Halloween

Príspevok v téme: Halloween
hallo

Deti preoblečené za bosorky, pirátov, démonov, duchov, smrtky a iné príšery, chodia od domu k domu a kričia: trick or treat, čo znamená: obdarujte nás, lebo vám niečo vyvedieme, majú v škole večierok alebo v dome priateľov, kde si hovoria príbehy o duchoch, kostrách či bosorkách a pripravia si ozdobené tekvice. Je to len neškodná zábava, alebo je niečo za tým viac?

Halloween je náboženský deň, ale nie kresťanský. Bývalý najvyšší kňaz a čarodejník v keltskom čarodejníckom hnutí Wicca (witchcraft) povedal: "Moderný sviatok, ktorý voláme Halloween, má svoj pôvod v splne mesiaca, ktorý je najbližší 1. novembru, ktorý je novým rokom bosoriek. Bol to čas, kedy sa duchovia (démoni) dostali na vrchol svojej moci a vracali sa na planétu zem. Halloween je čiste a absolútne zlej podstaty a nie je tu niečo, čo by niekedy malo alebo bude mať spoločné alebo prijateľné s Pánom Ježišom."

Pôvod Halloweenu je v keltskom festivale Samhain, pána smrti a zlých duchov. Dávno pred Kristom (minimálne 2 000 rokov) Druidi v Británii, Francúzsku, Nemecku a iných keltských krajinách oslavovali koniec leta tým, že prinášali obete Samhainovi. Kelti považovali 1. november za deň smrti, pretože padalo lístie a klesali teploty. Verili, že Muck Olla, ich boh slnka strácal silu a Samhain, pán smrti získaval nad ním moc. Ďalej verili, že Samhain zhromaždil duchov všetkých, ktorí zomreli počas predchádzajúceho roka. Počas roka mali prebývať v telách zvierat ako trest za zlé skutky a 31. októbra, na sviatok Samhaina, mali dovolené vrátiť sa do svojich pôvodných domovov, aby navštívili žijúcich ľudí. Druidskí kňazi viedli ľudí k diabolským ceremóniám, v ktorých boli prinášané obete z koní, mačiek, čiernych oviec, kráv a ľudí. Je úplne jasné, že Halloween bol vždy oslavou smrti. V tú noc chodili Druidi z domu do domu a žiadali vykŕmený dobytok či človeka ako ľudskú obeť (treat). Tým, ktorí im vyhoveli, sľubovali úspech a tí, ktorí im odmietli, boli prekliati a zastrašovaní. To bolo pre všetkých putujúcich "duchov", ktorí boli hladní. Odtiaľ máme pôvod "trick or treat" - obdarujte nás, lebo vám niečo vyvedieme.

„Trick or treat“ je novodobým uskutočňovaním druidských praktík. Ľudské obete nahradili sladkosti, ale uspokojovanie nenásytných zlých duchov zostalo. Tí, ktorí nie sú obdarovaní, totiž na odplatu vyvedú niečo zlé. „Keď dáte počas Halloweenu sladkosť, v skutočnosti prinášate obete falošným bohom. Tým sa zúčastňujete na modloslužbe,“ hovorí Tom Sanguinet.

Vyrezané tekvice majú tiež pôvod v týchto pohanských praktikách. V knihe Occult Conceit sa píše, že tekvica so sviečkou je znakom, ktorý slúži ako značenie tých fariem a domov, ktoré sympatizujú so satanistami a žiadajú o zmilovanie, keď sa začne diať pohroma v noci (trick or treat). Svetová knižná encyklopédia hovorí, že tekvica s vyrezanou tvárou a zapálenou sviečkou vnútri je pôvodným symbolom zatratenej duše. A čo oblečenie? Tiež súvisí so strašnými druidskými rituálmi smrti. Ako ľudské a zvieracie obete kričali počas spaľovania, diváci boli poobliekaní v kostýmoch vyrobených z koží zvierat a hláv. Tancovali, preháňali sa a vyskakovali cez plamene ohňa v nádeji, že odoženú zlých duchov. Halloween je diabolský deň.

