Prasim o radu pre svoju kamaratku,ktora koji svojho 2,5 rocneho chlapceka a nevie ako to ukoncit,teda aby sa jej prestalo tvorit mlieko.Ako to zastavit????????Chcela by otehotniet a mat druhe babo,ale ked koji tak to asi nepojde.Poradte ako na to?,,,,
ako zastavit tvorenie mlieka??????????
Skús si pozriet!
Myslím že pre dvojročné dieťa je prsník skôr psychická závislosť, nie som expert ale mne poradili dieťa na deň dva jednoducho nechať u starkých a zatiaľ čo ja som sa psychicky týrala aká som krkavčia mater že ho takto opustím, on si zvykol na banánové granko a od vtedy už nepije nič iné, plakal len večer keď mu babka nevedela zaspievať moju uspávanku.....
Dôležité je okrem obmedzenia príjmu tekutín aj stiahnuť si prsia tesnou podprsenkou alebo spraviť korzet z plachty aby sa nenalievali...
ináč ja by som teda po takom dlhom kojení neodporúčala otehotnieť, veď musí byť úplne vyžmýkaná....je by som počkala kým sa telo trochuu zregeneruje....aspoň pol roka...
Aj ja som dlhokojila mojich synov. Pri prvom som postupovala presne tak, ako radi \"and\". Sam uz nechcel pit mlieko,takze nemala som problem s tym, že ho uz nechcem kojit. Upravila som svoj jedalny listok t.z. vylucila som polievky, pila som menej tekutin /pila som tekutiny, ale v malych davkach/. Kojila som ho 15 mes. Pri druhom synovi som mala tolko mlieka, že ked mal 20 mes. zapalil sa mi prsnik ako sa zvykne zapalit zene o par dni po porode. Mala som az horuckovite stavy, na pohotovosti mi lekar neveril, ze nie som cerstvo po porode. Kedze syn mal skoro 2 roky a ja som mala jeden prsnik pomerne dost velky ako druhy, navrhol mi zastavit tvorbu laktacie hormonalnou liecbou. Zabralo to. Po 7 dňoch - potrebne dodrzat pocet dni sa mi mlieko netvorilo a upravila sa aj velkost vacsieho prsnika. Po prvom kojeni, musim povedat sa mi sice mlieko stratilo, ale problem s velkostou prsnika, ktoru som mala tiez sa bez liecby nevyriesil. Pisem o tom podrobne, lebo viem ze je to problem,ktory pochopi a moze pomoct len ten kto ho mal tiez. Vela stastia.
P.S.: Este k tomu otehotneniu. Moja kamoska kojila rocnu dceru a ta bez vysvetlenia nechcela z dna na den pit mlieko. Po dvoch tyzdnoch zistila, ze je tehotna a vtedy vraj mlieko nadobudne horku chut. Takze otehotniet sa urcite da. Menej pravdebodobne je, ked zena koji priblizne kazde tri hodiny, ale potom by otehotniet nemal byt problem v tom.
ale ked koji ,to neznamena ,ze nemoze otehotniet.A nech skusi OBMEDZIT tekutiny,prip citron ma taky stahujuci ucinok,polievky menej,skusit dietatku uz nedavat mliecko,tvorba mlieka sa zastavi.,zmensi.A nech skusi hladat v temach deti -babatko porodnice mamicky si radili ako odstavit dietatko,davno som tam nebola,skus pozriet tam. Mamicka moze lahko otehotniet,ak aj koji,to vobec nie je spolahliva antikoncepcia.