Prichystajte svoju pokožku na zimu

Sandruska

ja sa o pleť starám celoročne - používam kvalitnú prírodnú kozmetikou, tá klasika z drogérky mi nikdy nerobila dobre

zuzi74

Tejto rady nizsie, ktoru som sem vlozila sa drzim uz dlhe roky a uprimne nelutujem. Hydratacne kremy som sice nikdy nepouzivala, pre mna to bol odjakziva nezmysel, pouzivala som skor vyzivny, mastny krem, ale na moje prekvapenie, ked som presla na cisto prirodnu kozmetiku, tak som mala pokozku riadne vysusenu.
Ten krem v komentari podomnou nie je ani nahodou prirodny. Vlastne staci dat do kremu trosku bylinky a uz z neho urobia prirodny a ludia na to skocia.
Pre mna top hyaluronove serum s praslickou z nobilis tilia. Kupujem uz dlhe roky, pouzivam rano a vecer na umytu, ocistenu plet. Plet cistim octovou vodou (jablkovy ocot), vyborne hydratuje a rozjasnuje plet. Ocot je zaroven antibakterialny. Za par penazi a ucinne. Ak som nalicena, odlicujem olejom a docistim octovou vodou. Nanesiem serum a po par minutach trosku oleja (mandlovy, arganovy, uhorkovy...). Olej vzdy na navlhcenu plet, jemne votriet a to je cele.

Toto je rada, ktorej sa drzim:
Hydratačný krém je ďalší nezmysel kozmetického priemyslu. Hydratačné krémy obsahujú len zanedbateľné množstvo tuku, aj to väčšinou nekvalitného a množstvo vody. Takéto zloženie nemôže pokožku hydratovať - naopak, vysuší ju!

Logicky by hydratačné krémy mali hydratovať, však obsahujú množstvo vody! Takto uvažovať je ale nesprávne, veď to by sme mohli takisto očakávať, že sa nám koža hydratuje počas plávania v bazéne. Je to nezmysel! Ak si pleť natrieme hydratačným krémom, voda z neho sa len odparí, neprenikne do pokožky. Odparením vody sa pokožka vysuší a takto sa prispieva k tvorbe vrások.

Žiadne gély, žiadne hydratačné krémy... Čo máme teda používať na umývanie a na hydratáciu? Veď nejaká alternatíva predsa existovať musí!

Alternatívou je práve živá kozmetika. Schválne hovorím živá, aby sme si ju nepoplietli s bežnou prírodnou kozmetikou. Živá kozmetika obsahuje živé rastlinné zložky, a to sú za studena lisované oleje, éterické oleje, tepelne neupravené rastlinné maslá a vosky. Takéto živé látky sú príbuzné ľudským tukom v pokožke, čo je skvelé, pretože ak nimi ošetrujeme pleť, nenarušíme jej prirodzenú krásu – naopak, prospievame jej.

Ivka88

Na zimu si kupujem vždy hydratačné krémy, aby bola pleť vyživená. Teraz som objavila tento s medom a rakytníkom a sadol mi skvele. Výborná textúra, príjemná voňa a hlavne je 100 % prírodný - www.bior.sk

lienka_1

ja som ešte jogurt na tvár ani neskúšala.....krému si dávam primerané množstvo, práve používam kozmetiku Nuance a keď to porovnám s kozmetikou predtým čo som používala z Oriflamu, tak sa mi zdá že teraz miniem menej krému....neviem či je to tým zložením resp. konzistenciou, že nepotrebujem viacej krému dávať....ale aspoň ušetrím :) ale určite skúsim ten kúpeľ na suché ruky....veď to možem hádam aj v lete nie? :)

Vanda459

No ja neviem s tým jogurtom som to už veľa krát skúšala, ale až tak sa mi to neosvedčilo. Ale naučila som sa napríklad aj v zime používať denný krém s OF a k nemu mám aj krém s bieliacim účinkom rada nature line v jednej značne nech si nekydám na tvár všetko možné :)