Taliansky exorcista otec Aldo Buonaiuto, že "za týmto pseudokarnevalom stojí temný svet okultných vied a satanizmu. Je to magicko-ezoterická slávnosť a návnada pre nové obete."

Halloween teda nie je nevinný žart či zábava. Nedovoľte svojim deťom zúčastňovať sa halloweenských večierkov a karnevalov.

bella21

Wilson Fernando López, bývalý satanista a čarodejník hovorí toto:

Y otra perlita para ustedes. Si sus hijos ven Harry Potter, déjenme decirles lo siguiente: Los hechizos que dice el Niño ahí son tal cual están escritos en el libro: El Macho Cabrío. La primera vez que yo me senté en el Cine a ver "Harry Potter 1". En el momento en que ese niño está en el comedor y le habla una serpiente. Es uno de los hechizos más fuertes que se aplican y los niños son felices viendo Harry Potter y repitiendo las palabras que él dice. Señores, obviamente, nosotros no sabíamos, nosotros como padres, qué nos íbamos a imaginar esto. ¡Qué horror!

Pero es así, la productora, la que escribe estos libros, la que está filmando todas estas películas, fácil, pertenece a la asociación de satánicos a nivel mundial, una de las doce principales brujas a nivel mundial.

¿Y cómo se está sosteniendo el satanismo actualmente?¿A través de qué?

De estas películas porque el impacto que han tenido ha sido impresionante. Pero es que es un niño de gafas muy tierno que no hace nada. ¿Cuántos niños en el mundo se han matado tratando de repetir el hechizo de la escoba que vuela? Muchos. Pero nosotros como que somos así. y lo dejamos pasar.

Preklad:

"A ďalšia perlička pre vás. Ak vaše deti pozerajú Harryho Pottera, dovoľte mi, aby som vám povedal nasledovné: Kúzla, ktoré tam mladík hovorí sú také, aké sú napísané knihe: El Macho Cabrío (macho cabrío = cap; pozn: kniha El Macho Cabrío je slávny text satanizmu a vyvolávania démonov; pozn 2: v satanizme je cap symbolom diabla, diabol sa zobrazuje ako bafomet, postava capa). Keď som prvýkrát sedel v kine, aby som si pozrel film Harry Potter 1. V momente, keď je chlapec v jedálni a hovorí k nemu had. Je to jedno z najsilnejších kúziel, ktoré sa používajú a deti sú šťastné, že vidia Harryho Pottera a opakujú slová, ktoré on hovorí. Páni, samozrejme, my sme to nevedeli, my ako rodičia, ako sme si to mohli predstaviť. Aká hrôza!

Ale je to tak, výrobca, ten, kto píše tieto knihy, ten, kto točí všetky tieto filmy, jednoducho, patrí k celosvetovej asociácii satanistov, jednej z dvanástich hlavných čarodejníkov na celom svete.

A ako sa v súčasnosti koná satanizmus? Prostredníctvom čoho?

Prostredníctvom týchto filmov, pretože ich vplyv bol pôsobivý. Pretože je to mladík s okuliarmi, veľmi citlivý, ktorý nič nerobí. Koľko detí na svete sa zabilo pokúšajúc sa zopakovať kúzlo s lietajúcou metlou? Veľa. Ale my sme takí, akí sme a nechali sme to tak."

Svedectvo tohto bývalého kolumbijského čarodejníka, ktorému chýbalo k tomu, aby sa stal satanistickým kňazom už len jedno - a to vykonanie ľudskej obety (našťastie k tomu nedošlo a obrátil sa) - si môžete nájsť na internete.

PotterFan

bella21 - Už ma naozaj štveš. Nemám chuť čítať nejaké romantické hovadiny. Ty hovoríš, že knihy, ako HP nemám čítať, pretože pôjdem do pekla ? Že všetci, ktorí to čítame, budeme zatratení ? Z čítania ? Sa uvedom. Alebo to hovorí Ježiš ? Niektorí kresťanskú vieru opúšťajú, práve kvôli tomuto, lebo sa cítia utláčaní. Kresťanstvo vidí problém v obyčajných fiktívnych knihách/filmoch.
Všetko pripisuje zlému, aj keď to človek zle nemyslí.

