Zdravim. Cgcem sa opytat na vas nazor, na lavej strane tvare pod nosom ma uz rok aj daco pobolieva ked si tam pritlacim, najintenzivnejsie to je ked si to chytim v chlade. Bola som uz na roznych vysetreniach a nic nezistili. Moja zubarka mi ale chce spravit korenovu vypln zubu (dolneho, ten zub mi uz vyplnali pred 7 rokmi) podla mna je to uplbe odveci pretoze ma zuby nebolia mam ich zdrave, a nechcem aby mo zbytocne do nich vrtali. Aky mate nazor na to vy?
Pochybila zubarka?
a hlavne, nech ti to ukaze na rtg, nie ze pokus omyl
A čím myslíš že zubárka pochybila? Že ti predtým urobila zle tú výplň alebo tým že ti chce vymeniť výplň kanálika v zube? Spomýnala si že ťa bolieva určité miesto, nemôže to byť práve to miesto v dásne kde máš výplň nervu?Pokiaľ som to správne pochopila tak si mala odumretý nerv ktorý ti najskôr zubárka(cca pred 7rokmi )vybrala, dala ti tam výplň a znovu zablombovala....Ja som mala niečo podobného, po roku ma to opäť rozbolelo, musela mi znovu vyčistiť kanálik a dať novú výplň....Je to presne ako s blombami - pod blombou môže byť kaz, ale v tom vyplnenom kanáliku mohol ostať kúsok nervu ktorý tam teraz robí galibu, rovnako sa ti to tam mohlo napriek výplni zapáliť .Môže to byť práve tá bolesť ktorú cítiš. Jediné v čom mohla zubárka pochybiť je, že ti nevysvetlila prečo chce výplň vymeniť. Ale chybu si urobila aj ty, že si sa jej na to nespýtala....Ak máš pochybnosti o nutnosti tohto zákroku, vždy môžeš využiť služby iného zubára - zaplat si u súkromného zubára preventívku a popri tom sa ho na to spýtaj.....