Dobrý deň,
mám termín na periodickú prehliadku zo zamestnania, ale som tehotná. Nechcem to zatiaľ v práci povedať, nakoľko aj rodine chceme o tom povedať až na Vianoce, keď budem už v 13. týždni. Zatiaľ to ešte na mne nevidno, ale bojím sa, že keď sa to dozvedia v práci, tak sa to dozvie rodina od nich a nie od nás.
V rámci prehliadky chodievame na RTG pľúc a neviem či tam vôbec môžem?! Uvažujem tak, že ak to bude len klasické vyšetrenie, tak lekárovi nepoviem. Som učiteľka v špeciálnej MŠ. Čo mám robiť? Príde nato lekár ak mu to nepoviem? Na základe čoho?
Tehotenstvo a periodická prehliadka
Ja som zamestnávateľovi povedala o tehotenstve až vtedy keď to už na mne bolo poriadne vidno a vlastne sám sa ma nato spýtal. Pracovala som v autoservise ako účtovníčka, administratívna pracovníčka.
Lekárovi by si mala povedať, lebo ako tehotná by si podľa mňa na RTG pľúc ísť nemala, ale nie som si istá. Podľa mňa zbadá aj tak, že si tehotná, ale on to zamestnávateľovi povedať nemôže.
Tak či tak o TT musí povedať ako lekárovi tak aj zamestnávateľovi a keď už má TT knižku tak duplom. spokojný?
To jej asi veľmi nepomôže, nakoľko ona sa pýta, či musí o tehotenstve povedať pracovnému lekárovi, alebo nie?! Podľa mňa nezistí, takže ani povedať nemusíš.
Keď už máte internet na zdravie.sk tak si už najdite čas na google
Nemusíš povedať podľa mňa, však nie si povinná oznamovať tehotenstvo. Myslím, že ak povieš, tak ti nepotvrdí papiere bez gynekologického vyšetrenia. Ja si myslím, že obyčajný lekár ani nezbadá, že si tehu.