Ja nie som zlý človek. Nepodporujem satana ani satanizmus. Môžem čítať a pozerať, čo chcem. Nerobí ma to zlým človekom. Je mi jedno, čo píšeš. Ty si čítaj/pozeraj poučné a romantické hovadiny aj naďalej. Ja si budem čítať/pozerať svoje, bez toho, aby mi to nejak uškodilo.

Ľudstvo asi potrebuje podrobný zoznam vecí, ktoré má robiť, a ktoré robiť nemá a podľa toho zoznamu sa riadiť, ako stroje.

bella21

Kniha Harry Potter jej plná satanistických symbolov, ktoré si je potrebné všimnúť a zamyslieť sa nad nimi. Videla som len prvú sfilmovanú časť knihy a môžem potvrdiť, že film bol plný satanizmu. Uvediem len niektoré z jasným symbolov spojených so satanizmom:

- Harry Potter má na čele symbol blesku - blesk je v okultizme symbolom diabla (odvolávka na Ježišove slová: Videl som satana padať z neba ako blesk - Lk 10,18), Harry bol teda poznačený diablom, nosí jeho znak, to znamená, že Harry patrí diablovi !!!

- jednorožec - je na obálke knihy a v prvej časti predstavený ako kladná bytosť. V skutočnosti je jednorožec okultným symbolom Antikrista. Keďže oba symboly - padajúci blesk z neba vo forme gule i jednorožec sa zámerne nachádzajú na obálke prvej knihy zo série, autorka jasne naznačuje, komu táto kniha slúži, prezrádza, že čítaním tejto knihy čitateľ vstupuje na pôdu okultizmu a satanizmu

- drak - symbol diabla (niektorí čarodejníci pracujú s drakmi, Harry našiel dračie vajcia...). Vo Sv. Písme v Zjavení sv. Jána sa píše: Na nebi sa strhol boj: Michal a jeho anjeli bojovali proti drakovi. Bojoval drak i jeho anjeli, ale neobstáli a už nebolo pre nich miesto v nebi. A veľký drak, ten starý had, ktorý sa volá DIABOL a SATAN, čo zvádzal celý svet, bol zvrhnutý na zem a s ním boli zvrhnutí jeho anjeli. ... Beda však zemi i moru, lebo zostúpil k vám diabol, plný zlosti, lebo vie, že má málo času. (Zjv 12, 7-9, 12)

- lietajúci duchovia v povetrí, bytosti v temnom lese, chlpáčik (čiže trojhlavý pes), škriatkovia s dračími pazúrmi = démoni

- na čarodejníckej škole sa oslavoval Halloween - svietiace tekvice a iné symboly halloweenu - halloween je satanistický sviatok, ako už bolo v predchádzajúcich príspevkoch povedané

- napodobňovanie Boha - diabol je "božia opica" a napodobňuje Boha a to, čo Boh robí, v knihe sú symboly, ktoré sú napodobnením Božích skutkov a svätých vecí: napr. proroctvo, že všetkých zachráni malý chlapec, ktorá má v sebe od narodenia schopnosti a moc - napodobňuje proroctvo o Ježišovi, ktorý má v sebe moc (je Božím Synom) a všetkých ľudí zachráni od hriechu a smrti; jednorožec - vo filme odzneli slová o tom, že zlý čarodejník zabíja jednorožca a pije jeho krv, aby sa stal nesmrteľným - napodobnenie Ježiša a Eucharistie, ktorá je nápojom nesmrteľnosti (namiesto Ježiša je jednorožec = Antikrist, namiesto Ježišovej krvi krv jednorožca),

- elixír života - analógia na klamstvo diabla v raji, ktorým zviedol Adama a Evu na hriech, diabol ich navádzal, aby ochutnali z ovocia, ktoré im Boh zakázal jesť a povedal im pritom: Nie, nezomriete, ale Boh vie, že v deň, keď budete z neho jesť, otvoria sa vám oči a budete ako Boh

