Dobrý den chcel by som sa opytat vcera rano si moj pes porezal zadnu labu asi tak 1,5 cm po dlzke samozrejme sme isli hned k veterinarovi ktory mu ranu osetril zasil a obviazal obväzom dneska rano sa mu ale rana znova otvorila a opuchla mu cela laba a veterinar nam povedal ze zasivat mu to znova nema vyznam vraj tam ma infekciu z ktorej mu laba opuchla a mame mu to len cistit a vymienat obvazy... nemate niekto podobnu skusenost? Veterinar mi absolutne nepomohol iba si vypytal 100eur za vysetrenie a zasitie ktore ale nevydrzalo a ja sa o neho strasne bojim aby sa mu nieco nestalo od rána panikarim a neviem co mam robit
poranená labka opuch
Dobrý deň, dostal psík anitibiotiká? Majú vynikajúcu schopnosť regenerácie, ale ak sa do rany dostala infekcia, môže to byť pre psíka nebezpečné. Ranu treba čistiť a preväzovať, ale posledné odporúčam naniesť na ranu med (od včelára, nie z obchodu), ktorý ranu dezinfikuje tiež, zvlhčuje ju a ak ho pes oblíže, tak mu to neublíži, na rozdiel od toho, keď si oblíže trebárs jód.
Pokiaľ veterinár nenasadil antibiotiká, trvajte na nich alebo zájdite za iným veterinárom na prehodnotenie rany a stavu psíka. IMHO 100 eur za vyčistenie a zašitie rany je dosť vysoká suma, ibaže by veterinár prišiel ošetriť psíka k vám domov alebo šlo o nejaký komplikovaný zákrok.
Rob ako povedal doktor.On si to sam bude tu labku stale lízať a zahoji sa mu to samo.Ked pridete z vonku,mu to vycisti a nechaj to na nom.Neboj,zahoji sa to.