Ahojte, je tu nejaka buduca mamicka co sa trapi ako ja?
Som prave v 13t a uz od 6t sa trapim s nevolnostami. Schudla som 6kg, stale mi je na zvracanie zo vsetkeho co zacitim. Tazko do seba nieco dostanem aj to ide von.
Pomaha na toto vobec nieco?
Pomoc :( tehotenske nevolnosti
Ivkaaaaaa cela homeopatia je podvod... zbytocne si vyhodila peniaze... podla mna by si mala hladat potraviny po ktorych ti nieje az tak zle navyse na povzbudenie tak su studie ze zenam ktorym je zle sa rodia o nieco zdravsie deti lebo im je zle z HCG hormonu..
No v lekárni bola akurát tehotná pani ktorá povedala, že v žiadnom prípade by to nebrala. Poradila homeopatikum Cocculine tak skúšam zatiaľ žiadne zlepsenie
ok bolo to pred 50timi rokmi ale ftip je v tom ze ak by sa to prejavilo pri kazdom dietati tak to hned stiahnu ale ak to postihen len 1% tak sa moze stat ze si to nefsimnu najem ked ten like nieje testovany na tehotnych zenach...ten lekar by mal vratit diplom...ano pravdepodobne to asi skodit nebude ale vvzdy je sanca ze ano
ja by som to nebral.. tusim to nebolo tak davno co sa brali tie lieky na spaniel pre tehotne a zrazu sa zacali rodit deti bez koncatin...
Pokiaľ viem, tak ich lekári predpisujú práve na tehotenské nevoľnosti. Mne napr. lekár predpísal Ascorutin, tiež je tam napísané, že sa tehotenstve nemôžu. Pýtala som sa na to môjho lekára a on mi povedal, že je to úplne bezpečné, že výrobcovia sa len chránia, keby sa niečo stalo. Brala som to aj v prvom tehu a všetko bolo o.k. Tak sa treba rozhodnúť a popýtať sa v lekárni, však oni ti poradia.
Ja som o tom toto nasla na nete:
Těhotenství a kojení
Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.
Riziko pro plod nelze zcela vyloučit. Adekvátní výzkum, který by prokázal nebo vyloučil teratogenicitu nebo fetotoxicitu látky nebyl proveden. Během těhotenství by tento lék neměl být podáván, s výjimkou případů, kdy se předpokládá, že možný přínos této léčby pro matku je vyšší než riziko pro plod.
Není známo, zda se lék vylučuje do mateřského mléka. Během léčby se proto kojení nedoporučuje.
Hmm tak neviem....
Čítala som, že sa bežne dávajú v tehotenstve, ak je ženám zle. Ale či sú voľnopredajné alebo na predpis neviem. Treba sa spýtať Dr. alebo v lekárni.
a tie čapíky žena môže bez problémov?
Tie čapíky sa volajú Torecan. Nedávajú sa stále, len keď je najhoršie. Ale neviem, či sú voľnopredajné alebo na recept. Tiež som počula o zázvorových lízatkách, tie ževraj tiež pomáhajú. Nemala by si byť hladná, lebo aj hlad zvyšuje nevoľnosť. Mne je teda zle aj keď som hladná, potom sa najem a zase mi je zle z toho, že som sa najedla. No a teraz je večer a zase ma naťahuje. Skús sa spýtať v lekárno na tie čipky, možno ti poradia aj niečo iné.
Ja zijem v zahranici a predpisali mi nejake lieky, no ked som sa radila so znamou hovori, aby som to nebrala.
Presne, na vecer je to najhorsie. Napina ma a ak som nieco zjedla ci vypila ide to von.
Jem uplne minimalne naozaj malicko. Na nic nemam chut zaludok nonstop akoby na vode.
Kazdy hovori, ze by to malo zacat ustupovat tak cakam velmi na to.
Nevies prosim Ta ako sa tie capiky volaju?