- zjavné klamstvá - Ježiš hovorí, že diabol je otcom lži (Jn 8, 44): vo vo filme odznela veta: "nie všetci čarodejníci sú dobrí". Rafinované klamstvo diabla, ktoré navodzuje dojem, že väčšina čarodejníkov je dobrých, ale sú aj nejaké výnimky. Boh hovorí vo Sv. písme: nebudeš veštiť ani čarovať! Boh hovorí, že všetci, ktorí čarujú, konajú zlo, NEEXISTUJE DOBRÝ ČARODEJNÍK, lebo každý čarodejník KONÁ MOCOU DIABLA a tým sa stavia proti Bohu. Ďalším zjavným vysloveným klamstvom vo filme bola veta, že jednorožec je najnevinnejšou bytosťou - je to klamstvo, keď vieme, koho jednorožec predstavuje

- celým filmom je pretkaná prítomnosť akejsi nadprirodzenej moci, sily - a treba jasne povedať, že je to diabolská moc. Príklady: prútik čaruje, prútik si hľadá svojho čarodejníka (akou mocou?), metla lieta, čiapka, ktorú si študenti nasadia na hlavu, vidí do duše študenta a zaradí ho do čarodejníckych študentských skupín, loptička pri metlobale lieta sama od seba, profesorka sa premení na mačku, vznášajúce sa sviece vo vzduchu, čarovné zrkadlo atď - nikto si nekladie otázku, akou mocou sa toto všetko deje, lebo ani Harry si túto otázku nekladie, všetko toto Harry nekriticky prijíma ako fakt a keďže to robí ten milý Harry, nemôže to byť zlé! Toto je veľká pasca pre deti!

- v celom filme je zjavne prítomné prvé pokušenie diabla, ktorým zviedol človeka v raji a keďže sa mu to osvedčilo, používa rovnakú taktiku - BUDETE AKO BOH. Kniha vzbudzuje v detských čitateľoch túžbu - aj ja chcem byť ako Harry, aj ja chcem mať takú čarodejnícku moc, veď tá čarodejnícka moc je dobrá. Lebo Harry je dobrý a ak niečo robí Harry, nemôže to byť zlé! - nebezpečné a rafinované posolstvo, ktoré autorka vložila do čarodejníckej série o Harry Potterovi

Cez Harryho diabol klame ďalej: navodzuje v čitateľovi dojem, že človek môže ovládať temné sily - tak ako Harry ovládal napríklad temnú silu, ktorá pri metlobale viedla loptičku, ako ovládol trojhlavého psa, atď... Je to diablova návnada, lebo v skutočnosti akonáhle človek vstúpi na túto temnú pôdu, diabol ovláda jeho a sám sa nemôže oslobodiť - len cez Ježiša Krista.

Kniha tak predkladá nevinným deťom naoko dobré veci, ktoré sú vo svojej podstate démonické, v peknom nablýskanom obale. Harry Potter je ťažko okultná kniha. Čo som čítala obsah niektorých ďalších dielov, je to tvrdý satanizmus, ktorý sa stále pritvrdzuje. Toto všetko sa prezentuje pod rúškom nevinnej fantázie. Pritom bývalá čarodejníci potvrdzujú, že v knihe sú uvádzané skutočné mená démonov, skutočné texty zaklínadiel, ktoré sa deti učia a nimi týchto démonov nevedomky vzývajú! A pritom diabol rád príde aj tam, kde ho nevolajú :(

Rodičia, nekupujte svojim deťom tieto knihy a nedovoľte im pozerať sa na tieto filmy. Zaplavíte ich duše, mysle, srdcia satanistickými symbolmi, slovami, obrazmi, ktorými sa tak otvárajú na pôsobenie zlého ducha a ani o tom nevedia !

bella21

Potter Fan, nie je dôležité, čo si myslím ja, ale čo si o knihe Harry Potter myslí Ježiš. Ak sa pozrieš do Biblie, vieš, že čarodejníctvo je v očiach Boha ťažký a veľký hriech. X-krát v Starom zákone Boh zakazoval čarodejníctvo, veštenie, modloslužobníctvo. Zareagujem na niektoré Tvoje slová:

Podporovala by som diabla/satanizmus, keby som robila nejaké osajstné čarodejnícke rituály. Tie nerobím a nikdy robiť nebudem. Čo je zlé na čítaní, pozeraní takýchto vecí ? Pokiaľ nerobím v reálnom živote to, čo robia oni, nerobím nič zlé.

