Zlý krvný obraz (Biele krvinky, CRP, Kyselina listová, D ...)

Príspevok v téme: Zlý krvný obraz (Biele krvinky, CRP, Kyselina listová, D ...)
CD11

Ahojte, mam trochu zlý krvný obraz. Asi pred 3 týždňami som bol nachladeny, ale som zas tak musím čakať na ďalšie odbery ...
Tu su veci pri ktorých som mal viac/menej ako som mal mat.

Leukocyty 13.37 (+) (3.80-10.70)
Reutikolocyty 0.48 (-) (0.50-2.50)
Neutrofily 79.50 (+) (35-74 optimálne)
Lymfocyty 10.90 (-) (15.50-50 optimálne)
Neutorifily abs.p 10.62 (+) (1.70-6.90)
Monocyty abs.p 1.22 (+) (0.10-0.80)
P-PT radio 1.22 (+) (do 1.20)
Albumin 48.60 (+) (33-48)
Bilirubin 32.20 (+) (4-22)
CRP 10.88 (+) (0-5)

Železo 4.96 (-) (6.60-26) - kapacity su teda +
Vitamín D 10.50 (-) dost veľký deficit
Kyselina listová 72.31 (+) 12.9-54.35) - priveľa

Co to môže byt? Len z nachladení?

CD11

Práveže neboli, take ako keby gelove to je, ale tiež si nemyslím ze by to bolo nieco vážne. Inak sa cítim dobre, preto ma tie výsledky prekvapili (teraz som od Pondelka nachladeny/nieco s dýchacími cestami bez teploti, takze sa cítim zle ale to prejde). Iné som si nevšimol nič, ale celkovo mam často angínu, tak 2-3x do roka. V rodine mame problem aj so štítnou žľazou, ale minulého roku s ňou bolo všetko Ok, ale doktorka ma chce dať testovať znova aj tento rok.

netreba

Ak ťa tá uzlina na dotyk bolí a dvaja lekári sa vyjadrili, že to máš pravdepodobne z infekcie, tak to bude zápalová uzlina. Iné ťažkosti nemáš?

Cd11

O 2 týždne som objednaný na nové testy, aby sa ukázalo ci to klesá/kleslo. Dost ma straší aj uzlina na krku ktorá sa mi objavila este v Apríli ked som mal dvojitú angínu - takmer zmizla, ale bolo tam stále nieco cítiť, no teraz sa kúsok zväčšila posledný týžden. Dvaja doktori sa na ňu pozerali ale obaja hovorili ze to bude z tej infekcie co som mal podľa dotyku a jej pohybnosti. Akurat sa bojím co bude ďalej s tou krvou, lebo to nachladenie co som mal nebolo nejak strašne - kúsok bolelo hrdlo, zapchaty a potom tečúci nos, bolesť hlavy a podobne.

Lion444

Ahoj, mas zvysene CRP, cize uraduje nejaka bakteria, aka ? To neviem, trebalo by porobit testy. Nezanedbaj to a nedaj sa odbit lekarmi, nech ti zistia o aku bakteriu sa jedna. Potom si poziadaj o ATB ale tie by ti mali dat, ale oni to nechaju na imunitu, co nieje vzdy tym najlepsim riesenim problemu.