maturita

0vecka

inak to ze ucitelka na niekom sedi by nemal byt problem...mna tiez nemali moc radi som tam kecal o mojej teme uplne v pohode tazky som zodpovedal tak na 50% a mal som to za 4 zo SJ... ono skor ti prihorsia znamky ale hlavne musis vediet o kazdej teme aspon 5min nieco hovorit ...

dadusdus

myslím že najlepší nápad je nevyhovárať sa na učiteľku a učiť sa.lebo veď keď sa nebudeš učiť bude ťa mať na čom nachytať ale tak sa uč a bude všetko ok. to je najlahšie sa vyhovoriť na učiteľku a potom každému plakať na ramene :-D

NebojNic

Ja som nezmaturoval, okolie to prevazne ani nevedelo, ti ktori ano, bud si to nevsimali, alebo im to bolo jedno, nebrali to negativne,, a ja som mal, a doteraz mam paradne nervy na tu sprostu skolu, na ten nahodny vyber otazok, na ten blby nahodnacky system, akurat ja som vytiahol taku otazku, co iba z tej jednej by som nepresiel, a len tu jednu nik nevedel, ze vobec bude, ucivo z prveho rocnika, ktore sa ani neucilo...

Ber to tak, ze matura je z velmi velkej casti len o nahode, co si potiahnes,, urcite mi musis dat za pravdu, ze niektore ucivo je velmi lahucke, a ine zas nesmierne tazke,, a nie vzdy su vykompenzovane lahsimi/tahsimi otazkami, zadaniami...

Ale inak, neboj, jasne ze zmaturujes.

A este dodam,, nezmaturovanim som sa nedostal na VS,, tak som siel makat,, a potom ked moji byvali spoluziaci koncili VS, ja som mal uz dost nasetrene na postavenie vlastneho domu a kupu noveho auta...

Iiiii

Musíš to s tou maturitou spraviť tak, že sa doma všetci dohodnete na tom, že aj keď nezmaturuješ, tak všetci sa budú tešiť, že ako si pekne zmaturoval. Na otázku, že ako by si vyznel, ak by si nezmaturoval? No ako debil a to asi nechceš.
A čo sa týka tej učiteľky, ktorá ťa nemá rada, tak tam by som ti poradil, aby si o nej pekne hovoril pred žiakmi, s ktorými je v kontakte, pred tzv. donášačmi. Posol - osol.
Teraz ma napadlo, že je ten FB, tak to asi neutajíš, ak by si nezmaturoval a so všetkými sa nedá dohodnúť:-)
Tak ti přeji alespoň to pověstné české šťestíčko:-)

Donn3

Tak tým pádom by si nemal mať problém zmaturovať.
Viac ti k tomu ja osobne nemám čo povedať.
To čo som ti napísal v prvom príspevku je odpoveď na tvoju otázku/dilemu a je to na 100 % tak ako hovorím a dupľom pri našom školstve.

Donn3

Dobre by bolo, aby si napísal, na aké známky sa učís... Akú školu navštevuješ SOŠ, SPŠ(odbor), gympl ?
A to že ti vraví učiteľka, že ti bude dávať ,,zákerné otázky" a pod. ti chce len dobre.
Určite mi dajú viacerí za pravdu, že to každí zažil s tým strašením pred maturitou, že ti nedajú nič zadarmo a pod., ale to je iba ich nástroj, aby si spravil tu maturitu. Učitelia vždy pomáhajú na maturite ako to je len možné (nepriamo) alebo druhá varianta je, keď navštevuješ SOŠ tak tam to za teba ešte napíšu... :)
Ver mi, aj keby to bola neviem aká harpia, každí učiteľ ti chce len dobre.