Tým, že nachádzaš záľubu v čítaní takýchto kníh, prijímaš ich posolstvá do svojej mysle a srdce, otváraš sa temnote. Hrešiť sa dá aj myšlienkami, nielen skutkami. Existujú len dve sily na tomto svete: dobro a zlo. Pánom dobra je Boh a pánom zla diabol. Ježiš sa dobrovoľne rozhodol zomrieť za nás, aby porazil diabla. A knihy HP nielenže koketujú s diablom, oni ho skryte oslavujú a propagujú. Kniha za knihou zo série HP je čím ďalej tým viac temnejšia a hriešnejšia. Klamstvá o mágii (že tá biela je dobrá), démonické praktiky, obludné príšery, zaklínadlá, prekliatia, smrť, krvavé rituály najťažšieho druhu. Toto je ovocie zlého a je to ohavnosťou v očiach Svätého Boha. Keď toto čítaš, zaplavuješ svoju dušu zlom, čím robíš Ježiša smutného a ten druhý, jeho nepriateľ sa raduje. Ani nevieš, ako sa postupne práve vďaka tejto knihe stále viac a viac od Ježiša vzďaľuješ, hovoríš mu nie. Keby Ti dal Ježiš teraz na výber, vybrala by si si jeho alebo Harryho? Pamätaj, že nemožno slúžiť dvom pánom...

To mám vyhodiť televízor, mobil, počítač a všetky knihy, okrem Biblie, nasťahovať sa do kláštora a chodiť po svete so založenými rukami, mrmlajúc si motlidby ?

Nič také som nepovedala. Je veľa krásnych kníh, ktoré povznesú ducha a na ktorých nie je nič zlé. Knihy o dobre, láske, obetavosti z lásky, o kráse, nádeji, radosti. Prečo teda siahame po temnote zla? Nevykúpil nás z toho všetkého Ježiš svojou smrťou? Nie je nutné vstúpiť do kláštora. Stačí len byť otvorený na Boha a chcieť plniť jeho vôľu. A modlitby sa nemrmlú. Modlitba je rozhovor s Bohom, znamená to uvedomiť si, že je pri mne a prihovárať sa mu a zároveň ho chcieť počúvať. Stačí pár viet skutočne od srdca.

A pokiaľ ide o spisovateľku, počula som, že je kresťanka.

Kresťanská spisovateľka by milovala Ježiša a chránila jeho meno a česť. Ak však namiesto toho sa o ňom verejne vulgárne vyjadruje, aj keby sa vyhlásila za kresťanku, v skutočnosti kresťankou nie je. Ježiš hovorí: Poznáte ich po ovocí. Veď či oberajú z tŕnia hrozná alebo z bodliakov figy? Tak každý dobrý strom rodí dobré ovocie, kým zlý strom rodí zlé ovocie. Dobrý strom nemôže rodiť zlé ovocie a zlý strom nemôže rodiť dobré ovocie. Teda po ich ovocí ich poznáte. Nie každý, kto mi hovorí: »Pane, Pane,« vojde do nebeského kráľovstva, ale iba ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach.

Čiže aj keď je spisovateľ kresťan, môže písať o čom chce, bez toho, aby podporoval satanizmus.

Toto je veľký omyl. Aj spisovateľ kresťan je človek ako každý iný, dostal od Boha slobodnú vôľu a môže sa teda slobodne rozhodovať medzi dobrom a zlom. Keď sa rozhodne pre zlo, hreší, aj keď je kresťan. Ak ako kresťan svojimi knihami propaguje čarodejníctvo a satanizmus, hreší veľmi ťažko, lebo pohoršuje čitateľov, o to je to horšie, ak pohoršuje nevinné deti, ktoré má Ježiš obzvlášť rád. Odvracia ich od Boha a smeruje ich k diablovi. To je hrozný hriech! Navyše, Boh v Starom zákone aj Jeho Syn v Novom zákone často vystupoval proti pokrytectvu - "tento ľud ma ctí perami, ale jeho srdce je ďaleko odo mňa". Vyhlásiť sa za kresťana ešte neznamená kresťanom byť!

