Dobry den. Mam skoro 20 rokov. Cely zivot som mala imunitu super ale posledny rok mi dost haprovala bola som castejsie chora a mala som chronicke zvysene teploty vzdy vecer okolo 37.3 az 38 ale uz sa to ustalilo a mam max. 37.3 vecer. Kedysi som byvala moc unavena teraz uz menej. Pred rokom som casto citila pocit niecoho v hrdle akoby nejakej prekazky teraz ale par dni takisto a pozrela som si dnes rano do hrdla a za uvulou na hrdle som mala hnis. Po par hodinach zmizol ale na mandliach mam asi 4 biele bodky na kazdej.. pravdepdoobne hnisave capy dost jasne ich vidno. A pritom mandle nie su vacsie mozno len o trosinku ale nie su take obrovske ako pri angine. Ani teplotu necitim ze by som mala..mozno len zas nizucku a hrdlo ma neboli len trosku obcas citim diskomfort pri prehltani. Nema niektora z cas skusenosti so skoro nezvacsenymi mandlami ale hnisavymi capmi na nich? Je potrebna navsteva lekara? Moze ist o anginu a potrebujrm antibiotika? Chodim na vysku a zacinaju sa zapocty nemozem vymeskavat skoro vobec. Dalujem za odpovede :))
Biele bodky na mandliach. Angina?
Dobrý deň,
tzv. čapy na mandliach sú signálom nedostatočného samočistenia mandlí. Ich prítomnosť môže naznačovať či už angínu alebo iné podobné zápalové ochorenia, pričom spôsobujú aj ďalšie problémy v ústnej dutine, napríklad sa podieľajú aj na častejšom vzniku zubného kazu, mykóz a celkového dyskomfortu v ústnej dutine. Na týchto čapoch sa zachytávajú rôzne baktérie, ktoré môžu spôsobovať zápach z úst ale aj rôzne infekcie, či už v ústnej dutine alebo priamo na mandliach.
Odporúčam Vám vyskúšať - Bactoral, svojim pôsobením a osídľovaním ústnej dutiny prospešnou baktériou Streptococcus salivarius K12 dokáže inhibovať rast rizikových baktérií, takže Vám môže byť prospešný pri infekciách a zápaloch.
Doporučujem využívať celú 16 dennú kúru, t.j. - 1 tabletu/denne voľne rozpustiť v ústach večer, tesne pred spaním.
Ahoj, môže ist aj o zvyšky potravy, ktoré sa zachytávajú na mandliach. Mne sa to stáva tiež dosť často. Skús si hrdlo každý večer kloktať peroxidom 3%tným alebo si kúp sprej do hrdla napr. Stopangin a uvidíš či sa to zlepší alebo nie a ak sa to nezlepší zbehni ku doktorovi.