Prajem pekný deň. Som dievča a mám 14 rokov, no a ako ste z názvu tejto témy mohli zistiť, trápia ma črevné problémy spôsobené stresom. Najhoršie na tom však je, že je to spôsobené stresom z toho, že budem mať hnačku alebo aj normálnu stolicu, keď budem medzi ľuďmi, a teda budem musieť ísť na toaletu. Strašne ma to štve a neviem ako proti tomu bojovať, pretože akonáhle mám byť s niekým dlhšiu dobu, zmocnia sa ma tieto pocity úzkosti. Ešte horšie je aj to, že cez jesenné prázdniny idem s kamarátkami na dvoj, možno troj-dňovú prespávačku kde budú aj nejakí ľudia, ktorých nepoznám, čo je pre mňa totálna hrôza a bojím sa toho ešte viac. Bojím sa, že budem musieť ísť na veľkú, alebo nebodaj budem mať aj hnačku alebo zápchu. Strašne moc vás prosím, ako s tým mám bojovať. Je to jedna z najväčších záťaží v mojom živote, aj keď sa vám to môže zdať ako malichernosť. A prosím, skúste mi poradiť niečo fakt efektívne, pretože keď budem zase počuť len to, že na to "proste nemám myslieť" tak sa asi zbláznim. Nejde to. Stále ma to zožiera.
Vďaka.