Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Záhadná choroba

Príspevok v téme: Záhadná choroba
Elficka

Pekne vas chcem požiadať o radu, pomoc, čokoľvek
Dobrý deň, som 17 ročne dievča a mam dosť zaujímavé problémy so zdravím, su dosť chúlostivé ale snáď mi pomôžete ... čosto sem chodím na tuto stránku, je ozaj skvela a vždy sa tu dostane pomoci. Dnes píšem prvý krat ... mam uz dlhšiu dobu problem s plynatosťou čriev, asi mesiac mam zmeny stolice (veľmi tvrdá -fragmentovana(moja normálna je fragmentovana nie tvrdá , mäkká až kašovitá či hnačky)) vysvetľovala som si to začiatkom školského roka zmene prostredia-stres. Pred dvomi týždňami som začala mat problem s vyprázdňovanim našli mi heneroidy(som mladá, pre to ma to celkom zarazilo, asi 1cm najväčší ). Po týždni týchto problémov som skončila na pohotovosti s bolesťami brucha, tlakové bolesti v spodnej časti brucha. Na ultrazvuku nenašli nic atypické len znovu ze mam plynate crievka. Poslali ma domov s tým ze mam ist si dať vyšetriť stolicu na parazity a mam ošetrovať svoj hemeroidik

Elficka

Dam :) dakujem dúfam ze to nebude nic vážnejšie, je možné ze mozem dostať celiakiu ? Nikdy som s tým problem nemala a ani v rodine to nikdy nebolo. Začala som brat probiotiká a bolesti ustali taktiež aj stolica sa normalizuje avšak tie kožné prejavy ma trápia ....

leekaarka

Myslim si na 100% , ze za vsetkymi tymito chorobami je hlavnym ochorenim CELIAKIA
Daj si na gastre urobit vysetrenie na toto ochorenie

Elficka

No na toxoplazmózu mi prišli tak ze som ochorela na boleriozu a popri tom mi ju zistili :) ano viem mam toho vela ... a uz ma to ozaj nebaví ked si uz myslim ze budem zdravá bum ... ďalšia choroba .... a neviete co by mohol byt ten červený "fľak" na koži pri veľkých pyskoch ohambia ? Svrbí a ani tie vyrážky sa nelepšia
Mimochodom dakujem za odpovede :) ste fakt zlatí

Milavanila

podla mna treba nasadiť na creva probiotiká a plyny ustúpia, kedze si brala tak vela liekov, pride mi to logické, ze si si vyzabijala všetku užitočnú flóru v nich. Ak krv na papieri bola jasne Cervena, tak to bolo z tych hemoroidov. A na tu toxoplazmózu ti ako prisli? Celkom vela problemov, na to ze si mladučká, hádam si si vsetko zle uz odbila a budeš uz len zdravá.

Elficka

Zistila som ze mi to tam nenapísali cele ...
Stále mam tlak v bruchu ale uz je to lepšie prijímam potravu sle vyprazdnivanie , neni to tak ako by malo. Dnes som na papieri našla krv... malo ale veľkosť hemeroidu sa zmenšuje :) ale zacali sa mi po tele robit najprv veľmi bolestivé potom extrémne svrbiace vyrážky. Kiahne som uz mala ale vyzerá to dosť podobne ... na druhy den vidieť vyrazku sle uz nesvrbi a ani neboli ale tvoria sa mi nové. A neviem ci to je pri... hemeroidoch normálne ale mam pocit ako by sa mi moj zadok trhal na 2 polovice :D možno sa mi len medzi mojimi sedacimi svalami spravila ta vyrážka ale je to dosť zvláštny pocit akoby sa mi tam ta koža seriózne trhala. Bolia ma bedrové kĺby, pociťujem únavu a som bledsia nez zvyčajne. Mam tiež pocit ze občas stratím aj rovnováhu teda.. mam horšiu koordináciu ale to je asi len z tej únavy :) Cez 2 mesiace som bola liecena na toxoplazmózu Daraprimom, počať toho som ochorela nevedeli prísť na to co to bolo zvláštne ma boleli len mandle potom prestali opuchlo mi hrdlo a začala som kašlať. Prerušili Daraprim nasadili Zinat (bez antb) a potom som znovu začala užívať Daraprim. Do dnes nezistili a asi uz ani nezistia, co to bolo za chorobu. Od vtedy som asi este 2 týždne mala soplíky prevazne vecer. Teraz liečbu ukončili uz úplne (mala som posledné 2 dávky ktoré som nevybrala) kvoli týmto mojim problémom. Teraz som mala Periodu cez tieto problémy ale nemyslím si ze to spolu súvisí. Ked som začala brat Daraprim tak sa mi ciklus posunul o týžden skor ale vtedy som vela cestovala tak som to znovu pripísala tomu (ked cestujem(mením prostredie) príde to na mna skor). Ale od vtedy ho mam zas pravidelný ale samozrejme posunutý o týžden ako bol ale od vtedy je to pravidelný no snáď chápete :)
Snáď mi pomôžete ... uz vyše pol roka sa neviem vyhrabať z bludneho kruhu chorôb, v juny mi na konci mesiaca po dvoch týždňoch prekolapsovych stavov po mojom epickom príchode s MHD do nemocnice na urgent a následnom hosp. Mi stanovili diagnózu tetania, som v sledovaní u kardiológa a aj u ortopéda, mam chrbát Krivý až je to desivé a srdce toho uz ma tiež plne zuby :D ... a takto uz pol roka chodím na rehabky k tomu doktorovi k hentomu a uz som sa tešila ze doberiem lieky a budem mat pokoj ... ale nie ......
no ale uz si tu vylievam srdce...
chcem vaš požiadať ci neviete co to moze byt preco mam take strašne bolesti ... a ak uz niekto nieco takéto prežil co to bolo a ako sa to vyriešilo :)
Veľmi pekne chcem poďakovať za akýkoľvek ohlas :) a do čítanie.
Dakujem este raz :)

Elficka

Zisťovala som ci je to ta vyrážka ano je to ona ale počas toho som si všimla ... ze v okoli konečníka a až do štvrtinu veľkých pyskov mam začervenanu kožu, viem že ma ta oblasť veľmi svrbela ale mysela som ze to súvisí s tými hemeroidmi. Dosť choro to vyzerá :D