolanie vášní. Vo svojom okolí pozorujem, že muži čo majú ženu na materskej ešte k tomu, že musia uživiť rodinu sú zavalení požiadavkami zo strany matky o extra špeciálnu pomoc, starostlivosť, pozornosť.
Áno je to v poriadku, keď muž ochotne pomáha je to jeho rodina, jeho voľba mať dieťa. Všetko má, ale svoje hranice a niekedy to ženy už s požiadavkami preháňajú. Preto je ideálny stav ak sa rodičia na materskej prestriedajú ak je taká možnosť a pre dieťa to môže byť super základ do života, keď sa mu v útlom veku venovali obaja rodičia na materskej resp. rodičovskej dovolenke.
Ten kto to berie ako DOVOLENKU je mimo, lebo to rozhodne dovolenka nie je.