Dobry vecer...
Moj problem spociva v mojej ziarlivosti....
S priatelom to spolu tahame uz stvrty rok.Od zaciatku si pisal s babami na facebooku - najprv s byvalou, potom s inymi....Ked som to nahodou prvy krat objavila,ako si pise s byvalou, stazoval sa jej, ze ako som stale prec,ze malo casu travime spolu a tak dalej...velmi ma to zranilo,nevedela som,ze mu to vadi popravde, nikdy mi nic o tom nepovedal....Samozrejme sme sa pohadali, kedze to bola prva hadka tak mi kupil kvety,ospravedlnil sa mi,ako ho to velmi mrzi,ze sa to uz nebude opakovat....no stalo sa to znova a znova...Viete,ja nikoho okrem neho nemam, ani rodinu,ani priatelov,iba jeho... on o tom velmi dobre vie....
Potom som to uz neriesila, sice lajkoval a pridaval si k priatelom rozne baby,nemala som odvahu vobec nieco dalej zistovat.... ale pred pol rokom si pisal s takou slobodnou mamickou, pisali si naozaj dost dlho...raz ked spal u mna mu od nej v noci prisla sprava, radsej som ju ani neotvorila, bala som sa.Dalsia hadka, dalsie sklamanie,dalsie sluby,dalsie prepacenie. Stale sa to len nabalovalo... mala a mam strach,ze o neho pridem... Ten facebook naozaj nici vztahy.... pred mesiacom sme si dali pauzu z nejakych dovodov....odkedy sme mali pauzu chodil na zoznamky...vedela som o tom,lebo mi povedala kamaratka,ze jej tam pisal....Zranilo ma to..ja uplakana z pauzy a on uz hladal nahradu...ale najhorsie je to,ze mu lajkuju,komentuju a srdieckuju kazdu fotku, status a podobne..medzitym sme sa dali ale dokopy ale tie baby to robia stale.. ja som z toho znicena a nedokazem sa ovladat...najradsej by som tie siete zakazala :(
Nedokazem proti nim bojovat, nemam tolko sebavedomia.
On o tom vie,ale povedal, ze pisanie si s kamaratkami nic nie je, ze to je normalne..... aj ze spoznava nove...ale mne sa to normalne nezda... prosim vas poradte mi...aj ten vas si pise s inymi?
Ako mam ovladat tu ziarlivost ?
Som naozaj zufala a mam strach,ze o neho pridem a kolke baby o mne vedia aky mame vztah a podobne, mozno ani nevedia...ale zaroven mu neverim....:(
V poslednej dobe mu ani nic nehovorim,ked som jedna z mnohych...
Prepacte mi za taky dlhy prispevok
Ziarlivost
Nikola, ja osobne ti teda radim, vydrzat. Mas ho velmi rada, si velmi naviazana, mozno prva laska. Tiez som bol natom priblizne alebo presne rovnako. Umna to skoncilo, nevyslo mi to, ale stale a stale myslim len nanu, neviem si predstavit, zeby som mal milovat ineho cloveka, neviem si predstavit, aka zena by sa jej mohla rovnat, ziadna. Lenze umna je uz koniec, a tento fakt si ponesiem uz do konca zivota, a aj ak budem s inou, uz to asi ani nebude ani z lasky, ale len z rozumu, a vzdy si budem pametat tu svoju prvu a dokonalu. Hoci ja vobec netusim, co mozem takto skatulkovat, a radit takym ako som ja, aby nedopadli ako ja,, ale fakt snaz sa tak nedopadnut. To uz budes skor ty sama vediet, ci by si dokazala este mat ponom vztah, ktory by sa aspon tomu aktualnemu priblizil,, asi aj ano,, asi len ja som taky, aky som...
Ziarlivec ....
Kamen urazu je asi v tom,ze aj my sme sa spoznali podobnym sposobom cez kamarata...preto viem,ake to je lahke...a ja nemam uz sil onho bojovat.....
