Nočné mory

Príspevok v téme: Nočné mory
Blueberry2

Myslíte, že sny odrážajú naše prežívanie, myšlienky, či život?
V poslednej dobe mávam otrasné sny, asi týždeň sa mi sníva dookola jeden a ten istý, celú noc...
Som v uzavretom okruhu, pričom skrývajúc sa prebieha vzájomné vraždenie ľudí navôkol. Všade plno mŕtvol, krvi... Ako posledná čelím ryšavej žene (nepoznám ju, neviem kto to je...) a keď nám (naraz) dôjde munícia, zahodím samopal a vrhnem sa na ňu snažiac sa jej zlomiť väz. Nikdy sa mi to však nepodarí, nedokážem to... preto ju vždy polomŕtvu odsotím a s plačom utekám preč a prebudím sa...
Znie to ako z nejakého otrasného filmu, ale mňa to desí každú noc a už neviem ako sa voči tomu obrániť.. Desí ma to strašne. Dá sa s tým niečo robiť?

spanokk

Skus pocuvat upokojujucu meditacnu hudbu vecer pred spanim alebo nejaky dokumentarny film o zvieratach privedie ta na ine myslienky

fosfor

Pusti si vecer nejaku peknu pozitivnu rozpravku, a zaspi pri nej,, urcite by sa ti uz potom nemal snivat horor :),, netrap sa svojim snom :)

vecnyzivot

Skús sa večer pred spaním pomodliť. Začni chodiť každú nedeľu do kostola. Aj počas pracovných dní keď si nájdeš čas. Aspoň za pokus by to stálo že či tie sny potom aj prestanú.

Iiiii

Každý človek má vedomie a podvedomie. Väčšina vecí v tele a v mozgu je ovládaná podvedomím a nie vedomím. Žiaden človek nedokáže riadiť na vedomej úrovni trebárs chemické reakcie vo svojom vlastnom žalúdku.
Sen, čiže aj nočná mora, je prejavom podvedomej aktivity mozgu. Je preto zbytočné, aby si si vyčítala niečo, čo nemá s vedomím nič spoločné. Ak si chceš spraviť vlastnú terapiu, tak by si mala pozerať (vizuálne podnety) na veci, ktoré v tebe vyvolajú pozitívne emocionálne prežívanie. Zo dňa na deň sa k tomu isto neprepracuješ, ale časom sa to isto upraví.
Čo sa týka samotnej nočnej mory, tak tá je pravdepodobne prejavom strachu, ktorý prežívaš, buď je to strach z toho, čo sa deje v tvojom živote teraz alebo z toho, čo sa možno stane.
Je pravdepodobne prejavom tvojho príliš zodpovedného prístupu k životu. Terapia spočíva v tom, že zodpovednosť áno, do istej znesiteľnej miery, ale ak sa to nebude dať, tak kašľať na všetko a na všetkých.

Lollka

Sny odrazaju to co prezivame cez den ale nemusi sa to nutne vztahovat na osoby zo sna, teda realne nemusis mat problem s nejakou rysavou zenou. Ale nieco v tvojom zivote asi v poriadku nebude, musis mat tazsie obdobie

Blueberry2

Práveže nie, horory nepozerám vôbec, dosť mi naháňajú hrôzu. :/
Moja najlepšia priateľka je ryšavka, ale nemám s ňou vôbec žiadny konflikt, ona je tu vždy pre mňa. Tú ženu zo sna som v živote nevidela. Cítim sa ako úplný blázon.

fredykruger

WAW to vážne, nepozeráš po nociach horory že máš také divoké sny?
A ryšavá žena? Nepoznáš vo svojom okolí nejakú takú? Možno máš ty sama s ňou nejaký konflikt, nevyriešenú vec a preto ťa to prenasleduje ešte v spánku.
www.youtube.com