Pochybila zubarka?

Príspevok v téme: Pochybila zubarka?
Abracadabra

Zdravim. Cgcem sa opytat na vas nazor, na lavej strane tvare pod nosom ma uz rok aj daco pobolieva ked si tam pritlacim, najintenzivnejsie to je ked si to chytim v chlade. Bola som uz na roznych vysetreniach a nic nezistili. Moja zubarka mi ale chce spravit korenovu vypln zubu (dolneho, ten zub mi uz vyplnali pred 7 rokmi) podla mna je to uplbe odveci pretoze ma zuby nebolia mam ich zdrave, a nechcem aby mo zbytocne do nich vrtali. Aky mate nazor na to vy?

Jaja15

A čím myslíš že zubárka pochybila? Že ti predtým urobila zle tú výplň alebo tým že ti chce vymeniť výplň kanálika v zube? Spomýnala si že ťa bolieva určité miesto, nemôže to byť práve to miesto v dásne kde máš výplň nervu?Pokiaľ som to správne pochopila tak si mala odumretý nerv ktorý ti najskôr zubárka(cca pred 7rokmi )vybrala, dala ti tam výplň a znovu zablombovala....Ja som mala niečo podobného, po roku ma to opäť rozbolelo, musela mi znovu vyčistiť kanálik a dať novú výplň....Je to presne ako s blombami - pod blombou môže byť kaz, ale v tom vyplnenom kanáliku mohol ostať kúsok nervu ktorý tam teraz robí galibu, rovnako sa ti to tam mohlo napriek výplni zapáliť .Môže to byť práve tá bolesť ktorú cítiš. Jediné v čom mohla zubárka pochybiť je, že ti nevysvetlila prečo chce výplň vymeniť. Ale chybu si urobila aj ty, že si sa jej na to nespýtala....Ak máš pochybnosti o nutnosti tohto zákroku, vždy môžeš využiť služby iného zubára - zaplat si u súkromného zubára preventívku a popri tom sa ho na to spýtaj.....