Ahokte. Mam zvlastny a vazny problem. Nedokazem zaspat. Teraz (v case pisania prispevku o 2:51) som hore uz 39 hodin. Za cely ten cas som ani raz necitil unavu. Snazil som sa zaspat mnohokrat, ale nepodarilo sa mi to, pretoze, ako som spominal, vobec necitim unavu a chyba mi nutkanie spat (zatvaranie sa oci typicke pri silnej unave a pod.). Len pre informaciu, neuzivam ziadne lieky ani drogy, psychicky som OK (ked odmyslim tuto insomniu), nepil som kavu ani energeticke napoje a celkovo nie som si vedomy ziadneho konania, ktorym by som si tento stav privodil.
Potrebujem poradit - za akym doktorom mam ist? Vseobecny, neurolog, ...? Asi by mi pomohli nejake lieky na spanie a neviem, kto by mi ich predpisal.
Nedokážem zaspať
A ešte jedna vec - ak chceš uvoľňovať svoju hlavu a mozog chémiou a liekmi, na ktorých doktori zarábajú a dali by ti ich aj keby nebolo treba, oki. Ale ja si myslím, že by si mal v prvom rade zmeniť svoj životný štýl... :)
makať na sebe, aby sa spanie stalo prirodzenosťou a nie vynútenosťou, ktorú ti v hlave urobia oblbováky! nie že nebudeš prirodzene spať, ale budeš ešte aj na drogách v podstate, pretože psychiatrické lieky sú pekná sračka, ktorá problém nevyrieši, len oddiali :)
To len idiot ti môže odporučiť diazepam (nižšie). Diazepam je psychiatrický návykový liek pre psychicky chorých ľudí. Toť vsio k lieku.
Moja otázka znie, aký máš aktívny život?
máš dostatočný výdaj energie?
po prvé, to, že sa do rána osvetľuješ elektronikou tvoj mozog vykresľuje ako svetlo a káže tvojmu telu, aby sa mu nechcelo spať. Po druhé, mal by si poriadne napríklad cvičiť a aktívne žiť, vybiť energiu. Po tretie - neurológ je vhodný.
ďalej - čo sa týka ,,liekov", skús zatiaľ persen - bylinný liek, upokojí ťa. Unaví. Skús aj veci z domu, ktoré pôsobia na tvoj nervový systém - teplé mlieko s medom a podobne, čaje, o 11stej si ľahni do postele a daj si relaxačnú hudbu. Myslím si, že asi aj veľa premýšľaš, skús meditovať, vypni hlavu. Šport, dobrý sex a relax ťa večer uspia ako babätko. Hltaj info na nete, rieš svoj problém na úrovni :)
ak by si chcel skusit diazepan, poslem ti ho ...ja ho už nepotrebujem
Ďakujem za pomoc, veľmi si to vážim. :)
Mamina mala niečo podobného, istú dobu bývala hore 2dni dve noci -vkuse, až na tú druhú noc od únavy zaspala...takto sa to opakovalo niekoľko krát....tabletky na spanie nemohla užívať, robili jej halucinácie(mala ťažkú mozgovú príhodu pred viacerými rokmi).... neurologička ju poslala psychiatričke lebo ju nechcela nastaviť na antidepresíva....Psychiatrička nám vysvetlila že je to neschopnosť mozgu uvoľniť sa - vypnúť....Dala jej kvapky Haloperidol, pri minimálnych dávkach(4-5kvapiek) sa to upravilo a prestalo...po určitej dobe to mala zas, skúšali sme päť Haloperidol - fungoval opačne - začala byť hyperaktívna.....takže sme poskúšali skoro všetko prírodné - čaje, valeriánu, magne B6....najskôr treba odstrániť príčinu - stres, poobede resp.večer aspom hodina prechádzky, večer môžete skúsiť pohár piva(nie viac aby ste nechodili na toaletu), naozaj pomáha Milona8(komplex z byliniek z tradične ruskej medicíny) a Nervamin z firmy Diochi - ten je naozaj výborný...
preklep ? diazepan lieky....
ja som to mala ale z traumy , zahynul mi tragicky brat...rok mi trvalo, kym som zacala spavat aspon 5 hodin v noci..
ahoj, mala som niečo podobne...ale bolo to sposobene tragédiou v rodine....nespavala som vôbec...naskor diazen lieky...potom som presla na medovkový čaj pred spanim a horuce kakao...postupne pomohlo...niekeky stači 30 drepov pred spanim...a spanok sa dostavi z unavy :)