Biele bodky na mandliach. Angina?

Príspevok v téme: Biele bodky na mandliach. Angina?
Michelle1234

Dobry den. Mam skoro 20 rokov. Cely zivot som mala imunitu super ale posledny rok mi dost haprovala bola som castejsie chora a mala som chronicke zvysene teploty vzdy vecer okolo 37.3 az 38 ale uz sa to ustalilo a mam max. 37.3 vecer. Kedysi som byvala moc unavena teraz uz menej. Pred rokom som casto citila pocit niecoho v hrdle akoby nejakej prekazky teraz ale par dni takisto a pozrela som si dnes rano do hrdla a za uvulou na hrdle som mala hnis. Po par hodinach zmizol ale na mandliach mam asi 4 biele bodky na kazdej.. pravdepdoobne hnisave capy dost jasne ich vidno. A pritom mandle nie su vacsie mozno len o trosinku ale nie su take obrovske ako pri angine. Ani teplotu necitim ze by som mala..mozno len zas nizucku a hrdlo ma neboli len trosku obcas citim diskomfort pri prehltani. Nema niektora z cas skusenosti so skoro nezvacsenymi mandlami ale hnisavymi capmi na nich? Je potrebna navsteva lekara? Moze ist o anginu a potrebujrm antibiotika? Chodim na vysku a zacinaju sa zapocty nemozem vymeskavat skoro vobec. Dalujem za odpovede :))

ORL

Dobrý deň,
tzv. čapy na mandliach sú signálom nedostatočného samočistenia mandlí. Ich prítomnosť môže naznačovať či už angínu alebo iné podobné zápalové ochorenia, pričom spôsobujú aj ďalšie problémy v ústnej dutine, napríklad sa podieľajú aj na častejšom vzniku zubného kazu, mykóz a celkového dyskomfortu v ústnej dutine. Na týchto čapoch sa zachytávajú rôzne baktérie, ktoré môžu spôsobovať zápach z úst ale aj rôzne infekcie, či už v ústnej dutine alebo priamo na mandliach.
Odporúčam Vám vyskúšať - Bactoral, svojim pôsobením a osídľovaním ústnej dutiny prospešnou baktériou Streptococcus salivarius K12 dokáže inhibovať rast rizikových baktérií, takže Vám môže byť prospešný pri infekciách a zápaloch.
Doporučujem využívať celú 16 dennú kúru, t.j. - 1 tabletu/denne voľne rozpustiť v ústach večer, tesne pred spaním.

Mollynka00

Ahoj, môže ist aj o zvyšky potravy, ktoré sa zachytávajú na mandliach. Mne sa to stáva tiež dosť často. Skús si hrdlo každý večer kloktať peroxidom 3%tným alebo si kúp sprej do hrdla napr. Stopangin a uvidíš či sa to zlepší alebo nie a ak sa to nezlepší zbehni ku doktorovi.