Netvrdim,ze som skareda, som pekna baba, ked som aj robila najma s chlapmi tak ma obletovali, ale naozaj mam svoje muchy, som workoholicka a vela casu venujem praci a skole zaroven.... Najviac ma to boli aj preto ze inak sa ku mne sprava dobre, zniesol by mi vsetko, co mi vidi na ociach...ja buduci rok koncim skolu....a on uz hovori o byte, ako pomaly sa odstahuje a tak dalej...ze budeme spolu....ale ked si pomyslim na facebook a veci tam,tak ma hned radost prejde...som frustrovana, sklamana a potom som v praci viac akoby som mala....:( neviem,ako sa mam zachovat...nechapem,preco to robi...vraj z nudy...ale aj tak tomu nechapem, boli ma to....
Ja aj po skoro 4 rokoch mam tie okuliare a snazim sa prehliadat nase muchy...ale toto proste nejde.....
Kazdy mi vravi,ze som naivna,ze sa mam rozist..ale problemy by sa mali riesit...je to oboch prvy dlhsi vztah....je mlady,mozno si to fakt potrebuje dokazat ze vie zbalit inu :( alebo ja neviem...
Tak hoci mi to nepride z jeho strany normalne, neradim rozchod. Neviem no, on s tym raz asi skonci, pride mi ako este nezrely na vztah, a ty uz ano. Mozno staci len pockat, kym vyrastie, kym zacne mysliet na buducnost. Momentalne zije skor len v pritomnosti, a tak hlada, pise si, zabava sa. Ked zacne mysliet na buducnost, zacne planovat, zacne davat svoju energiu do planovania a realizovania svojich planov. Uz nebude mat cas s hocikym si vypisovat. Okrem tej veci sa praveze zda byt velmi v pohode,, len tym zoznamovanim lahko moze spoznat nejaku atraktivnu, do ktorej sa zamiluje a odijde od teba. Ano, socialne siete kazia vztahy, tak to je,, clovek absolutne nieje dokonaly tvor, aj ten co podviest nechce, tak ked sa mu zena prinesie na striebornej tacke, tak sa neda odolat. A internet prinasa obrovsky pocet roznych flirtovani, aj len peknych konverzacii, ktore mozu naraz sklznut v neveru, a potom lutovanie co spravili, takto to bezne je. A ruzove okuliare su skvele, len si ich chran.
socialne siete nicia vztahy? nie, ludia si ich nicia sami. ak chce niekto podvadzat, podvadzat bude aj so socialnymi sietami a aj bez nich. mas ruzove okuliare.
Ziarlivec....ja uz nemam sil ani sa s nim hadat,nieco mu povedat...ako je fajn,ze ma kamaratky,vsak aj ja som kedysi mala...odkedy som s nim tak nemam nikoho.....ale mne vadi to,ze sa onho *delim* (ak vies co tym myslim)
Vies na druhej strane je na mna dobry, mily, pozorny,
Vypisuje mi zalubene spravy, snazi sa, ked potrebujem pomoze mi, ked som sama doma alebo som chora tak sa o mna stara, nikdy mi nic zle nepovedal....ale ten facebook je zlo....alebo on? Dokonca si pisal aj s jeho svagrovou neterou a ona sa s tym chvalila jeho sestre.....a kazdy si myslel ze o tom viem, pricom som nic nevedela.
Tiez sa mi to z jeho strany nezda vobec vobec normalne. Taketo vypisovacky s hocikym sa robi za slobodna, bez zavezkou,, nie ked uz mame vztah. On to s tebou este asi nemysli vazne, stale hlada,, podla mna to normalne vo vztahu vobec nieje. A ty mi ani ziarliva neprides, ale praveze velmi tolerantna. Keby si tak vedela co je to naozaj ziarlit, naozajatny ziarlivci, ako ja,, co som ziarlil na svoju priatelku pri kazdom jej slove voci opacnemu pohlaviu,, ziadny hnev, ale bolest, trhanie duše...
Prepáč, ale tvoj "priateľ" je blb. Neváži si ťa a robí mu asi dobre to keď žiarliš. Skús sa zamerať na seba a neupínaj sa tak na neho. Nerob z neho prioritu lebo budeš veľmi sklamaná. Na prvom mieste u teba musíš byť ty a tvoje potreby. Musíš si nejako zvýšiť sebavedomie, spoznať nových ľudí a tráviť s nimi čas a nedeptať sa divným vzťahom ktorý evidentne nefunguje
...ukonci to...iba ta ten pako trapi...nelubi ta...nie je normalne carbat inym zenam na nete....je to sproste decko ten tvoj "princ"