Dobrý deň,
chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o rady,ak s tým má niekto skúsenosti.Priateľ má zjavne Sinus pilonidalis podľa príznakov a toho,čo sme sa dočítali na internete.Všade ale píšu,že je s tým potrebné ísť na operáciu.No nechce sa mi veriť,žeby sa to nedalo vyliečiť aj ináč.Je to len začiatočné štádium.Nebolí ho to zatiaľ vôbec.Preto si myslím,že nie je potrebné hneď podstupovať operáciu.Viete mi niekto poradiť,prosím?
Sinus pilonidalis
Ahojte, poznam sprej na ranu Pilonidal sinus a je na stranke:
www.wound.ch
vyrábajú produkty z extraktov z prirody a majú aj výsledky.
Ak by ste mali záujem skúsim zistiť. Viem aké je to nepríjemné a ako
dlho sa to môže liečiť.
Nicka Ahoj, v pohodicke, nemas za co.
Boliet to zatial nema preco, lebo tam nieje infekcia. Mna to asi mesiac nebolelo, nevedel som co to je tak som to neriesil. proste bola to len dierka. aj potom sa to zapalilo a zacalo puchnut, vtedy ani sediet ani stat ani lezat.
Aloe vera by malo pomoct.
Ja tam stale malu dierku mam, ale nic nerobi. Drzim palce nech sa to skoro zahoji.
kolko ma priatel rokov ?
Ďakujem veľmi pekne za reakciu John Spartan.Veľmi ma teda potešilo,čo si napísal.Aspoň si ma utvrdil v tom,že sa to dá liečiť.No dierka ho zatiaľ nebolí,hnis už pomaly ale začína vytekať odtiaľ.Ale iba,keď si stláča taký vredík nad tou dierkou.Samo od seba to ale nevyteká.No hygienu dodržiava,minimálne 4krát denne sa sprchuje.Potom si to dezinfikuje.A zatiaľ si nato dáva takú mastičku,ktorá je určená na zápaly,infekcie a hnisajúce rany.A prelepuje si,aby sa mu tam zbytočne pot nedostal.Takže zatiaľ čakáme,či sa dostaví nejaký výsledok.Nebolí ho to ani,keď sedí.Ale má tam jednú menšiu dierku a jednu už takú väčšiu hneď podtým.Dúfam len,že sa to nejako zrasie a bude to v poriadku.Ešte chcem kúpiť nejakú masť aloe vera.Čítala som,že to tiež veľmi pomáha.Našla som tu diskusiu na túto tému,ale väčšinou tam všetci písali o potrebnom operačnom zákroku.Preto som chcela vedieť,či sa to dá liečiť aj doma a,či s s liečením doma má niekto skúsenosti.Takže ešte raz ďakujem
Ahoj. je tu cele vlaknom o tom kde je pisanych vela postrehov.
Ja som si s tym celym presiel bez operacie a uz mam zatial 3 rok pokoj.
samotnu dierku som si moc nevsimol, aj ked s nej zacalo nieco biele vytekat. neriesil som. nebolelo. lenze potom sa to zapalilo... a zacalo opuchat. ani sediet.. ani stat ani lezat. napuchlo velmi. bolelo. chceli rezat.. ale ako som cital reakcie na internete... liecenie 2 mesiace a vysledok neisty. hovorim nie. 3krat denne hygiena, prelepovanie sterilnymi stvorcami a taka hneda mast, neviem ako sa volala. na material som minul za mesiac cca 100€ ale oplatilo sa.. ku koncu bola bolest neznesitelna, nachvilu pomohla horuca vana... az to raz vo vani prasklo.. 2 tyzdne tieklo. najprv hnis, potom krv... stale menej a menej.. dostal som antibiotika.. a telo sa s tym popasovalo... zahojilo.. odvtedy nic... cize ak ma priatel iba dierku, ktora neboli, netecie... odporucam iba hygienu, pozor na potenie.. po velkej potrebe vzdy umyt.. .a nechytat spinavymi rukami... ak uz tecie... velka pravdepodobnost ze chyti infekciu a prejde si tym co som si presiel ja..