Skôr nie si v pohode ty. Vo všetkom sa snažíš nájsť niečo zlé. To nie je zdravý pohľad na svet, keď už aj fikcia je pre teba pohroma.

Potter Fan, čo Ti píšem, nemám z vlastnej hlavy. Hľadaj pravdu a hľadaj ju u exorcistov, aj u bývalých satanistov. A skús pripustiť, že sa môžeš mýliť. Ide v prvom rade o Teba a o Tvoju dušu, tak neriskuj. Čo sa týka fikcie, po ďalšom maili hádam pripustíš, že tá fikcia má so satanizmom veľa spoločného a že to nemôže byť náhoda...

PotterFan

bella21 - Myslela som to tak, že tí ľudia v knihách, nie sú satanisti, ani démoni. Oni sa ako čarodejníci narodili a nikdy sa tej sily nezbavia.
Ak svoje sily potláčajú, sa z nich niečo ako sopka. Stačí jeden emociálny výkyv, vybychnú a zomrú.

Pochybujem, že sa v skutočnosti niekto narodí, ako čarodejník. Niečo také, nie je reálne. Hovoríš, že podporujem diabla/satanizmus, keď čítam takúto fikciu ? Mám zbierku vecí ? Nemáš pravdu. Podporovala by som diabla/satanizmus, keby som robila nejaké osajstné čarodejnícke rituály. Tie nerobím a nikdy robiť nebudem. Čo je zlé na čítaní, pozeraní takýchto vecí ? Pokiaľ nerobím v reálnom živote to, čo robia oni, nerobím nič zlé.

To mám vyhodiť televízor, mobil, počítač a všetky knihy, okrem Biblie, nasťahovať sa do kláštora a chodiť po svete so založenými rukami, mrmlajúc si motlidby ?
Trochu prehnané, nemyslíš ?

Nepraktizujem čarodejníctvo, nikdy som to nerobila, a ani robiť nebudem, takže na pozeraní/čítaní takýchto vecí nevidím nič zlé.

A pokiaľ ide o spisovateľku, počula som, že je kresťanka. Čiže aj keď je spisovateľ kresťan, môže písať o čom chce, bez toho, aby podporoval satanizmus.

Skôr nie si v pohode ty. Vo všetkom sa snažíš nájsť niečo zlé. To nie je zdravý pohľad na svet, keď už aj fikcia je pre teba pohroma.

bella21

Potter Fan, ako vieš, aké je reálne čarodejníctvo?

Ľudia v knihe Harry Potter nie sú obyčajní ľudia, lebo obyčajní ľudia nečarujú. A tí, čo nevedia čarovať, tak tých títo čarodejníci podceňujú ak nie nimi pohŕdajú.

Výplod fantázie by to bol, ak by knihu napísal nejaký ujo z dediny ale nie Rowlingová. Pozisťuj si niečo o nej. Možno narazíš aj na jej opovržlivé a nechutné vyjadrenie na adresu Ježiša Krista (hľadaj na zahraničných stránkach) . A to, čo si myslí ona sama o Ježišovi už nie je výplod, ale to je bohužiaľ reálne :( .

Možno si si už pozrela svedectvá ex-satanistov, ktoré som Ti odporúčala. Wilson hovorí, že kúzla/zaklínadlá, ktoré sa v knihe uvádzajú sú reálne a je z toho zhrozený! A tiež hovorí, že rodičia to ani len netušia. Hovorí, že ten kto píše také knihy, producent, ktorý ich filmuje, že títo všetci patria medzi celosvetové spoločenstvo satanistov. Tiež hovorí, že 90 % tých, čo filmujú horory, sú satanistickí kňazi. My v skutočnosti ani len netušíme, na čo sa pozeráme a čo čítame - ale ako sa hovorí vo Sv. písme - z plnosti srdca hovoria ústa. Rowlingová tiež písala z plnosti svojho srdca a postupne časť za časťou hlbšie vovádza dieťa do satanistických praktík. Pojmy, ktoré sa tam používajú, sa používajú aj v reálnom satanizme. Ak nestačia svedectvá bývalých satanistov, komu potom uveríme?

