Mam 16 a chcela by som si zmenit priezvisko mam ho po svojom biologickom otcovi ktore ho som naposledy videla ked som mala 6 a vobec nema zaujem o mna ani ja o neho bol sviniar a velmi nam ublizil preto sa rozviedli a za to priezvisko sa hambim hlavne za jeho povod a este k tomu nikdy na mna neprispieva sedel za to aj v base a ked ho prepustili tak nam poslal smiesne 2€ vobec o mne nic nevie mozno ani netusi kedy som sa narodila a pod. Zivi ma moj ocino (maminin druhy,volam ho ocino) uz od mala ma vychovava a prispieva na mna aj na to ze niesom jeho dcera a navyse na mojho "stvoritela"som aj skoro zabudla len to priezvisko mi neda nechcem byt jeho sice to ze je moj bio. uz nezmenim ale nechcem uz nic s nim mat ...chcem sa vas len sspytat ci sa da zmenit priezvisko na mamine rodne aj skor ako mam 18? Velmi mi pomozete dakujem :)
zmena priezviska
Ďakujem vám veľmi pekne :)
Tyia
Vytiahla som ti kopiu
3) Žiadosť o zmenu mena alebo zmenu priezviska maloletého podávajú jeho rodičia, ak sú jeho zákonnými zástupcami, ako spoločnú žiadosť. Ak ide o maloletého staršieho ako 15 rokov, musia k žiadosti priložiť jeho písomný súhlas s jeho úradne osvedčeným podpisom. Ak o zmenu mena alebo zmenu priezviska maloletého žiada iba jeden z jeho rodičov, k žiadosti priloží aj
a) písomný súhlas druhého rodiča s jeho úradne osvedčeným podpisom alebo právoplatné rozhodnutie súdu nahrádzajúce jeho súhlas, ak súhlas nedal alebo ak sa súhlas nedal získať,
b) úmrtný list druhého rodiča, ak zomrel,
c) právoplatné rozhodnutie súdu o pozbavení alebo obmedzení spôsobilosti na právne úkony druhého rodiča, ak bolo takéto rozhodnutie vydané.
Plati sa za to 100 eur
Chod na urad s mamou a vysvetli situaciu.Do ziadosti treba uviest dovod.Ten tvoj by mohol byt schválený.