Ahojte,
prijali ma do môjho prvého zamestnania a môj budúci zamestnávateľ ma posiela na vstupnú prehliadku k lekárovi. Povedal mi, že ju musím absolvovať u ich vlastného lekára s ktorým má zmluvu a nie u vlastného. Viete mi povedať s čím mám počítať na takejto prehliadke? Jedná sa o kancelársku prácu.
Pýtam sa len preto, lebo moja kamarátka bola na takejto prehliadke minulý týždeň (síce u iného lekára) a vravela mi, že to bolo dosť ponižujúce vyšetrenie a okrem toho ešte chcú od nej rtg pľúc, laboratórne vyšetrenia a očné vyšetrenie. Taktiež sa jedná o kancelársku prácu. Mám 19 a som dosť hanblivá, takže už teraz mám strach, že sa musím vyzliekať pred lekárom.
Prehliadka pred nástupom do zamestnania
nič nemusíš, zmeraju ti TK, opytaju sa na ochorenia...
mna jedna uchylna doktorka ktora je pravdepodobne lezba chcela vyzliekať,... že vraj dole podprsenku,.. som ju zrušila s tým že ja mám svojho gynekologa a na take kontroly chodim k nemu raz do roka, pravidelne... čo mi ma daka uchylačka kozy obzerat... EKG mi tiez musela robit v podprsenke... ako zdravotna sestra sa vyznám a neraz som tak za 6 rokov praxe točila ked som mala hanblivu pacientku, takze nech ti nechce tvrdiť že sa to tak nedá... dá!
Ja som bola v piatok a hoci som mala obavy ako aj ty, vôbec nestáli zato. Musela som ísť síce tiež k inému lekárovi, ale okrem toho, že sa ma spýtal, či sa cítim zdravá a či chodím k nejakému odbornému lekárovi sa na mňa ani len nepozrel. Budem pracovať ako asistentka audítora, takže tiež v kancelárii.
Akurat dnes som bol na tej prehliadke,, a jedine co tam bolo fakt neprijemne, bolo cakat 2 hodiny v cakarni. Tiez ma poslali za druhym lekarom, maju s nim zmluvu,, len mi zmerali tlak, pobuchali po bruchu, ci ma nic neboli, pocuvali pluca, a vypytovali sa, ci som drogoval, ci fajcim, ci nepijem vela, ci som bol operovany atd atd atd,, ja som zdravsi ako ryba, takze hned som mal peciatku, nikde inde ma neposielali
Musíš ísť k ich zmluvnému lekárovi, lebo oni hradia vstupnú prehliadku, ktorá má zistiť, či si spôsobilá na danú prácu. Musí ju absolvovať každý pred nástupom do zamestnania. To, čo bude obsahovať závisí od Tvojho zamestnávateľa.
Ja pracujem už 8 rok v zahraničí, kde je vstupná prehliadka takisto povinná a aj periodické prehliadky. Pracujem tiež v kancelárii, mám 27 rokov a absolvujem ju každý rok.
U nás pozostáva tiež z rtg pľúc, vyšetrenie moču, vyšetrenie zraku, bežné interné vyšetrenie a posledné roky mi lekárka prehmatala prsníky.
Mám svoju, ale ešte dorastovú lekárku a ak som potrebovala aj papier do školy, tak mi ho jednoducho podala sestrička a nebol problém, že musím mať nejakého extra lekára. Práve to sa mi nepáči, že mám svoju lekárku a musím ísť tam, kam ma posielajú oni.
Je to normalna bezna lekarska prehliadka plus vysetrenie krvi, mocu, rtg pluc a eventualne ocne vysetrenie.
Neviem co je na tom ponizujuce ze ta doktor vysetri, zmeria ti tlak atd...Ty nechodis doktorom na preventivky?
Ja robím od septembra v jednom autosalóne administratívnu pracovníčku a nemusela som ísť vôbec k lekárovi a ani žiaden papier odo mňa nechceli.