Najlepšie, čo môžeš urobiť, je zbaviť sa toho všetkého - kníh i predmetov, ktoré si v súvislosti s H.P. zbierala. A potrebné je tiež sa v srdci sa toho všetkého zrieknuť, zrieknuť sa zlého ducha a všetkého, čím na Teba skrze tú knihu, filmy pôsobil. Ak mi neveríš, pros Ježiša, aby Ti On sám povedal pravdu o H. P. a očistil Ťa od všetkého zla, ktoré čítanie tejto knihy v Tvojej duši zanechalo.

PotterFan

bella21 - No, pochybujem že satanisti používajú "kúzla" Expelliarmus, Expecto patronum a iné.
Je to len fikcia, výplod ľudskej fantázie, nič reálne. Len mi nepovedz, že oháňanie prútikom, zatiaľčo vyslovuješ nejaké slová je skutočné. Poviem ti novinku: Nič sa nestane.

Reálne čarodejníctvo je niečo úplne iné, ako nejaká fikcia. A mimochodom, ľudia v H.P. nie sú žiadni satanisti, ani démoni, ani nič také. Sú obyčajní ľudia.

bella21

Harry Potter je satanistická literatúra. Nie je to fikcia, sú tam reálne zaklínadlá používané satanistami. Hovorí o tom bývalý satanista Wilson Lopez - jeho svedectvo je tiež na internete. Zároveň tam nájdeš i svedectvo bývalej čarodejnice na tému Harry Potter. Obe svedectvá sú v angličtine. Lopez hovorí, ako sa prvýkrát dostal na satanistickú seansu. Myslel, že sú to len triky. Ale to, čo sa tam dialo, sa nachádza i v Harry Potterovi. Vznášajúci sa stôl, vznášajúce sa svietniky, Lopez hľadal šnúrky či zariadenia, ktoré tie svietniky či stôl držali, myslel si, že je to klam. Nebol, ono tie čary naozaj fungovali ... Celá kniha Harry Potter ukazuje čarodejnícky svet a to je svet okultizmus, čiže svet satanistický.

Okultizmus a satanizmus je územie diabla. Aj keď tomu neveríš, ak na toto územie vstúpiš, otváraš svoj život na pôsobenie zlého.

PotterFan

bella21 - A je hriech, keď pozerám a čítam Harryho Pottera ? Keď som veľká fanúšička a viem o tom takmer všetko ? Keď mám zbierku vecí z Harryho Pottera (prútiky, šach H.P. atď.) ?

Som veriaca, no keď som počula o tom, že kresťania zakazovali ľuďom čítať/pozerať H.P., bolo to prehnané a smiešne. Je to len fikcia, nič reálne. Nevidím dôvod, prečo by to mali kresťania zakazovať.

bella21

John Ramirez, ktorý bol 25 rokov satanistom, hovorí o Halloweene toto:
- ako bez Veľkého piatku a Veľkonočnej nedele niet kresťanstva, tak bez Halloweenu niet diabla, je to sviatok diabla č. 1
- oslavou Halloweenu oslavujete diabla
- diabol miluje, keď ľudia oslavujú Halloween, je rád, keď Halloween oslavujú veriaci
- ak sa zúčastníte Halloweenu, vystavujete sa najväčšiemu démonického útoku, aký si len viete predstaviť a spôsobujete svojej rodine prekliatie do ďalších 4-5 generácií
- Halloween je odporný/ohavný v očiach Svätého Boha, je to jed pre veriacich i neveriacich
- význam prezliekania sa do kostýmu či maľovania tváre: diabol vám berie identitu, akú máte v Kristovi a dáva vám identitu, ktorá nie je vaša
- ak si položíte vyrezanú tekvicu pred domové dvere, otvárate prístup diablovi do vášho domu a vašej rodiny
- ak si vyzdobíte dom alebo okolie domu halloweenskymi ozdobami, zúčastňujete sa Halloweenu
- ak ste toto všetko robili, je čas kajať sa a prosiť Boha o odpustenie

Videá so svedectvom Johna Ramireza si môžete vyhľadať a pozrieť na youtube (jedno skrátené je aj s českými titulkami).